REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

La Festivalul tineretului şi sportului din Turcia, ansamblul "Dobrogeanca" din Ovidiu a reprezentat România

La Festivalul tineretului şi sportului din Turcia, ansamblul "Dobrogeanca" din Ovidiu a reprezentat România

Replica API 23 mai 2013 | 00:00 93

Ne-au făcut cinste

Ne-au făcut cinste

Ansamblul folcloric "Dobrogeanca" al Centrului Cultural Ovidiu, coordonat de coregraful Elena Dordea, a participat în perioada 13 - 20 mai, la Ankara, la Festivalul tineretului şi sportului. Festivalul la care au participat 25 din ţări a fost organizat de TURKSOY (Organizaţia Internaţională a Culturii Turce), împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului din Turcia. Ansamblul s-a prezentat înaintea începerii şedinţei extraordinare ce a avut loc la Consiliul Local din Ovidiu şi a arătat consilierilor locali, inclusiv primarului, distincţiile obţinute în cadrul festivalului din Turcia.

"Participarea a fost extraordinar de amplă, au fost 25 de ţări, 25 de ansambluri, au fost într-adevăr profesionişti ai dansului, respectiv ţării de unde au venit. Noi cred că ne-am reprezentat ţara cu cinste, am dansat, ne-am încadrat în program, nu am primit observaţii de la coregraful acestei organizaţii. Am încercat să fim punctuali şi am reuşit, la sfârşit chiar am primit aplauze şi aprecieri din partea coregrafului. Pot să zic că dansatorii cu care am mers sunt elevi şi studenţi. Vârsta minimă trebuia să fie de 17 ani împliniţi. Toate cheltuielile, biletele de avion dus-întors, cazare, masă au fost organizate de cei de la organizaţia Turksoy, care are legături cu televiziunea naţională a Turciei", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, coordonatorul ansamblului folcloric "Dobrogeanca" al Centrului Cultural din oraşul Ovidiu, Elena Dordea.

Înainte de începerea şedinţei extraordinare de marţi, consilierii s-au pus de acord ca până la finalul şedinţei să găsească o modalitate de a-i premia pe aceşti copii. Propunerea a venit şi s-a stabilit: fiecare copil va primi 100 lei, iar Elena Dordea, instructorul coordonator al ansamblului, va primi 1.000 lei. "Premiul a fost că noi am fost selectaţi şi acceptaţi să participăm la acest festival, pentru că ţările care au participat au venit cu un număr de 5-6 perechi. Eu am reprezentat România, Dobrogea. Dacă luăm fiecare oraş al judeţului Constanţa, în fiecare oraş găsim câte un ansamblu, acesta este marele premiu, că am fost selectaţi la acest festival, unde ministrul Tineretului şi Sportului a asistat de la bun început la spectacol. Am avut întâlniri cu preşedintele Turciei, cu secretarul general al Turksoy-ului. Toate ţările participante au primit trofeu", a mai adăugat Elena Dordea. Cât de mult înseamnă pentru un membru al ansamblului folcloric "Dobrogeanca" să participe la un festival internaţional? Puteţi afla chiar de la ei: "Pentru noi înseamnă destul de mult, pentru că am participat la un adevărat festival. Au avut o organizare ireproşabilă şi am reuşit să legăm destul de multe prietenii cu celelalte ansambluri şi sperăm ca pe viitor să participăm şi la alte festivaluri în alte ţări. Am mai fost şi la alte festivaluri, dar nu de o asemenea amploare şi cu o organizare atât de bună", a precizat, pentru "Replica", membru al ansamblului folcloric, Carmen Dragotă. Totodată membrii Ansamblului "Dobrogeanca" au putut da mâna cu preşedintele Turciei, Abdullah Gul, cu ministrul Tineretului şi Sportului din Turcia, dar şi cu prim-ministrul Recep Erdogan. "De fiecare dată când trecem graniţa este o mândrie pentru noi să ne reprezentăm ţara şi cred că şi de această dată am făcut-o cu succes, având în vedere că ne-am clasat printre cele 25 de ţări, cred că asta spune multe. În luna august vom pleca în Insula Corfu, precum şi la Lugoj, la noi în ţară şi sperăm să reprezentăm şi acolo Dobrogea cu succes", a menţionat un alt membru al ansamblului folcloric, Daniel Balaj.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272