REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

La nici o zi după ce a fost eliberat din pușcărie, s-a întors în spatele gratiilor... pentru că îi place!

La nici o zi după ce a fost eliberat din pușcărie, s-a întors în spatele gratiilor... pentru că îi place!

Victor ROTARU 8 decembrie 2023 | 00:00 1843

Lupul își schimbă parul, dar năravul, ba! Andrei T., un bărbat din Constanța, care după ce a petrecut un an în spatele gratiilor, imediat după ce a fost eliberat s-a apucat de spart mașini. Acesta a fost eliberat în data de 29 iunie 2023 din arest preventiv și plasat sub control judiciar, iar în timp ce se deplasa cu un microbuz de la Penitenciarul Poarta Albă spre domiciliu, a coborât în orașul Ovidiu și s-a apucat să spargă mașini. 

La nici o zi dupa ce a fost eliberat din puscarie, s-a intors in spatele gratiilor... pentru ca ii place!Foto cu rol ilustrativ

În intervalul 29.06.2023, ora 17:00 – 30.06.2023, ora 09:00, Andrei T. a pătruns prin portierele lăsate neasigurate în interiorul a cinci autoturisme, de unde a reușit să sustragă suma de 60 de lei, un card bancar și o pereche de ochelari. Fiind audiat, Andrei T. a recunoscut comiterea faptelor, declarând că faptul că la data de 29.06.2023, în jurul orei 17:25, a fost eliberat din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, unde a fost încarcerat timp de un an de zile în vederea executării unui mandat de arestare preventivă, fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt din auto. A fost eliberat sub măsura controlului judiciar, fiindu-i adus la cunoștință acest aspect de către lucrătorii din cadrul Penitenciarului. 

De la Penitenciarul Poarta Albă a plecat cu suma de 32 de lei, cardul de cumpărături din penitenciar și biletul de eliberare. A luat un microbuz cu intenția de a se deplasa în zona Tomis III din Constanța, însă șoferul microbuzului l-a lăsat în orașul Ovidiu, în centru. De acolo și-a cumpărat ceva de mâncare și a stat în parc pe o bancă timp de aproximativ o oră. De aici a plecat pe străzile din orașul Ovidiu cu intenția de a se deplasa către Constanța, însă și-a dat seama că distanța e prea mare și s-a hotărât să facă rost de bani pentru a putea ajunge în oraș. 

În acest sens a început să tragă de portierele autoturismelor parcate pe străzi pentru a pătrunde în acestea și a sustrage bani sau alte bunuri de valoare. În jurul orei 23:00, după ce a încercat portierele la câteva zeci de mașini însă acestea erau asigurate, pe o străduță pietruită, situate pe malul lacului Siutghiol, la ieșirea din oraș Ovidiu, spre Constanța, a găsit un autoturism, iar după ce a încercat portiera dreapta față a constat că aceasta era deschisă. A pătruns în autoturism, s-a așezat pe bancheta dreapta față, a deschis torpedoul și din interior a scos mai multe hârtii și documente dar și suma de 50 de lei pe care a luat-o iar din suportul de pahar situat în spatele schimbătorului de viteză a luat un pumn de mărunt de 10 și 50 de bani și două chei metalice. După ce a luat aceste bunuri a părăsit autoturismul și a continuat să verifice alte autoturisme. 

La nici o zi dupa ce a fost eliberat din puscarie, s-a intors in spatele gratiilor... pentru ca ii place!Foto cu rol ilustrativ

Până în jurul orei 02:00, Andrei T. a mai pătruns în 3 autoturisme, din care, spre nenorocul lui, nu a reușit să sustragă nimic. Spărgătorul i-a mai încercat norocul, găsind o altă mașină deschisă, iar dintr-un portofel de culoare neagră aflat în torpedou a sustras suma de 10 de lei, un card mic ING și o pereche de ochelari de soare. De aici a plecat la magazin aflat în apropiere și și-a cumpărat ceva de mâncare. A plătit cu banii pe care i-a sustras și a plecat în dreptul fast-food-ului unde a coborât din microbuz, a mâncat și s-a întors la magazinul Profi pentru a își cumpăra țigări și o brichetă. De aici, după aproximativ o oră, a plecat în stația de autobuz unde a mai așteptat până în jurul orei 05:30 când, a plecat pe străzile din spatele magazinului Profi, respectiv a doua stradă, unde a continuat să tragă de portierele mașinilor, însă nu a găsit vreo mașină descuiată. Întrucât nu are o locuință unde să se ducă, a mers pe străzi până a ajuns în dreptul Primăriei Ovidiu, unde a găsit o bancă pe care voia să se culce, dar a fost interceptat de către un polițist local și condus la sediul poliției.

Magistrații din carul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Andrei T. la pedeapsa de 1 an de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468