REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La service Delta International, "meseriaşii" îţi repară motorul cu doze goale de bere

La service Delta International, "meseriaşii" îţi repară motorul cu doze goale de bere

Replica API 10 mai 2012 | 00:00 2308

Inventivitatea escrocilor români nu au limite

Inventivitatea escrocilor români nu au limite

După ce, în urmă cu puţin timp, făceam publice mai multe nereguli practicate de unele service-uri auto, speţe în care au avut "de tras", printre alţii, şi un poliţist constănţean, ba şi o reporteriţă a cotidianului "Replica", de această dată o altă măgărie iese la iveală, a cărei parte vătămată a căzut, culmea, un avocat, şi nu unul oarecare. Este vorba despre avocatul Cătălin Niţă, din Baroul Constanţa. În toamna anului trecut, acesta şi-a dus maşina, un Suzuki SX4, la autoservice-ul SC Delta Internaţional SRL, pentru înlocuirea ambreiajului cu unul nou. Prin urmare, după intervenţia "chirurgicală", avocatul a luat-o, a plătit reparaţia, ba a mai dat şi ciubuc mecanicilor. Iniţial a fost montat un ambreiaj necorespunzător, care mai mult a stricat decât să îmbunătăţească funcţionarea maşinii, după care a fost montat tot ambreiajul vechi, nu înainte de a fi nituit manual, după practicile din perioada interbelică. Numai că, după circa 5000 de kilometri parcurşi, maşina avea să ajungă din nou în service. I s-a spus atunci că maşina a ajuns aşa din cauza numărului mare de kilometri pe care i-a făcut. Niţă a apelat, în acel moment, la un expert tehnic judiciar, care a făcut o expertiză extrajudiciară. Astfel, maşina a fost mutată la un alt service auto, unde, în prezenţa reprezentanţilor SC Delta Internaţional SRL, motorul a fost desfăcut în bucăţi şi analizat, pentru a se constata unele eventuale deficienţe privind modul în care a fost reparat la primul service. Într-adevăr, au fost descoperite mai multe nereguli.

I-au montat piese făcute din cutii de Golden Brau

Potrivit expertizei tehnice extrajudiciare, întocmită de expertul Mircea Suciu, s-au descoperit, după demontarea ambreiajului, deficienţele privind reparaţia, starea discului, a plăcii de presiune şi a rulmentului de presiune, toate acestea fiind cele iniţiale, nefiind înlocuite. Întregul mecanism prezenta semne de uzură, iar discurile din ferodou erau bătute în nituri. Mai departe, când au mai fost demontate şi alte componente, s-a descoperit adevăratul talent al mecanicilor care s-au ocupat de maşina avocatului Niţă, care au dat dovadă şi de multă inventivitate şi ingeniozitate. Expertul judiciar a găsit o grămadă de piese metalice, confecţionate din...cutii de bere Golden Brau. Vorba avocatului, măcar dacă era vorba de o bere mai scumpă. Acest fapt a fost confirmat de reprezentanţii Delta Internaţional, care s-au justificat prin dorinţa de a reduce costurile intervenţiei tehnice impuse pe fondul montării unui ambreiaj necorespunzător seriei de pe şasiu a maşinii. De asemenea, au fost descoperite şi alte nereguli, cum ar fi lipirea unui semicuzinet, aspect confirmat de cei de la primul service. S-a constatat şi existenţa mai multor urme de frecare axială, ceea ce confirmă faptul că reparaţiile anterioare au fost făcute de mântuială. Concluzia expertului Suciu a fost aceea că lucrarea de reparaţie făcută de Delta Internaţional nu este în conformitate cu nici un fel de normativ de reparaţii, iar lipirea cuzinetului, folosirea unor piese din cutii de bere şi nituirea manuală şi grosolană a ferodourilor au condus la defectarea gravă a maşinii, mai ales că proprietarul nici nu a fost informat despre toate acestea.

Invitaţi la conciliere

Proprietarul autoturismului distrus, avocatul Cătălin Niţă, le-a cerut celor responsabili să îi plătească maşina, la un preţ mediu de circa 7000 de euro. "Maşina a mers 5000 de kilometri până s-a stricat de tot. După expertiză, le-am zis că trebuie să găsim o soluţie, să vedem cum facem să o cumpere. Iniţial au zis da, apoi au început să găsească motive, ba că e Crăciunul, ba că e Paştele etc. I-am convocat pe data de 24 mai la conciliere prealabilă. Dacă nu se vor prezenta sau dacă nu vom găsi o soluţie, îi voi da în judecată şi vor fi nevoiţi să plătească şi cheltuieli ocazionate de acest litigiu", ne-a declarat avocatul Niţă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am avut o dauna care cerea inlocuirea aripii.Dupa 2 luni s-a rezolvat,am dat pecei mai buni dar cu 4 zone nelipite, pe unde curgea apa in portbagaj. Vi i-am dat pe cei mai buni mi-a zis LICA SORIN . evitati acest service
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108