REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

La Spitalul MANGALIA există un IZOLATOR pentru PERSOANE cu simptome COVID-19

La Spitalul MANGALIA există un IZOLATOR pentru PERSOANE cu simptome COVID-19

Replica API 24 iulie 2020 | 11:49 2011

Spitalul Municipal Mangalia se numără printre instituțiile spitalicești care efectuează contra cost teste rapide de detectare a coronavirusului, care costă 100 de lei. Pe lângă aceasta spitalul beneficiază și de un izolator, acolo unde vor sta persoanele simptomatice în așteptarea testului PCR al cărui rezultat vine în 72 de ore.

Noi nu suntem spital COVID

”Noi facem teste rapide, cei care vor să plece în concediu și au nevoie de hârtie trebuie să facă test PCR. Noi ce recoltăm trimitem la Spitalul de Boli Infecțioase și primim rezultatul în 72 de ore. Asta pentru pacienții noștri care sunt simptomatici, pe care îi testăm noi conform metodologiei de lucru. Acum am făcut și mai multe locuri în izolatorul din afara spitalului. Aici sunt aduși pacienții simptomatici care așteaptă rezultatul testului PCR. Noi nu suntem spital COVID, iar pe pacienții care vin nu putem să îi ținem laolaltă cu cei care nu sunt infectați și de aceea avem acest izolator, unde în astea 3 zile îi tratăm ca și cum ar fi bolnavi COVID. Deocamdată avem 24 de locuri în izolator.” a declarat pentru ziarul Replica, Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia.

Se lucrează la foc continuu, în efectiv complet

Tot aceasta a mai declarat că de la 1 iunie spitalul funcționează în efectiv complet. În legătură cu testarea pentru depistarea coronavirusului, Alina Dan se așteaptă să aibă din ce în ce mai multe cereri: ”Noi am avut cereri pentru testări, cam 80 pe lună, însă de acum încolo așteptăm să vină din ce în ce mai mulți. De aceea ne-am și reorganizat izolatorul pentru că ne așteptăm la vremuri complicate.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce frumos! Stie lumea toata,dar pe bune,cam cat de stresanta este munca in Spitalul cu pricina. Nu exista ,,Omerta'',asadar adevarul este cunoscut si este departe de zicerile bine pregatiea pentru presa. Nu avem manager cu minte limpede ,dedicarta specificului spitalcesc. Scuze,dar o ,,Vulpita'' pusa politic nu e o solutie. Oameni valorosi vor pleca,vor veni ciurucuri si spitalul nu va mai fi solicitat,pe buna dreptate. Pretuti pe cei inca ramasi acolo,pana nu pleaca in alte tari. Nu e de gluma,vin cei noi fara de stiinta,pacientii vor fi in pericol.
0
0
bine ca ne-ai zis eugene ca o sa-i infectez doar ziua.Dar spitalul are CT care e mai bun ca ap.de radiologie,numai ca la CT e pe baza de programare iar rezultatul il livreaza niste doctori din constanta undeva la 2 zile dupa examen...
0
1
radiologia nu functioneaza de 2 luni,laboratorul noaptea e inchis - mai trebuie precizat
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212