REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

La prima zăpadă, a și zburat mozaicul de la trecerile de pietoni din Constanța!

La prima zăpadă, a și zburat mozaicul de la trecerile de pietoni din Constanța!

Replica API 11 februarie 2020 | 11:57 746

Proiectul “Oraşul meu din mozaic“, prin care s-a dorit infrumusețarea a 10 treceri de pietoni cu un număr de 21 de lucrări artistice superbe, din mozaic, care s-a desfășurat in 2019, a luat sfârșit?!

Aşteptările la trecerea de pietoni se doreau a fi ridicate, în Constanța, la rang de artă, dar au devenit un prilej de a admira proasta calitate a materialelor și degradarea în care au ajuns lucrările în doar câteva luni de la finalizarea proiectului! La trecerea de pietoni de la Universitatea Oviduus, mozaicul a "zburat", deja, lăsând în urmă o imagine dezolantă.

Proiectul a dorit să sporească estetica arhitecturală urbanistică a mai multor zone cu vizibilitate maximă din oraş, şi anume: bd. Tomis, bd. Ferdinand, bd. Mamaia, str. Soveja, şos. Mangaliei, str. Răscoalei 1907, str. Traian, str. Pandurului, bd. Aurel Vlaicu, str. Caraiman. Cele mai importante treceri de pietoni din intersecţiile acestor bulevarde şi nu numai, spun, acum, poveştile locuitorilor zonelor respective, redimensionând astfel raportarea noastră la ideea de oraş, de citadin, de utilitate publică, de trecere de pietoni, de frumos, de poveste și de simbol.

Cu bucăți mari de mozaic desprinse, acestea par, mai degrabă, reminiscențe din vremea războiului, decât niște lucrări artistice prospăt executate.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu spuneti ca banii au intrat in buzunarele unor escroci de la fac de arte de la ovidius?
0
0
Decebalus Fagabou este mukan gay. Va n gura neam de zdrente secaturi si koorve
5
0
Fagadau e gay!
5
0
Fmmmmmm de machedon spurcat cu fata aia care cere numai bataie.Cand te vad pe la tv imi strici toata ziua fmmm de bulangiu. Daca te-as vedea pe strada mas duce 2-3 ani la puscarie dar sa iti fac ochianele cat cepele fmmmmm de gay
6
1
ehe..he , de cand am zis ca o parte din bani sunt ptr buzunarul idiotului cu freza de ginere mort aranjata la casa albastra si cu fatza de tractorist din Beidaud... ca sa vedeti ce inseamna frumos ptr acest cretin...!
6
0
Mozaicul a zburat. Trecerea de pietoni cu lumini s-a defectat! Ce primar de kkt!
10
0
aici sunt sau mai bine zis au fost banii din plata parcarilor cu sms!!
5
1
Bagamiash pula-n toti cretinii care au pus acele mozaicuri ! Sa ajunga sub autobuz in mortii lor, la fel cum se aluneca pe cacaturile alea cand sunt un pic umede !
6
3
Mozaicul nu a fost deloc o investitie inspirata. Facut din cioburi care par adunate din molozul aruncat de altii si alunecos la zapada, este impropriu circulatiei pietonale.
13
1
Prostu asta de Fagadau arunca banii pe nimicuri! In loc sa faca ceva util! Machedon prost
19
2
Aia nu este arta. Un trotuar facut din materiale de calitate care dureaza zeci de ani inseamna arta, nu mazgaieli, spoiala si improscare, asa cum sunt toate orasele din Romania.
20
1
Fagadau e bine cind lucrezi cu firmele de casa ale primariei.Sa manince si gura ta.
16
1
Lucruri facute ca la machedoni de mantuiala! ALO DNA ul ce face? Merita ceea ce a primit si Mazare!
23
5
Mai bine lasau bordurile la nivel ul asfaltului sa putem traversa si noi Strada, pe la trecerile de pietoni, persoanele imobilizate in fotoliu rulant nu pot traversa si cele cu mibilitate redusa, bagati banii in arta!!!
22
0
120mii euro pe ce mai bi e baga bani in spital . Si asa ca acum cade lumea alunca pe porcaria aia
22
0
Pe banii nostri.
27
0
Oricum erau urate!
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212