REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

La Registrul Auto Român, programările se respectă în funcție de... atențiile primite?

La Registrul Auto Român, programările se respectă în funcție de... atențiile primite?

Virgil STOIAN 29 noiembrie 2023 | 00:00 6561

O constănțeancă s-a revoltat după ce a așteptat mult prea mult la Registrul Auto Român Constanța. Mai precis, aceasta avea programare la ora 9:30 însă, potrivit propriilor declarații, nu a fost băgată în seamă până la ora 14:30, cu toate că alte mașini erau preluate de angajații RAR. Femeia acuză angajații RAR de diferite nereguli, insinuând chiar că aceștia ar lua șpagă. Reporterii Replica de Constanța au luat legătura cu reprezentanții RAR care au analizat întreaga situație și au transmis un punct de vedere în privința plângerii femeii.

La Registrul Auto Roman, programarile se respecta in functie de... atentiile primite?Registrul Auto Român, reprezentanța Constanța

Aglomerația este un lucru absolut normal la RAR Constanța, șoferii așteptând în mod normal 2 sau chiar 3 ore pentru a le fi rezolvate problemele. Cu toate acestea, o constănțeancă nemulțumită a reclamat faptul că nu a fost băgată cu toate că avea programare: „Am avut o programare la ora 09:30... și până la ora 14:30 niciun inginer de la RAR nu a avut bunul simț să vină să mă bage în seamă, să mă întrebe dacă am nevoie de un serviciu că din cauza asta am venit la RAR, dacă mă poate ajuta cu ceva... nesimțire totală. Ei treceau pe lângă mine și mașina mea și îi luau pe cei din spate sau din curte și îi  băgau în fața mea... chiar dacă nu aveau programare. Erau mașinile intermediarilor, care se ocupă de acte auto... cei care dau șpăgi inginerilor de la această reprezentanță RAR... iar inginerii fac tot felul de nereguli. Tu dacă nu dai șpagă.. stai ca prostul și aștepți ore întregi, să vină un inginer plătit din bani publici... să te sfideze, și să se comporte în ultimul hal. Probabil că dacă nu dai șpagă... nu ești luat în seamă. Mi-aș dori ca organele abilitate să se autosesizeze, să infiltreze oameni sub acoperire... să facă flagrante și să-i aresteze pe toți inginerii șpăgari... să scăpăm odată de caracatița asta a șpăgii de la RAR”, a declarat femeia.

Întârzierile au fost din cauza căderilor de tensiune

Acest caz a ajuns până la București, iar în ziua de 28 noiembrie a fost luat în discuție. Reprezentanții RAR au ținut să își ceară scuze de la persoana care a reclamat problemele și să o asigure că timpii de așteptare vor fi mai mici de acum încolo: „În data de 23 noiembrie, reprezentanța RAR Constanta s-a confruntat cu probleme tehnice, generate de căderi repetate de tensiune, independente de voința noastră ci generate de probleme ale distribuitorilor de energie electrică din județ. În această situație nefericită, aparatura tehnică se resetează frecvent și până când reintră în parametrii de lucru și funcționare se produce un decalaj de timp care întârzie activitățile pe linie. RAR Constanța dispune de 3 linii de lucru, două dintre ele destinate inclusiv inspecțiilor tehnice periodice (ITP) și una pe care se derulează activități care nu impun verificare tehnică, respectiv CAVR, înlocuire CIV, duplicat CIV etc., proceduri care necesită timpi mai reduși ai prestațiilor (acesta fiind probabil motivul pentru care reclamantei i s-a părut că pe această linie lucrurile se derulează cu o mai mare rapiditate, sau că anumite mașini au prioritate nejustificat)”, au transmis reprezentanții RAR.

