REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

La terasele din Portul Turistic Tomis o doză de Coca-Cola a ajuns să coste 17 lei...

La terasele din Portul Turistic Tomis o doză de Coca-Cola a ajuns să coste 17 lei...

Mariana MURAT 2 aprilie 2024 | 00:00 6607

Ultimul weekend din martie s-a dovedit a fi cel mai călduros din ultimii 70 de ani. La Constanța, unde termometrul a arătat 20 de grade Celsius, constănțenii au ieșit, cu mic și mare, pe faleză, în Centrul Vechi, dar și la terasele din împrejurimi. Cu toate că voia bună și-a făcut simțită prezența, mulți au resimțit și prețurile care le-a golit buzunarele. Așa a ajuns Mamaia, cea mai scumpă stațiune de la malul mării, să fie detronată... de terasele din Portul Tomis, unde o doză de cola a ajuns să coste 17 lei... Și când ne gândim că nici măcar nu a început sezonul estival!

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...prețuri la restaurant Camarote

Vremea bună începe să se vadă în sfârșit la Constanța! Atât constănțenii, cât și turiștii sosiți pe litoral, au profitat de temperatura ridicată din termometre și s-au lăsat „mângâiați“ de razele soarelui și de adierea plăcută a vântului. Portul Tomis a fost luat cu asalt în acest weekend, iar cu greu puteai găsi o masă liberă la terasele amenajate în zonă. Atenție, însă, la prețuri! Patronii profită, deja, și au început să umfle prețurile la băuturile alcoolice și răcoritoare, dar și la cafele. De exemplu, băuturile răcoritoare, la doză de 0.330 ml, costă la o terasă din Portul Turistic 17 lei, cât un bax de sucuri la supermarket, iar o cafea ajunge până la 26 de lei, în timp ce un energizant la 250 de ml se vinde cu 24 de lei.

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...Restaurant Camarote

Localul cu pricina nu este unul de lux, fiind vorba despre Camarote, o cârciumă de stradă unde servirea și mâncarea lasă de dorit. „Restaurantul Camarote nu este nici pe departe unul de talie înaltă sau cum s-ar spune de lux, am așteptat o jumătate de oră să-mi aducă nota iar mâncarea nu a fost una calitativă. Bani mulți, servicii proaste. Nu mai supun despre faptul că un suc de la doză este mai scump decât o cafea”, ne-a declarat un client.

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...Prețul băuturilor la restaurantul Camarote

Făcând o scurtă analiză a prețurilor percepute de restaurantele din zonă, Camarote nu este singurul local cu prețuri babane. Și la Fontanela, de exemplu, trebuie să scoți din buzunar, pentru un suc la 0,250 ml - 14 lei, iar pentru un energizant la 250 ml. - 26 de lei.

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...Restaurant La Fontanella- prețuri 

Restaurant Reyna, cunoscut și pentru locația din Faleză Nord, se laudă cu prețul de 13 lei la un Pepsi de 0.250 ml... să zicem rezonabil, având în vedere exemplele de mai sus.

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...Restaurant Reyna- prețuri

Prețuri exagerate sunt și la restaurant Bacaro, unde un suc la 0.250 ml costă 15 lei, un capuccino costă între 19 lei și 21 de lei, iar o apă... 26 de lei.

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...Restaurant Bacaro- prețuri

Restaurantele din Capitală, la întrecere cu cele de pe litoral

Așadar, mergi în Portul Turistic Tomis să te relaxezi la o terasă și te simți ca-n... Centrul Vechi din București. În capitală, la renumitul restaurant Lacrimi și Sfinți, băuturile răcoritoare se vând cu 15 lei, iar apa cu 26 de lei.

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...

Tot în Capitală, la restaurantul Hanul lui Manuc băuturile răcoritoare se vând cu 16.50 lei, un energizant cu 23, 50, iar o limonadă cu peste 30 de lei.

La terasele din Portul Turistic Tomis o doza de Coca-Cola a ajuns sa coste 17 lei...

Lăsând la o parte prețurile de lux, se pare că varietatea de produse lipsește cu desăvârșire din localuri, iar cei cu venituri minime care nu țin pasul cu explozia de prețuri sunt excluși de pe lista de clientelă. 

Până la începerea sezonului estival nu ne-ar mira ca prețurile să se dubleze! Așa că, puneți bani deoparte sau... optați pentru terasele de cartier, dacă vreți să rămâneți cu ceva bani în buzunare!

