REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
16.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

La MURFATLAR, și MORȚII trebuie să plătească GUNOIUL

La MURFATLAR, și MORȚII trebuie să plătească GUNOIUL

Replica API 11 decembrie 2020 | 00:14 4836

O situație atipică a fost sesizată în orașul Murfatlar, acolo unde, un bărbat a sesizat faptul că plătește taxa anuală pentru gunoi, pentru bunica sa care este decedată. În acest caz, primarul ne-a transmis că este greu de crezut acest fapt și că este aproape imposibil ca în 7 ani să nu fi sesizat nimeni Primăria că femeia a murit.

Un locuitor al orașului Murfatlar a sesizat faptul că este „obligat” să plătească taxa pentru salubritate pentru bunica sa ce este decedată de 7 ani. Acesta ar fi apelat de mai multe ori la autoritatea publică locală dar fără succes. „O mică problemă, sunt sigur că multe persoane o întâmpină în relația cu Primăria, și anume obligarea la plată a gunoiului, a persoanelor decedate. Problema am ridicat-o în fiecare an fostei administrații dar nu a fost auzită sau nu s-a dorit. Acum aș vrea să o aduc din nou în spațiu public. În fapt, bunica e decedată de 7 ani. În casă nu mai locuiește nimeni dar de 7 ani mă obligă să plătesc gunoiul. În acest timp nu am scos la poartă nici măcar un capăt de ață. Am plătit și de data aceasta dar sper că de la anul să se rezolve această problemă”, a declarat un cetățean al orașului.

Ce spune primarul orașului?

Primarul orașului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, ne-a declarat faptul că nu s-ar pune problema de așa ceva. Tot acesta spune că familia celui decedat trebuie să anunțe primăria, însă ar fi greu de crezut ca o persoană să fi decedat acum 7 ani și nimeni să nu fi știut. „Nu se poate problema de așa ceva, decât dacă nu a adus actele doveditoare. Actele necesare pentru a scoate pe cineva de la gunoi, sunt stabilite printr-o hotărâre de consiliu dată în urma unui control al Curții de Conturi. Vom încerca să simplificăm această procedură, până la simpla declarație pe propria răspundere dacă este posibil, dar în paralel trebuie să avem posibilitatea verificării celor declarate. Apare problema că toată lumea scoate pe cineva de la plată dar "uită" să reintroducă persoana care se reîntoarce la domiciliu” a declarat Gheorghe Cojocaru, primarul localității Murfatlar.

În acest caz a fost trimisă și o solicitare către Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Murfatlar pentru a afla detalii exacte legate de această situație. Răspunsul oferit de aceștia va fi publicat într-o ediție viitoare. Până atunci rămâne întrebarea „a fost taxată sau nu femeia decedată pentru salubritate?”

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Conform unei hotarari a consiliului local adoptata conform legii si raportului curtii de conturi, comunicat in urma unui control, pentru o proprietate unde nu locuieste nimeni se plateste taxa de gunoi pentru o singura persoana. In cazul de fata plata o face mostenitorii de drept ai proprietatii deci nu se plateste in contul unui decedat. Asa se intampla cand nu cunosti legislatia si esti rau intentionat. Despre serviciul de taxe si impozite am si eu rezerve dar cine iubeste pe cineva care te taxeaza?
0
0
Dar si problema taxei pt cetralele electrice cine a aprobat asa ceva? Dc sa platesc in plus daca am centrala electrica?
1
0
La taxe acea doamn Mia e foarte aroganta si iti vb de sus zici cavea te plateste pe tine nu tu pe ea! Cred ca ar trebui revizuit comportamentul!
5
0
Se stie foarte bine despre cum functionarele de la taxe si impozite fac abuz dar actualul primar nu ia nici o masura. La caserie lucreaza doua incompetente! Doamna Mia si sefa ei turcoaica! Sa nu mai spunem de cum te obliga sa platesti impozit pe numerele de tzoll pentru o masina adusa pe numele tau din Germania! Domnule primar luati la cunostiinta toate abuzurile!
17
1
Gheorghe Cojocaru? Dar voleibalistul de Vali Saghiu nu a mai candidat? Sau a candidat si si-a luat-o?
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407