REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

La final de mandat, FĂGĂDĂU și-a AMINTIT de semafoarele inteligente

La final de mandat, FĂGĂDĂU și-a AMINTIT de semafoarele inteligente

Replica API 5 septembrie 2020 | 21:16 2771

Toată intersecția de la Capitol are de începând de vineri, 4 septembrie, un sistem nou de semafoare inteligente, de ultimă generație. Primăria Municipiului Constanța anunță că a luat noi măsuri pentru fluidizarea traficului rutier și pentru reducerea numărului de accidente.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța: “La toate intrările și ieșirile din oraș avem în acest moment senzori de trafic care ne furnizează date cu privire la numărul de vehicule ce intră și ies din Constanța, pe fiecare oră, minut sau secundă. Pentru a putea oferi un management al traficului foarte bine structurat și calculat este nevoie de un sistem de semaforizare inteligent, capabil să își modifice timpii de semaforizare în funcție de valorile de trafic, optimizând astfel timpii de așteptare la semafor. În urma implementării semafoarelor performate va crește inclusiv siguranța în trafic și se vor reduce emisiile poluante ale autovehiculelor”.

Sistemul de semaforizare din intersecția Capitol include un automat de semaforizare inteligent de ultimă generație, stâlpi cu consolă inteligenți și cu tehnologie led și lămpi cu tehnologie led pentru vizibilitate optimă. Cablurile au fost înlocuite complet și montate în subteran în vederea eliberării stâlpilor din beton inestetici ce urmează să fie demontați.

Și intersecția de la Delfinariu este modernizată complet cu un automat de semaforizare inteligent, lămpi cu tehnologie led moderne și vizibilitate accentuată și bucle inductive pentru fiecare direcție de mers în vederea optimizării timpilor de așteptare. Totodată, cablurile au fost înlocuite complet și montate în subteran iar corpurile de semafor montate pe stâlpi cu consolă, mai anunță Primăria Constanța.

Echipele Confort Urban vor monta în perioada următoare automate de semaforizare inteligente și în intersecțiile:

Ion Rațiu – Mamaia,

Nicoale Iorga -Tomis - Mircea cel Bătrân

Tomis -Poporului-Ion Rațiu-Mircea cel Bătrân

Al. Lăpușneanu-Tomis.

Scopul acestor măsuri este de interconectare și comunicare a acestor automate în vederea fluidizării traficului pe Bulevardul Tomis și pe Bulevardul Mamaia.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi neam gandit mereu la tine, mai ale in ultimi ani, sati dam la mwie, ca trai vandut ca o zdreata, la toti machidonii ordinarule
0
0
Este un mincinos si spagar ! Totul prin interpusi !
4
0
semafoare inteligente. E invidios pe ele.
3
0
aceasta promsiune, cu semafoarele inteligente, era din 2016. abia acum, dupa 4 ani, vazand ca sta prost in sondaje, s-a gandit s-o faca. nu mai merge fagadau, nu mai pacalesti pe constanteni. oricine sa fie primar, dar nu fagadau. n-am mai vazut un primar atat de mincinos, cu tot felul de proiecte SF
3
0
Cu 5 semafoare nu se castiga alegeri. Muye fagabou retard. Neam de zdrente si secaturi
6
1
Chior e ala pe care l ai votat mai maimutoi paduchios.
2
4
care culoare ba chiorule ca e totul gri inclusiv autobuzele...
7
2
Pe cine votam, ca toti au in spate o gasca de hoti, care de care mai indemanatici in ale ciordelii. Sunt lapte si miere, cum ajung acolo, gataaa, isi aduc prietenii la masa bogatilor
11
3
Centrul e in bezna noaptea datorita iluminatului public schimbat de Fagadau cand a devenit primar. Poate vor mai da semafoarele astea ceva lumina.
11
1
Arata super. Bv. Continuati in toate intersectiile. Orasul incepe sa prinda culoare.
1
20
JOS Fagadau! Si ecoul vine...Jos Fagadau, lacheu de Mazare ce ai fost si esti!
18
1
Locuiesc in Tulcea si va spun sincer ca sunteti dobitoci daca nu votati Fagadau!
4
20
nu stiu ce inseamna "UNDA VERDE" si mai grav, nu stiu ce beneficii aduce!
8
2
...inainte de alegeri numai goange...omul este disperat...cu fel si fel de desene si machete vrea sa ne convinga sa il mai votam inca o data...DEGEABA...27 SEPTEMBRIE PUNCT FINAL !
21
2
Asta este disperat!! Nu stie ce sa faca, doar, doar o mai iesi primar!! Nici eu nu te mai aleg, ca m.ai tradat!!
23
1
astea sunt semafoare inteligente atat cat este de inteligent si fagadau... puneti ba balagiilor cronometrele inapoi, alea erau cu adevarat de ajutor, optimizati fluxurile pe culoarea verde in intersectii etc... lasati dracului semafoarele intelingente, e o piatra de moara pentru voi...
23
2
Ptiu primar maimutoi
13
1
Du-te la groapa, tu, babu, felics stro ie, si toate gunoaiele si slugile pesediste.
22
2
PSD la butoane in acest oras? E mai rau ca in comunism cubacesti escroci... macar in comunism se faceau proiecte mari nu borduri si semafoare, muuu sportivilor care isi dau votul pt un loc la sah sibtable, ati imbatranit si tot prosti ati ramas, pensionarii - tradatorii orasukui cta, ne ai vandut viitorul, nu muriti ma o data?
25
6
Nu stiu...mie imi plac semafoarele astea foarte mult...atat de mult incat le-as dori in tot orasul sau daca nu, in toate intersectiile importante. De asemenea, daca tot am deschis subiectul, ar fi si mai bine daca semafoarele ar fi sincronizate in asa fel incat sa nu mai aiba 2 sensuri verde in acelasi timp, ca daca vrei sa faci stanga sa trebuiasca sa dai prioritate. Treaba asta complica lucrurile fara rost, mai ales la cunoscuta intersectie de la Delfinariu, spaima incepatorilor. Macar daca erau aceste lucruri bifate, avea votul meu...dar asa, pe final de mandat...la cacat!
20
2
Varza orasul.
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272