REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

La Constanţa se va construi un centru de cercetare a cancerului

La Constanţa se va construi un centru de cercetare a cancerului

Replica API 6 februarie 2014 | 00:00 169

Peste doi ani de zile, Constanţa va avea singurul centru din Regiunea Sud Est de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă. Proiectul este posibil datorită implicării profesorului doctor universitar Mariana Aşchie şi a echipei sale. Proiectul a obţinut locul I, acumulând cel mai mare punctaj, în competiţie cu alte proiecte ale celor mai mari şi importante institute de cercetare şi facultăţi de medicină din ţară în Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice şi va primi o finanţare de 5 milioane de euro.

"A câştigat la nivel naţional unul dintre cele mai mari contracte, din punct de vedere financiar şi a fost clasat pe locul I cu cel mai mare număr de puncte. Acest colectiv a dat dovadă de o mare perseverenţă, pentru că, din motive independente, acest proiect a mai fost depus şi n-a ajuns să fie selectat. De data aceasta au reuşit şi este o realizare extraordinară pentru Universitatea Ovidius şi pentru toată zona de Sud Est a României, pentru că acest centru va deservi o zonă întinsă din ţară, din punct de vedere al cercetării din domeniul cancerului. Întreg colectivul este extrem de tânăr ceea ce ne dă speranţe că în viitor vom putea spera la rezultate foarte bune dina cest punct de vedere", a declarat Ion Bordeianu, rectorul interimar al Universităţii Ovidius, în cadrul unei conferinţe de presă. La rândul său, coordonatorul proiectului, prof.univ.dr. Mariana Aşchie a declarat: "S-a ajuns cu o muncă asiduă la câştigarea acestui proiect. Acest proiect a fost depus într-o situaţie nefericită pentru Universitatea Ovidius, pe 5 august. Am fost tentată să dau înapoi, dar m-au încurajat toţi, am avut foarte multă susţinere. Proiectul are ca obiectiv crearea unor centre pentru studiul acestei patologii maligne în regiunea de Sud-Est, pornind de la ideea că patologia malignă este clasată pe locul doi în ceea ce priveşte mortalitatea. Vor fi promovaţi oameni foarte tineri, selectaţi din studenţi din ţară şi străinătate, doctoranzi, medici rezidenţi, cercetători care au o anumită înclinaţie către cercetare". Aşchie a mai anunţat că semnarea contractului va avea loc al sfârşitul lunii în curs. Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Gentetic în Patologia Malignă va fi amplasat în curtea Spitalului Judeţean Constanţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212