REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

La câte secții de votare a ieșit majoritar Vergil Chițac, din totalul de 211

La câte secții de votare a ieșit majoritar Vergil Chițac, din totalul de 211

Andreea VLAICU 11 iunie 2024 | 00:00 4741

Cetățenii cu drept de vot au ieșit din case duminică, 9 iunie a.c., pentru a-și alege primarul și tot ce ține de administrația locală, respectiv Consiliul Județean, președintele Consiliului Județean și Consiliul Local, dar și reprezentanții țării în Parlamentul European. Potrivit rezultatelor alegerilor, primarul în funcție al Constanței, Vergil Chițac, a obținut un nou mandat la conducerea orașului, cu un procent de 29,4%, adică 31.037 de voturi. Potrivit datelor oficiale, Chițac a câștigat în 172 de secții de votare din municipiu.

La cate sectii de votare a iesit majoritar Vergil Chitac, din totalul de 211Secția nr.9 din Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

În urma alegerilor ce au avut loc pe 9 iunie a.c., Vergil Chițac, primarul în funcție al Constanței, a ieșit învingător pentru un nou mandat. Alegătorii din majoritatea secțiilor de votare l-au plasat pe candidatul ADU, Stelian Ion, pe locul 2, iar pe candidatul PSD, Horia Constantinescu, pe 3. 

Vergil Chițac a ieșit majoritar la 172 de secții de votare, în timp ce Stelian Ion a acaparat 12 secții, iar Horia Constantinescu 27. Singura secție de votare unde podiumul a fost dat peste cap este cea din campusul social „Henri Coandă”, acolo unde pe primul loc a ieșit Constantinescu, urmat pe locul 2 de Ovidiu Cupșa, de la AUR, pe ultimul loc aflându-se... câștigătorul Vergil Chițac.

La cate sectii de votare a iesit majoritar Vergil Chitac, din totalul de 211Vergil Chițac

Vergil Chițac a obținut al doilea mandat ca primar al Constanței

Vergil Chițac a câștigat și alegerile locale din acest an, cu votul a 29,44% dintre votanți. Imediat după acesta se află Stelian Ion cu 20,79%, care a candidat pentru a doua oară la funcția de primar și Horia Constantinescu cu 20,71%. După ce a votat, primarul Chițac a declarat: „Am votat pentru continuitate, pentru că proiectele de care are nevoie Constanța nu se pot face de pe o zi pe alta. Ele necesită timp. De cele mai multe ori, exced un mandat de primar. Din momentul conceperii primelor studii până când se finalizează, se recepționează sau se pun în funcțiune trec mai mult de 4 ani de zile. Ăsta este motivul pentru care avem nevoie de continuitate. Fie că vorbim de proiectele de renovarea bulevardelor sau de schimbarea întregii rețelistice de apă, canalizare, termie, de CET, de stadion, de proiecte care stau să înceapă precum Spitalul de Cardiologie și Oncologie. Au fost 3 ani de muncă asiduă și nu trebuie irosiți. De aceea mizez pe continuitate și mai mult decât atât, mai presus de toate, nu avem voie să ne întoarcem de unde am plecat în 2020. Drumul Constanței este unul singur: investiții în infrastructura publică. La alegerile pentru locale, pentru Consiliul Județean am votat pentru oameni care au experiență administrativă, care știu să valorifice potențialul județului Constanța, care e foarte mare. Oameni care știu să facă echipe și care vor să aducă normalitate la Consiliul Județean”.

La cate sectii de votare a iesit majoritar Vergil Chitac, din totalul de 211secția de votare din campusul social „Henri Coandă”

Femeile, cele mai prezente la vot

Potrivit statisticilor, categoria cea mai prezentă la alegerile de pe 9 iunie este cea a femeilor cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani. Mai exact, 22.710 de femei cu vârsta menționată au ieșit la vot duminică, urmați de bărbații din aceeași categorie de vârstă, însumând puțin peste 18.500. Tinerii au absentat puternic la rândul acesta de alegeri. În total, doar 6.290 de tineri cu vârsta între 18 și 24 de ani au votat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cum de la judetene erau mai multe voturi ca la primar?
4
0
mai intai da-ne apa calda si caldura fara intreruperi si la parametrii din contract si dupa aia sa ne vorbesti de orice alt proiect prioritatea ar trebui sa fie sa nu mai traim ca in epoca de piatra cu intreruperi semipermanente la apa calda si caldura care sunt nevoile vitale cele mai elementare si dupa aia mai vedem e de bun simt exact ceea ce a lipsit tuturor primarilor din ultimii 34 de ani si iti lipseste si tie in treacat fie spus si wc-urile publice macar in zonele mai circulate daca nu in tot orasul sunt si ele la acelasi capitol
4
1
In henry coanda pe primul loc hoooria constantinescuuu....! Cine se aseamna....
7
3
Primar votat de 30% din 40% prezenti la vot
11
2
nici 30% nu l-au votat, dar este "legitim". cit % au fost prezenti la vot, nu se vorbeste. iliberalismul, democratia originala europeana, model pe care l-a voit "clasa" politica, ptr a -si conserva puterea. le mai dam si subventii partidelor, dam la toti care au gura mare. creditorii romaniei, cind vin?
10
2
Apai domnule draga, pe cine sa votam? Era vreunul vrednic? Numai scursuri. Oricum, treaba era plamadita devreme de conducerea pesede. Actualul, e doar o marioneta, tot pesedeul face cartile.
17
3
Deja s-a inceput ridicarea masinilor de pe Lapusneanu. Mistoo.
17
0
hai, la mai mult praf si gropi Doamne ajuta!
18
3
Legea alegerilor electorale este de 2 bani. Că sa te poți înscrie pe listele electorale îți trebuiesc 50000 de semnături și câștigi alegerile cu 30000 de voturi. Ar trebui că cel care câștigă să aibă obligatoriu cel puțin numărul de voturi cu care s-a înscris în cursă.
22
1
Putorilor! E departe secția de votare.
27
2
Nu s a votat nici 50% oamenii sau saturat
24
6
de 11% din cetatenii cu drept de vot daca numarul total a fost 268.000 nu e chiar mare motiv de mandrie
40
10

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436