REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
7.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

La REGIONALA Căi Ferate Constanța se ARUNCĂ bani pe multe BĂLĂRII!

La REGIONALA Căi Ferate Constanța se ARUNCĂ bani pe multe BĂLĂRII!

Replica API 21 decembrie 2020 | 00:00 1967

La Sucursala Regională Căile Ferate Constanța se aruncă cu bani în toate părțile, mai ales pe bălării, la propriu, nu la figurat. Cele mai recente investiții ale SRCF Constanța se referă la achiziționarea de servicii de defrișare și de înlăturare a buruienilor. În total, valoarea lucrărilor ajunge la aproximativ 480.000 de lei.

Ca la noi, la nimeni. Vegetația și buruienile sunt tăiate în decembrie, atuncI când ele oricum nu mai există din cauza frigului. Totuși, serviciile care se vor achiziţiona constau în servicii de erbicidare și tăiere de vegetație pe raza SRCF Constanța, în scopul asigurării vizibilității și a gabaritului de liberă trecere.

Se taie iarba în decembrie

Potrivit informațiilor oferite de SRCF Constanța, asigurarea gabaritului de liberă trecere, a vizibilității semnalelor precum și menținerea unui aspect îngrijit al căii ferate sunt lucrări de întreținere curentă, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în deplină siguranță. Lucrările de îndepărtare a vegetației trebuie să aibă un caracter permanent și continuu pe întreaga durată a unui an calendaristic și trebuie să se desfășoare după cum urmează: se erbicidează zona căii ferate, în vederea combaterii chimice a buruienilor anuale și perene, folosind erbicid care să combată buruienile atât prin aplicare pe sol cât și pe frunze; se efectuează tăierea și îndepărtarea vegetației, pentru asigurarea vizibilității semnalelor și în zona trecerilor la nivel, pe o raza de 150m, cu respectarea specificațiilor caietelor de sarcini. Valoarea totală estimată a investiției este de 249.630 de lei. Locul de executare a lucrărilor se referă la zona terasament CF, pe raza SRCF Constanța.

Salubrizarea dormitoarelor de personal costă 229.571 de lei

O sumă considerabilă este investită și în serviciile de curățenie. Acestea din urmă prevăd servicii de salubrizare a dormitoarelor de personal CF și servicii de spălat lenjeriile din stațiile Slobozia Veche și Tulcea. Valoarea totală estimată este de 229.571 de lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce naiba are de facut un acar intre doua trenuri ? sa ia sapa si valea pe sector
0
1
Pe toata lungimea relatiei de cale ferata Constanta-Bucuresti este o mizerie de nedescris!Vegetatie,resturi menajere,moloz,ma mir ca se mai vad vagoanele cateodata! Pentru resturile menajere si moloz este vorba si de nesimtirea sau de nivelul de educatie al unei parti a populatiei.
5
0
Ti-ai dreak de golani, nu stiti cum sa mai furati, nu va mai saturati de activitati si decontari fictive
4
0
CFR ul sa vina si in zona statiei de autobuz 48, vis a vis de pizeria Sabroso. Este o trecere peste calea ferata. S-a format o groapa de gunoi iar rugii de muri au 2m inaltime, Cred ca trebuie taiati cu drujba. Sa aduceti si doua remorci sa luati gunoiul. Cei de la Garda de mediu trebuie sa vina sa vada.
6
0
buruienile au ajuns la inaltimi de cca 2 metri.Toata vara ati frecat pula si acum va apucati sa taiati buruienile.Mergeti si Europa sa vedeti cum arata calea ferata.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407