La Registrul Auto Roman, programarile se respecta in functie de... atentiile primite?Coadă de la RAR Constanța

RAR Constanța dezminte acuzațiile de șpagă

Mai mult decât atât, pentru a evita ca astfel de cazuri să se mai întâmple, conducerea RAR a achiziționat un echipament UPS care să asigure fluxul fără întreruperi: „Este adevărat că intervalul la care a fost programată clienta a fost 09:30-10 și ora la care mașina a intrat efectiv pe linie (14:00) a fost unul neobișnuit de mare și ne asumăm acest lucru. Menționăm însă că din momentul introducerii pe linie a autovehiculului cu care s-a prezentat și până la finalizarea prestației, timpul a fost unul corect, respectiv 43 de minute. (incluzând emiterea cărții de identitate a mașinii). Prin urmare, ne prezentăm scuzele pentru inconveniențe și asigurăm persoana în cauza de toată disponibilitatea conducerii RAR spre o discuție explicativă, lămuritoare și constructivă. Dezmințim însă orice acuzație a reclamantei cu privire la eventuale acțiuni ilegale pe care le-a insinuat, legate de, “primirea șpăgilor sau prioritizarea intermediarilor”, și facem apel către clientă, ca în cazul în care are dovezi clare în sensul celor afirmate să se adreseze organelor de anchetă sau autorităților statului. În paralel, conducerea RAR a luat decizia achiziționării în regim de urgență a unui echipament UPS de mare capacitate, care să asigure fluxul de alimentare fără întreruperi. Mai mult, până la achiziție, șeful de reprezentanță RAR Constanța va lua toate măsurile necesare atfel încât să reducă timpii de așteptare prin estimarea cât mai corectă a orelor de intrare pe linie față de programările din sistem, iar situații ca cea în speță să nu se mai repete.” au încheiat reprezentanții RAR.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CORECT ! DE ASEMENEA RESPECT PENTRU CEI CE ADUC IN DISCUTIE PROBLEMA INTERMEDIARILOR, ACELE CAPUSE PLIMBATOARE DE ATENTII, ADICA DE SPAGUTE INDIFERENT PE UNDE ACTIVEAZA. FARA INTERMEDIARI !
12
0
Sa se terimne odata cu conducerea actuala si cu jegul de MARIUS GHEORGHE.ambii fac institutia de ras!
2
0
Respect total pentru cine a adus in discutie un subiect TABU,despre care nu se vb., dar de care toti stim. Acele persoane care plimba ,,atentiile,, INTERMEDIARII pe care i gasesti aici, la politie, anr si prin jurul tuturor institutiilor unde acei indivizi, acei ,,baieti destepti,, isi ofera serviciile precum niste tarfe.
22
0
Asa ne place sa vorbim despre alții dar nu ne vedem gunoiele din ochii noștri dam din gură pe la colturi
1
2
Decât sa comentați mai bine vedeți ce ne fac mari noștri aleși ,pun taxe peste taxe și noi stam cu degetul în gură și comentam pe margine.
2
0
mariusica inainte de toate mediteaza la tot nu degeaba ai patit ce ai patit ,exista un Dumnezeu in tot si toate ,iti prevad cat de curand un viitor urat ....multa sanatate!
6
1
Mancati k k t ca capra, vedetiva de ale voastre, nu exista asa ceva. Toti cand va arde buza sunteți in stare de orice, acum va umflati, ciocu mic
0
6
Exista articol in og 195 din 2002 in care se stipulează amenda si reținerea salonului pentru cei care pun tot felul de atibilturi pe parbrizul mașinii sau pe geamurile din spate ale mașinilor...Exemplu !!!...Păstrează distanta am c***t la cap s.a.
4
0
Procuratura....D.N.A-ul. Sa faca flagrat. Este o gasca de talharii la rar cta. Si toata lumea il pomeneste pe gheoghe marius......credeti ca este intamplator. Trimite.ti dragi ziaristi..aceste mesaje la toate instituțiile de control. Pt ai inchide pe acesti infractorii corupti.