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai mergeți acolo e atât de simplu … când o să vadă ca e gol o sa lase prețul jos dacă nu o sa le bea ei cu 17 lei
1
0
Boicot terasele si serviciile cipanulor! c*rățată primaria de papuasi oieri cu o sprânceană însurați cu verisoara imșata! c*rățată urbea de vreo 10-15.000 de prazari, trimisi la Cogealac, Baia, Stejaru, Mihai Viteazu, Ceamurlia si ToLedo si sa vedeți după cum o sa înflorească orasul mutilat de toparlanimea si taranimea oiereasca!
6
1
Rog redactia r*****a sa se indrepte catre Satul de vacanta pentru adevarata aventura si sa lase Portul Turistic Tomis ce are preturile ridicate pentru a scapa de toti clientii ce vin la bustul gol dorind ciorba de burta si mici.
5
5
Cotețe!
3
1
sunt fraieri, sunt si preturi pentru ei! O intrebare, de unde se fac banii la Constanta, ca aici aproape nimeni nu munceste!..
5
3
Cel mai scump la Filicorii...fugiți ca dracul de tămâie de aceasta locație.. îți lași rinichiul amanet la toate locațiile Filicorii...
12
1
Pai fetelor cu cola faceti f**du mare..Ia urcatzi voi fugutza pana la mega si luati apa plata si 2 lamai..
3
1
E 9 lei o placinta la kaufland in pwula mea, 9 lei!
8
0
Voi nu pricepeti ca ei in 3 luni vor sa scoata pentru tot anul.
10
0
Cu preturile aste spra ca vor prinde vapoarele cu starini care vor veni inportul Constanta la "vara"cand vor vedea ai cat costa un suc ,vorbes si ne fac rclama de nu mai vine nimeni 30 de ani.Autoritaile sunt de vina pentru ca ii lasa sa fac specula.Atat costa si la Bulgari,turci,greci un suc la o amarata de terasa care se crede de 5*****.Nu as sta nici sa ma opresc sa beau o apa acolo in tigania aia.Unul vine unul pleaca ,ce conditii oferi sa ceri 26 de lei pentru o pisoarca de cafea? Nici macar atmosfera, liniste/p****i sunt cei care merg acolo si le fac curul mare.Foarte bine le fac.Parvenitii acolo merg.
11
1
Makedonii Plecand de la baza creata inainte de 1989 si reteaua de influenta existenta , dupa 1989 au pus bazele unei criminalitati economico financiare etni ce bazate pe informatii din interiorul institutiilor statului cu privire la privatizari.
17
2
Nu se mai poate trăii oameni buni
9
0
Pofta buna la carbonara cu smantana :)))
9
0
Propun sa se dubleze. Cantitatea.
6
0
Amice tu esti un cipan j e g o s. E clar ca pe matematica nu esti bine. Daca la telegraf 0.5 L costa 8 lei iar la containerul ala obosit la 0.33 costa 17 lei sesisezi diferenta 10ngt de cipan? In rest va meritati soarta. Cei care mergeti si platiti va meritati soarta. Nu va sileste nimeni sa luati loc sa comandati.asta e afacerea omului asa vrea sa o conduca. Punct. Cei care platesc sunt fraierii. 5 Terre, 1 cola 5 euro. Dar e Italia.e altceva. Miami 7 10 dolari.e Miami. Aruba 7 dolari.e Aruba. Samd.... vrei ba si na in portul tomis dai 17 lei pe un suc 80 de lei pe o portie de paste obosite ei zic carbonarra dar tot ce din carbinarra e doar pasta ca restu n au nicio legatura si aia. Platiti daca sunteti fra ieri.
25
2
Ce să ceri Vali am fost și eu dar ce să le ceri lui beinur și Donce
9
0
Să vedeți la Neptun la terasa lui DONCESCU prețuri rupe de zici ca a dinamitat plaja . Mari fabuloase de mari
7
2
Exista o regula simpla : ai bani mănânci, nu ai bani, nu ți.e foame.
19
2
Nu intrati in carciumile cipanzeilor, va jefuiesc !
26
2
Da sa fie si 100 de lei pe cine intereseaza??
12
3
Bataie de joc, cartofi la punga si snitele congelate...Parcare cu plata etc
21
2
Mai sa ra ci pro sti ce sunteti.. la TELEGRAF costa 8 lei o COLA LA 0.5L (va rog sa verificati)... sare de 5 lei la furnizor.. cine e de vina?? patronii de restaurante? toti din comentarii sunteti niste im be cili impreuna cu statul roman care a crescut preturile astea...
10
11
Toti se pland dar toate-s pline. Problema pretului creaza presiune asupra omului salariat, cel care merge la munca si incaseaza un salariu. Cum orasul este impartit in oameni foarte avuti si restul, permanent vor fi si preturi mari si terase pline. Daca nu ai bani, nu ai nici pofte!
18
3
Cat timp romanache da cu bannul numai ca sa para bogat pe feisbuci,e bine. Sa tripleze preturile . Cine te obliga sa mergi acolo,unde de fapt prin prezenta recunosti ca esti fraier? Vrtei sa imbogatesti niste patroni de spelunci ,e treaba ta. Bravo.
30
0
