REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

La Muzeul de Artă Constanța, a avut loc finisajul celei de a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură Constanța

La Muzeul de Artă Constanța, a avut loc finisajul celei de a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură Constanța

Ana Maria LIPAN 1 septembrie 2023 | 13:35 495

Joi, 31 august 2023, la Muzeul de Artă Constanța, a avut loc finisajul celei de a doua ediții a Bienalei Naționale de Pictură Constanța – 2023. 100 de lucrări semnate de 100 artiști, precum și lucrări semnate de șase artiști invitați, au fost expuse, în perioada 1 iulie – 31 august 2023, pe simeze, la Muzeul de Artă Constanța.

La Muzeul de Arta Constanta, a avut loc finisajul celei de a doua editii a Bienalei Nationale de Pictura Constanta

În deschidere, publicul s-a bucurat de un moment coregrafic, intitulat „Recycling ART”, semnat de Stela Cocârlea, scenografia Alexandru Șerbănescu, cu participarea balerinilor Raluca Pleșca și Marius Marin. În cadrul evenimentului au luat cuvântul Lelia Rus Pîrvan, directorul muzeului și criticul și istoricul de artă Mihai Plămădeală, unul dintre membrii juriului bienalei.

Au fost decernate premii artiștilor care au fost selectați de juriu și s-a lansat Catalogul Bienalei. Juriul a fost compus din președinte Cosmin Păulescu - Cozo, prof.univ.dr. Decanul Facultății de Arte Decorative și Design, Universitatea Națională de Arte București, Vasile Fuiorea, conf.univ.dr., Președinte U.A.P.R. Filiala Tg-Jiu si Mihai Plămădeală, critic și istoric de artă. 

Premianții sunt: Marius Barb - Premiul I – 5000 lei; Bogdan Ionuț Mateiaș - Premiu II – 4000 lei; Daniela Grapă - Premiul III – 3000 lei; Teodor Arghir - Mențiune - 2000 lei; Premiul special FLORICA CRUCERU a fost înmânat de  către Eduard Andrei, critic și istoric de artă, artistului Gheorghe Caruțiu. (2500 lei)

La Muzeul de Arta Constanta, a avut loc finisajul celei de a doua editii a Bienalei Nationale de Pictura Constanta

Premiul special Doina Păuleanu a fost înmânat de către Ioana Predescu, șef secție Muzeul de Artă Constanța, artistei Eugenia Botezatu. (2500 lei). Premiul special al UAPR a fost înmânat de către Petru Lucaci, președinte UAPR, artistului Mihai Chiuaru. (2500 lei). Pe lângă premianți au fost și zece artiști nominalizați: Andrei Rosetti, Cristina Dobre, Diana Păunescu, Eusebiu Josan, Mihaela Gabriela Barbu, Bianca Elena Boroș, Emilia Filip, Emil Florian Mihăilescu, Rafael Matias, Dragoș Mircea Botezat.

Lucrarea premiată cu Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța. În afară de aceasta, lucrarea ,, Într-o bună zi, Humor” a lui Andrei Rosetti, pictor nominalizat în cadrul bienalei, a fost donată de către acesta Muzeului de Artă Constanța. O parte dintre premiații și nominalizații acestei ediții vor participa, începând cu 1 septembrie 2023, la Tabăra de pictură Constanța 2023, care va fi organizată de Muzeul de Artă, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Artiștii care vor participa la Tabăra de Pictură Constanța 2023 sunt: Marius Barb, Daniela Grapă, Gheorghe Caruțiu, Eugenia Botezatu, Mihai Chiuaru, Emil Florian Mihăilescu, Cristina Dobre, Eusebiu Josan și Dragoș Mircea Botezat. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, al Uniunii Artiștilor Plastici din România și a fost sponsorizat de Crama Trantu.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510