8
0
Rar împreună cu politia circulatie nu mai face controale pe strada la mașini Scoateți cotoarbele de pe străzi,nu mai poți circula în Constanta. Uitați va ce mașini circula,ruginite,fara anvelope iarna,neconforme,multe culori pe mașină,parbrize sparte,fum n***u,indisciplinați în trafic,fără RCA,fără rovinieta,nu cunosc legislația conduc după ureche Noi trebuie sa conducem masina și pt. ei Faceți ceva
5
0
ACEI INTERMEDIARI DE CARE SE VB.MAI JOS SUNT DE FAPT NISTE COMPLICI, INDIFERENT CA ESTE VB.DE RAR, INMATRICULARI SAU PERMISE.
11
0
Geambasu tot atarnache pe acolo?
6
0
Dupa vamesi, astia de la RAR sunt cei mai mari hoti, sunt pe mana cu Politia, au ITP-uri private{fostii sefi}, nu-i verifica nimeni, toti incaseaza de la astia, mai ceva ca de la pompe funebre, doar Putin cu bomba atomica va mai starpeste...
11
0
Nu trebuia sa va așezați la rind și sa nu stați în parcare, ma gindesc de unde să știe un inginer sau cineva de la RAR ca sinteti pt a face, omoare ssu ITP, etc?
3
5
de ce nu se vorbeste aici de cel mai nenorociiit angajat pe numele de Marius GHEORGE caruia ia fost incendiata masina ,a mancat baiataie, spaga cere toata zo\iua si tot este pe functie
16
0
tu esti stiut ca cel mai cunoscut intermediar de la RAR bucuresti, iar intermediarii sunt considerati cei care plimba spaguta.
37
1
Cam așa este. Eu sunt unul din cei privilegiați.
13
1
A-ti auzit în toată r*mânia, ca un inginer de la RAR să-si de-a demisia???...de ce oare...este un semn de întrebare....
13
0
ASA A FUNCTIONAT RAR CT MEREU, NE MIRAM IN 2024 APROX. DE CE SUNTEM A TREIA TARA CORUPTA DIN EUROPA, PE LOCUL 1 PENTRU NOI, ROMANII, DE CE CREDETI CA AU FOST MUTATI IN AFARA CT !? TOTI "NEA GHEORGHE" DE PE TIMPUL LU' CEAUSESCU ... LUCREAZA IN INSTITUTIILE STATULUI SI FUNCTIONEAZA PE BAZA DE SPAGA ... DE CE NE MIRAM ? NU INTELEG DE CE NU SE INTAMPLA CU EI NIMIC ? TRAIASCA POLITIA ROMANA !
13
0
Uitati-va la comentariile oamenilor,și vedeți câte săgeți sunt cu verde și câte cu rosu....și va da-ti seama ce se petrece la rar.. Toți oamenii sunt nebuni și fabulează,doar cei de la rar sunt deștepți și cinstiți?? Câte sunt votate cu verde...și câte cu rosu..și imediat tragem concluziile corecte ,ce se petrece la rar.
15
0
Citiți comentariile oamenilor care au ajuns de-a lungul anilor la aceasta instituție...ca sunt scârbiți când aud de rar. De ce oare??Nu va puneți un semn de întrebare,când multă lume spune aceeași problema...cum se petrec și cum merg lucrurile la rar?? Rușine instituție.. rușine inginerilor...
17
1
Tot județul știe cum se practica la rar și toți fac alergie când aude de aceasta instituție coruptă...pina și femeia de serviciu ,face servicii contra banilor. Și atunci oamenii apelează la firme de intermediari,care le rezolva problemele...bineinteles, nu degeaba.. Cum dracului pe liniile care se încasează, nu este curentul căzut...iar pe cealaltă a căzut curentul.... Chiar dacă este o problema de genul...dacă ești cinstit și corect iei în ordinea programările și bagi mașinile după linia fără curent...dincolo unde merge...și atunci nu zice nimeni nimic. .dacă vrei sa-ti faci datoria la locul de muncă asa cum trebuie conform programările....dar ...nu,din păcate...te tratează cu indiferenta și își bat joc de tine infecții ăia de ingineri
24
1
