REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

La umbra copacului bătrân, în plin bulevard: cu oala de mâncare, între două runde de cerşit

La umbra copacului bătrân, în plin bulevard: cu oala de mâncare, între două runde de cerşit

Replica API 14 mai 2014 | 00:00 145

La "muncă" încă de mici. Cam aşa stau treburile prin municipiul Constanţa, prin mai toate intersecţiile putând fi zăriţi copii murdari, îmbrăcaţi în straie ponosite, care cer un leu pentru a-şi lua o pâine. "Placa" este cam aceeaşi şi rareori mai prinde printre şoferii grăbiţi, însă, la o privire mai atentă, mereu există în spate un individ care le filează activitatea şi căruia sunt obligaţi să le predea "prada". Din nefericire, mai toţi minorii ce provin din familii dezorganizate o iau pe calea infracţiunilor, deja existând grupuri specializate în spargeri de locuinţe, maşini sau chiar parazitism social.

Spre exemplu, în cursul zilei de marţi, 13 mai, doi minori îşi găsise loc de poposit chiar pe bulevardul Mamaia, pe spaţiul verde dintre sensurile de mers, unde se ascundeau de razele soarelui la umba unui copăcel. Vasul cu mâncare, cel mai probabil, stătea la loc de cinste, pe când junele trecea pe la fiecare autovehicul ce se afla la stop cu scopul de a primi un bănuţ. Fata, ceva mai mare ca ani, doar monitoriza activitatea celuilalt. În acest scop, oamenii legii organizează periodic acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de parazitism social, legitimând persoane, atenţionându-le şi aplicând sancţiuni. Chiar şi aşa, este cunoscut faptul că minorii nu au răspundere, motiv pentru care cei ce-i coordonează au învăţat acest lucru şi-i bagă la înaintare ori de câte ori au ocazia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272