REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La doar 18 ani, te lasă "mască": e David Copperfield de Constanţa

La doar 18 ani, te lasă "mască": e David Copperfield de Constanţa

Replica API 7 noiembrie 2013 | 00:00 451

Marian Enache are toate şansele să devină marea speranţă a iluzionismului autohton. Ne-a convins şi pe noi luni printr-un show de excepţie, de doar câteva minute, în care cărţile dispăreau, se schimbau, se "pictau", iar nelipsita batistă a practicanţilor ieşea din te-miri-ce locuri.

Enache s-a născut în municipiul Galaţi, unde şi-a manifestat, de la o vârstă fragedă, talentul său de iluzionist. Spre deosebire de iluzioniştii absolvenţi ai diverselor şcoli de profil, Enache a învăţat singur, dominat de sentimentul de pasiune ireversibilă: "Sunt născut în Galaţi şi crescut şi acolo şi aici. În Constanţa sunt stabilit definitiv de trei ani. Pe la 8 sau 9 ani m-am apucat de aceste trucuri, dar, cu adevărat, pe la 12 ani m-a "lovit" pasiunea, când am început să fac astfel de trucuri oamenilor pe stradă sau în diferite cafenele, cluburi. La început, desigur, greşeşti. Dar, de obicei, nu contează neapărat trucul, ci forma lui de prezentare, cum îl percepe publicul", a declarat Enache. Pe lângă trucurile sale geniale, Enache ne-a uimit şi cu alte aspecte: are doar 18 ani, nu are studii aproape deloc, este muncitor şi, spre deosebire de mulţi tineri, nu prea doreşte "s-o taie" din ţară, cu atât mai puţin din Constanţa. "Eu lucrez ca barman acum. Clienţii au o plăcere aparte să discute cu mine şi mă întreabă mereu: Magi, ce mai e nou? Ce-ai mai învăţat? (râde) Cu studiile, este mai greu. S-a întâmplat ceva între timp şi am rămas doar cu patru clase, momentan. Constanţa e un oraş cu potenţial financiar şi turistic. Pot să profit de acest aspect, să întâmpin turiştii pe litoral. Acum fac diverse show-uri într-un cerc mai restrâns sau la diverse evenimente, cu mare plăcere. Îmi place ceea ce fac. Dar, vreau să muncesc momentan şi să strâng bani pentru a investi în magie". Deşi, impresionează la o mulţime de evenimente, prima mediatizare îi este oferită lui Enache de redacţia "Replica", prilej prin care a dorit să ofere câteva sfaturi viitorilor iluzionişti: "Ca să-ţi faci o meserie din iluzionism, cred eu, îţi trebuie o investiţie financiară serioasă. Pe lângă asta, cred că un astfel de talent te poate şi susţine, mai târziu, financiar. Adică, te poţi întreţine. În prezent, există şcoli de iluzionism atât în afară, cât şi în ţară, pentru cine vrea să facă aşa ceva în mod profesionist. Eu, personal, nu am urmat nici un curs. M-a dus capul şi le-am învăţat, singur, pe toate. Am zis că, dacă alte persoane pot face iluzionism, de ce nu pot să fac şi eu?".

Despre secretul meseriei

La fiecare reprezentare de iluzionism există eterna întrebare: "Cum ai făcut?" şi, tot de fiecare dată, artistul nu îşi divulgă secretele. Vorbim de un "cod al meseriei"? De ce iluzioniştii preferă să păstreze valul de tăcere asupra trucurilor? Enache a lămurit pentru "Replica": "Nu se spune secretul trucului şi nu neapărat pentru că iluzioniştii nu vor asta, ci pentru că, odată divulgat, trucul nu mai are acelaşi farmec. Cum spuneam, nu contează foarte mult trucul, ci prezentarea lui, în sine. Cineva îţi poate face un truc foarte slab, iar altă persoană poate face acelaşi truc şi să iasă "de milioane". Depinde de talentul artistului". În galeria video, vă invităm să vedeţi şi dumneavoastră de ce merită să fie aplaudat!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
..bv...frate.......
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218