Altă zgârcită cu ariciul în buzunar... eu am dat dreptul și m-a băgat primul înaintea la fraieri. Cam mulți arici comentează pe aici... din ăștia care fac manevre mereu dar la RAR și la alte instituții fac pe săracii ....
5
21
Ne mai miram de ce cei 8-10 milioane de romani nu se inghesuie sa se repatrieze,unii plecati de pe timpul lui Ceausescu,unii dupa 90 ,multi dintre acestia sunt oameni de buna credinta ,nu ,,valori “ care umbla cu fofirlica si afaceri necurate ( la produs ,la furat,la prostituat) daca la un amarit de RAR se intimpla asa ceva .
18
0
Alde ion turnavasîncwrbetön a-ți sărit drepți să mâncați cåkt la ordin, femeia are dreptate peste tot e aceeași metodă de a dirija oamenii către zona gri unde trebuie să bagi mâna în buzunar și să dai șpagă la link-uri către milogi. Marea majoritate au lipeala cu birourile de întocmit dosare pentru înmatriculări unde subtil ți se induce ideea că se pot găsi ferestre libere și fără să aștepți 2 luni la bz, 3 luni în vn și lista se termină când epuizeze toate județele. Valabil și pentru programări la poliție la serviciul înmatriculări.
23
0
Aloo DNA-UL...DGA-UL.nu vedeți câți constănțeni își spun oful și durerea ce au pățit la rar. Ce faceți...dormiți în birouri??...pe teren...la instituțiile astea corupte...ca asa vrea ministrul Oameni infiltrate...urmăriți spăgarii..și scăpăm de ei...care își fac averi nejustificate...
20
0
Au camere de luat vederi. Sa faca o lista cu masinile dintro zi oarecare si sa o compare cu programarile orare ale zilei. Si asa vor scutura pomul si vor cadea maimutele. ANPC-ul si Ministerul Transporturilor / Politia pot depista intro ora bagabonteala, inclusiv pana de curent. Tu lasi ancheta sa fie rezolvata chiar de acuzat? Corb la corb nu-si scoate ochii cand vine vorba de parandarat.
23
0
Urata natie romanii astia! Va meritati soarta de idioti , inganfati si p****i ce sunteti! Vita aia care “plange” pe la ziare sa isi aprinda lumanari pe piept
2
24
O alta idioata care are o viata plictisitoare si din lipsa de creier se da in stamba!? Cand ea a stat la caldura in masina angajatii stateau in frig si curent si nu isi puteau indeplini sarcinile din cauza lipsei de curent! Asa va place circul si p******a dar cand este randul fiecaruia sa isi indeplineasca sarcinile va ofuscati daca vi se spune ceva
2
30
E bine cunoscuta speta. Ce va mai mirati. Atata timp cat seful este numit politic, acesta trebuie sa cotizeze mai sus! Din pacate, doar un Cta se procedeaza astfel. La Tulcea, esti programat la 12:00 esti primit la 11:30. De cand s-a facut curatenie acolo, toate sunt in regula. Poate nu ar lipsi si la Cta o curatenie de iarna. Pam pam!
30
0
Cea mai mare mafie și cea mai coruptă instituție este acest RAR. Niste oameni nesimțiți, cu un tupeu desăvârșit care mai fac și greșeli de completare în Talon și Cartea Mașinii. Nici măcar nu au bunul simț să-și recunoască vina. Ar trebui DNA-ul să facă o vizită.
25
0
Ce sa dezminta R.A.R,acuzatiile dw spaga cand nu iese nici o masina daca nu vb cu oameni lor(intermediarii).Si mai simplu sa verfice averile angajatilor;))),sa vedem atunci
20
1
Am pățit o de 2 ori. Este efectiv o nesimțire și o batjocura ce se întâmplă acolo. Mereu au "motive" și scuze când nu sunt competenți. De ce se mai fac programări dacă nu se respecta, se fac ca să "fie plin" ca se descurca eu cumva, oamenii au nevoie și asta este, așteaptă. Dacă exista alternativa, erau desființați. Cititi recenziile pe pagina lor la Constanța și citiți și în alte județe sa vedeți diferențe. Sfatul meu, dacă vreți repede, dați unui samsari o atenție și în 1 ora sunteți rezolvați. Dacă mergeți ca omul normal cu programare, pe lângă ca sunteți sfidat și vi se vorbește pe ton superior, pățiți ca doamna din articol. Cea mai joasa speța de oameni, aroganți și sfidător, unul nu e ce trebuie acolo
