REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La MANGALIA NU mai sunt LOCURI la ATI

La MANGALIA NU mai sunt LOCURI la ATI

Replica API 9 martie 2021 | 22:39 3846

Spitalul Municipal Mangalia a rămas fără locuri la Terapie Intensivă. Conform managerului, Alina Dan, cele nouă paturi existente au fost ocupate în cursul zilei de luni, 8 martie.

Oricât am spera să nu mai trecem prin al treilea val al pandemiei de coronavirus, iată că numărul persoanelor confirmate și internate în spitalele constănțene crește ușor, de la zi la zi. De exemplu, la Spitalul Municipal Mangalia cele nouă paturi de la Terapie Intensivă s-au ocupat deja. „Când credeam că o să revenim la normal, iată că nu se mai întâmplă aceest lucru și continuăm pe valul Covid. Cazurile sunt în ușoară creștere, prezentările la noi au început să crească, nu foarte mult, dar semn că ne pregătim de valul trei. La noi, Terapia Intensivă este plină, cu pacienți transferați de la alte spitale din Constanța. Totul este în dinamică. Din 121 de paturi, astăzi (n.r. 8 martie), avem 49 de persoane confirmate, 9 pacienți suspecți și 9 pe Terapie Intensivă. Dacă la începutul lunii februarie aveam 20-21 de pacienți confirmați, acum vorbim deja de 49 de pacienți”, ne-a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia.

O angajare ‘fără succes’

Unitatea spitalicească a organizat un concurs pentru ocuparea funcției de medic urgentist, însă, cel care a câștigat postul a fost confirmat cu virusul Sars-Cov2, așa că a început cu o perioadă de repaus de minim două săptămâni. „Am reușit să mai avem un medic urgentist, în linia de garda pe Urgență, prin concurs. Astăzi (n.r. 8 martie) a venit să își facă cererea de angajare și tot azi a fost confirmat covid. A început angajarea cu două săptămâni de pauză. Sperăm să fie vorba de o formă ușoară și să fie bine”, a adăugat managerul.

Arafat le-a trimis ventilatoare

„Cei de la IGSU au grijă de noi, chiar sâmbătă ne-au trimis două ventilatoare non invazive pentru Urgența noastră, în cazul în care avem pacienți care vin în stare foarte gravă și până ajung să aibă loc pe Terapie Intensivă, să îi putem temporiza undeva în urgență cu aceste ventilatoate. Foarte drăguț din partea lor. Nu sunt definitive, dar pe această perioadă le vom folosi”, a conchis Alina Dan.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stati acasa nu va duceti sa muriti in spitale, acasa aveti sanse sa scapati
6
0
Pau ce.ati facut cu un millon de teste date la min educatiei? De ce nu le.ati facut? De ce le.ati dat? De ce sunteti prosti? De ce nu plecati? - intrebari pt presa de spiru ! Apai pentru ca toti sunteti prosti! Dacii inapoiati put deprostie.
2
0
Pacientii sunt adusi din alte localitati,in stare aproape terminala.Asta e rezultatul netratarii din timp,din cauza haitelor din guvern care nu au facut testari gratuite si izolari din timp. Spitalul sdin Mangalia oricum nu este bun pentru a fi ,,COVID'',insa deciziile politice sunt peste ce inseamna logica. Personalul mangaliot este umilit,efectiv tratat ca niste piese de schimb,nu ca oameni. Starea psihica e varza,fizica la fel,efectiv se lupta pentru distrugerea asistentelor si medicilor din Mangalia.Tot ce e rau a devenit lucru normal .
2
1
Nu mai sunt locuri pentru ca ati impartit spitalele in covid si non-covid fmm de handicapati, alea non covid sunt goale si oamenii care au nevoie d3 ajutor mor cu zile.
7
0
Carantina ca-n primavara trecuta asta trebuie
2
8
pastrati un loc si pentru sosoaca doar e senator al poporului roman, si se lupta cu covitu ca cu paznicii de la nasta........
7
2
Carantina. Gata cu zbantuiala.
10
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367