In mamaia, la Cazino, un market, asta vara, avea Bucovina la 2L cu 4lei, Cocoa Cola la 0.5l 5lei, peste tot era dublu, chiar si la magazinul nemtilor La Doi Pasi. Cum numai voi va uitati la bani, magazinul a dat faliment pt ca la adaos mic ai nevoie de vanzari mari,
13
1
am umflat preturile la pamint, la case. turismul a incaput pe mina unor pierde vara, care nu stiu altceva decit specula. veniti fraierilor, logool turismului in cta!
20
0
Este foarte simplu...Legea cererii si a ofertei! Daca xxmachedoniixx au cerut 17 Ron / doza si s-a vandut, inseamna ca pretul este bun! Este posibil sa il creasca la 20 Ron, ca sa nu mai aiba probleme cu restul! Avem foarte multi marinari si oameni care lucreaza afara! Cand vin in concediu , acestia sunt in stare sa sparga oricat , ca sotia sa se simta bine! Constanta este plina de SUV-uri si masini fitoase, majoritatea fiind conduse de femei! Cine credeti ca este proprietarul , in realitate! Omu'de pe mare, la galere! Si atunci , daca stai in concediu 1-2 luni, nu dai pe un Cola -17 Ron!?
43
2
Cum a dat caldura au iesit makedonii la ciordeala
41
4
Ne mai miram ca turistii iau drumul Bulgariei in sezonul estival.La noi m********i nu se mai satura de hotie.....
33
1
Candva se puneau niste benzi din hartie . Aveau rolu sa prinda mustele . Cam asa si cu carciumile astea . Cine este p***t si se lipeste .
25
0
E cumva obligatoriu sa stai la terasa si sa consumi ? Economia de piata spune ca daca e cerere mare ... oferta isi mareste pretul. Cum in Romania exista prrostyme destula, e si normal ca patronii o incearca. Iar dupa ce cheltuie cate 100 de lei zilnic pe stat la terase, oamenii se vaita ca nu au bani de caldura, de mancare etc. Asta e Romania
26
2
Dacă prostii se duc,de ce se mai plang după?? Ia să nu meargă NINENI...sa vedeți ce or face,tâlharii la drumul mare...închid containerele,maghernitele alea infecte.. dar țărani vor sa stea cu fata la mare și sa nu plătească.. nu se poate. Dacă sunteți fraieri și p****i,mergeți și umpleți buzunarele la ..c****i,farseloți,grămosteni...să le cumpere la feciori, oi,capre,vaci,dim banii voștri.. Greva....NIMENI IN PORTUL TOMIS LA TERASE..pus pe fb,insta,tiktok..peste tot..și vedeți atunci
32
1
Cand te gandesti pretul de achizitie este de aproximativ 3 lei per sticla/doza, adaos de 300 la suta. Si doar o baga in frigider. Atat. Nu tu productie, nu bataie de cap cu igrediente, etc. Dar cat prostul plateste, de ce nu?
37
1
Nu te gandesti cand nu o sa mai fi ce o sa isi ia fitu!
5
6
prostii suntem noi, care acceptam asa ceva : pai 17 lei inseamna 3 euro si ceva. Suntem cumva la Venetia si eu nu stiu??La Paris/Londra sau Roma ??? Pe buneee !!!! La k***t cu toti machedornii care au o mica terasa , fac evaziune la greu, baga mancare stricata...... Intrati de curiozitate intr-o bucatarie din aia, bagati capul prin spate pe unde stau unsurosii aia care sunt mari chefi si sau la cate o tigara, vedeti cam cum arata acolo !!! Muieeee si boicot 1 luna sa treceti pe acolo si sa nu consumati nimic (aviz Bucurestenilor care vin in weekend) si mai vedem ce preturi au la vanzare !
37
1
Preturi mari,lefuri mici,dar terasele pline.In pozele publicate nu observ ca bate briza printre mese ,ci din contra toate sunt pline.Așa că nu-i mai plângeti pe r*mâni că nu au bani.
44
1
desfiintati speluncile alea. ca sa te plimbi in port esti obligat sa te freci de mesele soioase ale loserilor cu scobitoarea-n gura. ca sa nu mai vorbim de tabloul lazilor, ambalajelor si gunoaielor din spatele acestor gherete ce ti zugraveste la coborarea in port.
49
2
Portul Tomis a devenit centrul
13
4
Prost1a și fudulia se plătește se plătește,, Nu-i p***t. t cel ce cere și cel care dă
38
0
Prețurile sânt ca la Monaco calitate și servire ca in jungla Africa Sânt mulți care se sparg in basini și aruncă cu bani In acele zone din portul Tomis primăria nu trebuia să de-a avize de funcționare fiindcă e loc de trecere nu de terase Pe margine trebuiau puse protecție oricând un copil poate cădea în apă Dar în r*mânia banul contează nu oamenii
53
2
m**e la toti hotii astia
31
1
p****i e aia care dau..
30
0
Nimic nu ma mira o sa ne ia si chelea de pe noi
29
2
Faliment placut! Asta meritati! Si sictir mult!
47
2
Cine plm comanda energizant la restaurant?
41
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436