23
0
DNA ar trebuii sa facă vizite dese la RAR sa vadă cum intermediarii fac legea în instituție.Nu uitați cazul din RAR București când o persoana din exterior conducea instituția fără probleme.
20
0
Deci se știe clar ca la rar se dă șpagă,altfel nu ești băgat în seama. Numai femeia care a spus asta a văzut ,și mulți alții care scriu comentarii că au pățit la fel...nu dai,nu ai...dacă dai ai. Doar mincinosul de director dezminte..auzi...când el primește cota parte de la ingineri și intermediari. Au mai fost și în trecut probleme de genul asta..cu activitatea rar...dar pina nu închide câteva persoane de acolo ,nu se termina...cu șpagă.. Toată constanta știe cum se procedează.. sistemul...și xe se întâmplă aici și toți fug de RAR...corupție mare aici.. Noi intermediari dăm șpagă...ca să ne facă treaba mai repede..nu asteptam ca prostii în spate...la rand. Asa că saraca femeia, are dreptate și o credem că a pățit asta...ptr ca asa se întâmplă
25
0
cand ajungi la r.a.r. esti ca o carpa j*****a aruncata ..... nu se uita nici un inginer la tine. acolo trebuie schimbati toti ,de la femeia de servici ..pana la director
21
0
Nu Cred ca fara programare sauca le baga in fara, lumea mai si fabuleaza, ca merge greu, da, dar nu ca le baga in fata. Si eu am fost si a mers destul de bine, dar asa e romanul, ia sa pap putin k k t ca sa ne dam putina importanta, ca de, suntem si noi importanti. Domnisoara se grabea să-și ocupe locul pe varianta si venise cu un cazan de bemewe
4
30
Cine le da avizul de circulație la dubele cu fumul după ele și pline de rugină care le cad ușile pe strada???
24
1
Auzi ma: RAR Constanta dezminte acuzatiile de spaga. :))))) Ce golani orinari camd toata lumea stie ca se da spaga la greu acolo
27
0
De mafia din r.a.r și itp uri nu scapam ușor.Vezi pe străzi mașini diesel cu fumul de 1 km după ele și totuși circula,tot felul de tigăi cu vechime de peste 25 de ani.Mai ales dubele cu toti puradeii de la Cuza Vodă in cabina s.a.m.d.Daca ar fi purificate ca lumea nu ai mai vedea aceste cazane pe șoselele patriei.Deci șpaga continua
23
1
Rusine functionarii, doar trebuie sa citito seria… Bagati munca pana la 65 cand va scartiie oasele pe sub masini. Daca mai prindeti pensie 3 ani mare minune.
15
0
Sunteți pesimiști..programarea la10.30 și am intrat la 16...
24
2
De mulți ani au problema asta cu căderea curentului! Dă-i șpagă și vine curentul instantaneu!
32
1
Asa e dintotdeauna, te programezi primul si te baga dupa 2, abia la 4 daca termini.Mai marii ingineri si cu geambasii mici si mari. Juma de ora daca te uiti atent in curte, iti dai seama cares unii si altii. Schimba sediul dar metehnele ba. Dar politia doarme.
29
1
Aveți perfectă dreptate am pățit și eu la fel și cînd am ajuns pe stand mi-au dat respins pentru un joc presupus la o bucșă după ce mi-a solicitat-o pe aparatul acela cred că de vreo 20 de ori pînă a cedat la revenire am dat șpagă din start prin omul lor și nu vreau să mai aud . E stat în stat acolo mafie
29
2
Recorder doarme ? Merge un caz aici...
36
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468