REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

LA UN PAS DE DEZASTRU PE PODUL AGIGEA! Trafic oprit, s-a desprins o bucată de beton dintr-un stâlp!

LA UN PAS DE DEZASTRU PE PODUL AGIGEA! Trafic oprit, s-a desprins o bucată de beton dintr-un stâlp!

Replica API 6 iulie 2017 | 11:54 1807

PERICOL DE MOARTE!

PERICOL DE MOARTE!

Pericol pe podul de la Agigea! În cursul zilei de joi, 6 iulie, participanții la traficul din zonă au putut fi la un pas de moarte. Și spunem asta pentru că, la orele dimineții, o bucată de beton de la pilonul central s-a desprins și a căzut pe carosabil. Din fericire, nu a picat pe vreun vehicul.

Contactat telefonic, Marin Dima, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP), a confirmat că bucata s-a desprins și a căzut pe carosabil, traficul rutier fiind închis, însă cu precizarea că la acel pilon central nu se intervenise în vederea reabilitării. De asemenea, acesta a spus că este posibil ca totul să se fi întâmplat din pricina ploilor din ultima perioadă.

UPDATE: Circulația rutieră a fost reluată în zonă. Oamenii legii au precizat că traficul nu va fi întrerupt, doar a fost sistat în reprize de câte 10 minute, pentru eliberarea carosabilului.

Amintim că podul de la Agigea reprezintă un subiect aprins pentru constănțeni, mai ales pentru cei care locuiesc sau muncesc în sudul litoralului. Iar vara, spiritele deveneau încinse și în rândul turiștilor. Totul cu o singură legătură: lucrările de reabilitare care au dat peste cap traficul rutier ani de zile și care păreau că nu se mai termină. În cele din urmă, "minunea" a venit, dar parțial, în 2017, când circulația rutieră părea că a revenit la normal.

"Închiderea totală a traficului pe pod a fost necesară, conform autorităților, pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului – precizează autorităţile. Pentru operațiunea de demontare au fost folosite două macarale a câte 500 tone fiecare și o nacelă care a fost ridicată la 54 m. Operațiunea, extrem de importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile (perioade cu vant sub 9m/s). Odată încheiată această etapă, circulația a fost redeschisă la 4 benzi, fără restricții de tonaj sau viteză, pe întreg podul, de joi noapte!", erau declarațiile din timpul vizitei lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, la Constanța, în ziua de vineri, 26 mai.

Cert este că un pod construit în 3 ani NU a fost reparat nici în 6. Ba, mai mult! Joi, 6 iulie, o familie sau mai multe și-ar fi putut plânge morții. Iar declarațiile oficiale ar fi fost aceleași: nu s-a umblat acolo și de vină sunt ploile...

Vom reveni

A.C. L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pula pizda
0
0
A cazut.... Ce draq puneti botu la asa ceva. Cu sa se intample asa ceva la un pod facut de Ceausescu...sau poate va referiti la cel nou...
0
0
Pilonul central este compromis ,este doar o pauaza PANA V-A CEDA ,EVITATI ZONA ,PILONUL TREBUIE SCHIMBAT ,SAU DEMOLAT PODUL SI FACUT DIN NOU MAI MARE SI MAI REZISTENT .TREBUIE MERS LA FATA LOCULUI SI LUATA O DECIZIE SUNT LUCRURI IN VIATA CARE NU AU VALOARE MATERIALA ,ACEST POD TREBUIE FACUT SA REZISTE .
2
4
Care conduce acest domeniu important ar trebui sa fie inginer specializat cu licenta in drumuri si poduri, asa se intampla cand frizeri, croitori, mecanici ocupa astfel de functii.
12
2
oameni buni cred ca trebuie iesit in strada Isi bat joc de noi , de afacerile noastre.
9
2
marin dima este roman neaos, get-beget, elita inginereasca romaneasca. sa le-o swgeti machidonilor, dar voi continuati sa-i trageti mwie lui Dima. nu v-a iesit de data asta. incercati cand mai apar articole cu placinte si trigoane.
2
9
Sugerez sa se astupe canalul si cu ocazia asta poate o sa reuseasca domni aflati la putere sa faca o bucata de sosea de calitate.
11
1
Deci a fost 6 -sase- ani in reparatii CAPITALE dar la pilonul respectiv nu s-a intervenit. Romania, tara in care niciodata, nimic nu se termina
17
3
Ce sa ii ceri coruptului de DIMA si sleahta lui de spagari pe fata ???? D.N.A.pe cand la DRDP Cta , coruptia acolo este la ea acasa cu DIMA si zambetul lui tamp ?????
12
3
Afara cu toti de la DRDP!!!
11
2
Bravo Romania
7
1
Rusine !!!!
10
3
Pentru muistii de la DRDP: sa va fut in gura cu machidonii vostri, hoti ordinari ce sunteti. Nu va e bah rUSINE?
21
4
ha , ha , ha ! Pai daca si pirt ala de PELEHRA covrigarul de la Cuptorul cu placinte din Sat Vacanta ... construieste un bloc de locuinte .... o sa cada pe mucanii locatari !
14
4
Evenimente tragicomice petrecute pe nepusa masa, pe banii contribuabilor !!!Cati bani s-au cheltuit cu reparatia podului , daca aduceau muncitori chinezi mai construiau unu langa cel existent !!!CNADR-ul lucru de mantuiala !!, urmeaza sa pice hobanele si se risipeste podul !!!
13
2
Stie si cainele meu ca acel pod s-a facut la foc automat ,dupa poruncile lui Ceausescu. Cine si cum l-a facut,e istorie,insa daca azi se constata ca mai bine e sa se faca unul nou si corect proiectat,din material de calitate,pai sa se faca dracului,ca doar e ceva de importanta strategica pe bune!!! Ce atata labageala cu costuri uriase pentru intretinerea unui rahat?! Zau asa,ne facem de cacat in toata lumea. Altii fac poduri de kilometri intre insule,noi de cufurim cu un lindic national! Responsabili politici si altii,ce pana mea va frecati sulile si nu munciti?Alesii neamului,o frecati tare?!
21
3
Felicitari firmelor constructoare!
33
3
asa se vor prabusi si blocurile machidonesti construite recent....cumparati cumparati
22
3
oho,daca hobanele s-au tras in tipla in sase ani,apoi pentru picior generatia de azi nu are sanse sa-l vada reparat,n-ar fi mai bun un tunel ca podurile nu prea ne ies ,drept dovada cel nou e pe duca si el
19
1
De ce nu vine ministrul transporturilor sa vada ce incompetent este la DRDP? Afara cu el!
20
2
Inginere du-te de nebun, asa raspuns sa ii dai aleia care ti-a dat viata, handicapatule, cand inchizi 3 4 luni un pod, verifici tot de la A la Z, putea o bucata sa se desprinda in timp ce un muncitor era urcat pe macara, sa iti fie rusine, sa iti dai demisia scarbo
34
5
beton desprins din cauza ploii ?
31
2
Raspuns de inginer mecanic auto, fost instructor auto, actual director la DRDP.
29
3
se vor pierde vieti omenesti pe acest pod odios datorita coruptiei si incompetentei politrucilor ce se perinda la conducerea institutiilor
36
4
Podu vieti la acel pilon nu sa intervenit pai cum se sa mai ia niste bani acuma osa se intermina la pilon acuma si iar aglomeratie cum se face si iar pod inchis 364de ani in morti vostri nu sunteti in stare de nimic sa va bag muie
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108