REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Constanţa se va deschide în premieră un liceu nautic

La Constanţa se va deschide în premieră un liceu nautic

Replica API 8 septembrie 2016 | 00:39 721

Carieră

Carieră

Din septembrie 2016, carieră în marina comercială poate începe încă de la 14 ani! Mai exact, odată cu finalizarea şcolii gimnaziale şi promovarea examenelor Evaluării naţionale ! Miercuri, 7 septembrie 2016, ora 12:30, va invităm la o conferinţă de presă organizată de către Colegiul Nautic Român cu ocazia lansării unui nou concept, unic în România: „LICEUL NAUTIC”, primul liceu tehnologic privat în care se vor studia şi discipline cu specific de marina. În planul de învăţământ sunt prevăzute discipline de învăţământ care se predau la liceele tehnologice de stat şi, în plus, ore de marinărie şi navigaţie, inclusiv exerciţii pe simulatorul integrat de conducere a navei în cadrul Curriculei la Decizia Şcolii.

„Pe 25 august 2016, Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar a dispus autorizarea acestui liceu, conform standardelor de evaluare şi autorizare a instituţiilor de învăţământ preuniversitar. În ceea ce priveşte structura anului şcolar menţionăm că se vor respectă normativele MENCS. Corpul profesoral este constituit din 13 cadre didactice ce au experienţă în învăţământul tehnologic de stat, Managerul instituţiei are o vechime de peste 15 ani în învăţământ, este înscris în Registrul naţional al experţilor în management educaţional încă din 2012, este doctor în ştiinţe şi formator naţional şi judeţean în diverse proiecte europene" punctează Stelian Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Colegiul Nautic Român, sub egida căreia va funcţiona noul liceu.

Cel mai important este faptul că elevii care vor opta pentru cursurile organizate de “LICEUL NAUTIC” vor studia, încă de la vârstă de 14-15 ani, materiile necesare formării unei cariere în domeniul naval. Specializările autorizate de către ARACIP sunt: electronică automatizări. „Originalitatea noului proiect constă în faptul că după absolvirea Liceului Nautic elevii au continuitate în carieră maritimă prin programe de ofiţeri organizate de Colegiul Nautic Român, acreditate de Autoritatea Maritimă a Angliei ! Între 15 şi 19 ani elevii studiază o curricula tehnologică axată pe viitoarea profesie de ofiţer cu acces la simulatoarele de navigaţie şi stabilitatea navei (cei de la punte) sau la simulatoarele compartimentului maşină, laboratoarele Lucas-Nuelle de electronică, automatică, maşini electrice şi electrotehnică ori la atelierul-şcoală, iar între 19-23 ani aceştia pot urmă programele de ofiţeri oferite de Colegiul Nautic Român în parteneriat cu cel mai vechi colegiu naval din Anglia, South Tyneside College. Marele avantaj este că la finalul acestui program integrat „liceu nautic - colegiu nautic", tinerii cadeţi îşi obţin brevetul de ofiţer în Marea Britanie. Prin acest proiect oferim şi elevilor de liceu şansă de a face practică, similar cadeţilor din cadrul programelor româno-britanice de ofiţeri. Astfel, pentru cei care vor intră în clasa a 9-a la liceul nostru, programa prevede, conform legii, 3 săptămâni de practică”, mai spune Stelian Cojocaru. Absolvenţii de gimnaziu care optează pentru cursurile Liceului Nautic au acces la o ruta profesională coerentă şi solidă, cu perspectiva clară de a o obţine un brevet britanic de ofiţer la 23 de ani şi apoi unul de comandant până la 30 de ani, în condiţii normale de angajare, în flota mondială.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
As vrea sa stiu daca ma pot inscrie la seral sau la frecventa redusa am stopat liceul in clasa a 9 si nu am mai continuat din anul 2012-.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108