REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Exclusiv! Gafă la Școala 37: unor elevi li s-au dat coduri greșite pentru Evaluarea Națională! ISJ nu a fost anunțat. Video

Exclusiv! Gafă la Școala 37: unor elevi li s-au dat coduri greșite pentru Evaluarea Națională! ISJ nu a fost anunțat. Video

Replica API 24 iunie 2022 | 22:17 9689

Situație inimaginabilă la școala nr 37 din Constanța! Pentru participarea la Evaluarea Națională, fiecare elev a primit un cod unic cu care a putut participa. Toate bune și frumoase...până joi, 23 iunie, când au fost afișate rezultatele. Mai mulți elevi, dar și părinți au avut o surpriză neplăcută. Din cauza unei erori de sistem, unora dintre ei li s-a dat codul greșit, astfel că notele afișate pe site-ul Edu.ro nu erau cele reale, părinții fiind chemați l școlă pentru a primi codul corect. Așa au trecut unii de la extaz, la agonie. Mia grav este că situția nu a fost semnalată Inspectoratului Școlar...Ce să înțelegem? Că se încearcă, de către conducerea școlii mușamalizarea gafei?

Părinții sunt revoltați pentru această gafă făcută de conducerea școlii, considerând inadmisibilă această confuzie. „Nu este vorba neapărat de notă, că a luat mai mult sau mai puțin. Dar toți ne-am anunțat rudele, bunicii, fericiți de notă și acum trebuie să le spune că de fapt copilul a luat mai puțin. Nu e normal să se întâmple așa ceva și conducerea școlii să se poarte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. ” a declarat mama unui elev căruia i s-a întâmplat acest lucru, pentru Replica de Constanța.

Directorul adjunct admite greșeala

Luată la întrebări de reporterul Replica, directorul adjuct al școlii, a oferit o explicație tragicomică. Astfel, aceasta a considerat că a fost o eroare de sistem, care a fost remediată și că părinții și elevii au înțeles situația. Ciudat este că această explicație este cusută cu ață albă, având în vedere că nimeni de la inspectoratul școlar nu știa de această situație, deci nici informaticianul invocat de directoare. De fapt, eroarea ar fi pornit pur și simplu de la sărirea unui rând de coduri, la printarea acestora.

Inspectoratul școlar județean nu a știut de această situație

Contactat pentru un punct de vedere, Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a declarat că nimeni din inspectorat nu a știut de această situație: „În primul rând vreau să îmi cer scuze pentru această situație tuturor părinților și elevilor afectați de această greșeală. Nimeni din inspectorat nu a fost anunțat de această greșeală, astfel că așteptăm o explicație de la conducerea școlii. Din câte ni s-a spus, a fost sărit un rând de coduri și de aici și confuzia. Este inadmisibil ce s-a întâmplat, în primul rând pentru elevi și pentru părinți dar și pentru că s-a încercat mușamalizarea acestei situații, prin neanunțarea inspectoratului.” a declarat Sorin Mihai pentru Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA-mi fie cu iertare,dar atat timp cat un profesor si-aici ma refer la dna Marcosanu care preda limba romana,si se incurca sau preda copiilor de pe google,niciodata nu vor avea rezultate bune,decat daca vor face meditatii! ce pretentie sa avem la copii nostri?! De ce stau pe un loc daca nu sunt in stare sa faca ceva util? ESte vb despre elevii acestei tari,oameni buni! A decazut aceasta scoala,numai din cauza unor profesori care merg pe premiza: "ziua trece,leafa merge"!Si elevii au partea lor de vina ca si noi,parintii de altfel,insa unii profesori,sunt hent! Predarea se face la scoala!
0
0
Se stie de 5 sau 6 luni ca sorinel e plecat de acasa cu Lorry. Isj este condus de Lorry.
0
0
Sorin Mihai este sustinut de Bourceanu PNL si Tutuianu PSD. Adunatura de incompetenti cu Nedelea si Irinela Nicolae nu cauta decat spaga. PSD si PNL cu Bourceanu si Tutuianu protejeaza si sustin acest grup infractional. DNA poate sa faca zeci de dosare cu Sorin Mihai si inspectoarele spagare. Bourceanu si Tutuianu sunt asociati.
1
0
Ce stie sorynel? Nimic! Doar sa nu ii ia careva jucaria, postul asta , chiar daca nu are habar de nimic. Alaturi de t*****a lorryy au semanat haos si prostie !
1
0
Da,din pacate , s-a intamplat si asta. Sunt copii care nu vor nici macar sa se mai inscrie la liceu,se simt inselati. Cum sa le explicam ca oamenii mari,care ar trebui sa le fie exemplu,au gresit si nici macar nu le pasa? Nici sistemul de invatamant nu mai este ce a fost,dar nici cei care lucreaza in cadrul lui nu mai sunt ce au fost . De obicei,in cadrul acestor examene,sunt scoase in evidenta greselile elevilor. Iata ca,de data aceasta,nu numai ei au gresit! Cine va lupta oare ca sa li se faca dreptate acestor copii?
0
0
sigur au schimbat codurile de la scoala cand au vazut rezultatele pai daca imi dai un cod la inceputul evaluarii cum imi spui dupa ...aaaa stai ca nu asta-i codul tau ????
1
0
Ce tupeu pe madam! Cata lipsa de profesionalism!Cu siguranta sunt si alte gogomanii acoperite de doamna. Ia vedeti s-a respectat programa scolara la materiile importante? Dna de mate, celebra Proca, a fost mereu la datorie? A facut ce a trebuit cu acesti copii? Astia de la ISJ stiu?
4
0
Sa aibe oare legatura cu prezenta celor doi politicieni de la festivitatea de inchidere a anului scolar? Intre copii care au terminat au existat rude ale celor doi politicieni?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102