REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
11.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

La URGENȚE se PREZINTĂ tot mai mulţi PACIENŢI CRONICI

La URGENȚE se PREZINTĂ tot mai mulţi PACIENŢI CRONICI

Replica API 19 ianuarie 2021 | 12:17 2516

La Unitatea de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, activitatea este intensă în această perioadă. Codurile verde şi galben sunt cele mai aglomerate, iar printre pacienţii cei mai des întâlniţi pe holurile unităţii sunt cardiacii, persoanele cu afecţiuni neurologice şi bătrânii cu accidente vasculare.

Codurile verde şi galben, cele mai solicitate

Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa continuă să se confrunte cu tot felul de cazuri care mai de care mai dificile, ţinând cont şi de contextul epidemiologic actual. Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa “Sfântul Apostol Andrei”, au precizat pentru reporterii Replica faptul că în secţia UPU activitatea este intensă. “În continuare codurile verde şi galben sunt cele mai aglomerate. Sunt multe cazuri care necesită atenție sporită în contextul actual. Vorbim despre pacienţii cronici care se decompensează, cum ar fi cardiacii, cei cu afecţiuni neurologice, bătrâni cu accidente vasculare, imobilizaţi la pat”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale. De asemenea, tot printre cele mai întâlnite cazuri se numără şi pacienţii cu traumatisme, fracturi şi plăgi.

Secţia a fost modernizată în 2011

Spațiul în care își desfășoară activitatea secţia UPU a fost construit și modernizat în anul 2011. UPU este structurată în conformitate cu prevederile Ordinului MS 1706/2006, după cum urmează: zona de triaj, zona de cod roșu (camera de Resuscitare), zona cod galben , zona de cod verde , traumatologie și zona de observare/monitorizare, laborator, zona de igienizare pacienți, zone administrative/depozit de materiale sanitare.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum sa-i bage la covid, daca s-au vaccinat !!!
0
1
cei cu febra si simptome respiratorii sa mearga la infectioase, la palazu, la cfr. sa lase oamenii cu alte boli la spitalul judetean sa nu mai vina sa infecteze oamenii suferinzi de alte boli. Interzis la covid in spitalul judetean ca mai sunt si altii suferinzi de alte boli nu numai covidul vietii
5
1
Grasa Catalin ii pe tobogan Hai ca am vazut o si pe asta
1
0
Bagatii la covid si pe ei sa va iasa numarul.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407