REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lacul TĂBĂCĂRIE ar putea INTRA în proces de REABILITARE

Lacul TĂBĂCĂRIE ar putea INTRA în proces de REABILITARE

Replica API 6 martie 2021 | 00:18 2390

Situația lacului Tăbăcărie este una critică. Acesta ar trebui să fie un simbol al municipiului Constanța, însă promenada din jurul acestuia se degradează pe zi ce trece. La ultima şedinţă de Consiliu Local, consilierii au aprobat trecerea imobilului „Lac Tăbăcărie” din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanţa. Autorităţile locale au în plan reabilitarea atât a Parcului Tăbăcărie, cât şi a Lacului Tăbăcărie.

Consilierii au votat trecerea lacului în administrarea Primăriei

Lacul Tăbăcărie, unul dintre simbolurile Constanţei, se află într-o stare jalnică. Atât cuveta lacului, cât şi malurile acestuia au intrat în atenţia autorităţilor locale încă din vara anului trecut.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a realizat o campanie de igienizare a zonei. Ei bine, iată că se anunţă şi vremuri mai bune pentru acest obiectiv al oraşului întrucât va fi trecut în administrarea Primăriei Constanţa. Lacul este înconjurat de parcul public Tăbăcărie, aflat în domeniul public al municipiului Constanţa, zonă de promenadă pentru locuitorii municipiului, dar şi pentru turişti.

Se urmăreşte reabilitarea zonei

Având în vedere faptul că unul dintre obiectivele autorităţii publice locale este reprezentat de creşterea calităţii vieţii şi a bunăstării cetăţenilor din municipiul Constanţa prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, se urmăreşte reabilitarea atât a Parcului Tăbăcărie, cât şi a Lacului Tăbăcărie.

“În Parcul Tăbăcărie, pe malul lacului Tăbăcărie, sunt amplasate obiective turistice sau obiective publice de interes major cum sunt: Delfinariu, Complexul muzeal de ştiinţe ale naturii, Biserica de lemn "Sf. Mina", Parcul de distracţii "Luna Park", Satul de vacanţă, parcul pentru copii "Ţara piticilor". Unul dintre obiectivele autorităţii publice locale este reprezentat de creşterea calităţii vieţii şi a bunăstării cetăţenilor din municipiul Constanţa prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. În acest context, se urmăreşte reabilitarea atât a Parcului Tăbăcărie, cât şi a Lacului Tăbăcărie”, precizează Primăria Constanţa.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrei sa spui ca se intentioneaza a se reabilita ce a mai ramas din parc. Ca mall-ul ramane acolo unde este, constructiile de pe blv Mamaia raman si ele la locul lor, satul de vacanta este un kitch mizerabil, asa ca ramane de vazut ce va rezulta.
0
0
Propun ca in parc sa se poata intra cu masina, oriunde, oricand si gratuit. La fel si pe toate spatiile verzi, plaja si zone pietonale de pe raza localitatii constanta. Constanteni nu va entuziasmati am fost ironic
3
1
Sa dea Dumnezeu si Primaria ca acest parc unic in felul lui ,sa fie reabilitat. Conditia este ca in el sa nu mai apara constructii si bine ar fi daca ar fi imprejmuit cu un gard frumos ,vezi parcul Central din Iasi.
6
0
Nea Vergil, cu cat o sa ne taxezi daca o sa vrem sa ne plimbam in parc si pe malul lacului? O sa avem limita orara la plimbare?
4
1
Pai trebuie reabilitat neaparat. Toti cei carora le-a fost impartit prcul si care vor construi niste frumoase blocuri trebuie sa aiba un peisaj frumos...
9
0
PUZul a fost elaborat? Daca intra in administratia Primariei, sa vedeti case cu debarcader...
10
0
Minune mare oameni buni...
6
0
poate se reabiliteaza si parcul de la Casa de Cultura si dispar acele monstuozitati de biserici si buba pompos numita club de pensionari! Parcurile NU sunt azile de pensionari, sunt locuri de relaxare pt TOTI locuitorii orasului, nu mai faceti discriminari! Vrem parcuri , adica verdeata, nu betoane de biserici si corturi de pensionari, ei pricum sunt peste tot in parc, nu ai loc sa stai pe o banca!
15
0
Daca reusesti ramai primar 20 de ani
13
0
Ar putea ,pt ca au o groaza de proiecte de care s a apucat.
4
1
Dom Primar, daca faci parcul boboc, o sa-ti multumeasca toti constantenii. Ai timp berechet in 4 ani, numai sa vrei.
16
0
Ar putea? Sa intre urgent ca si asa nu mai avem nici parcuri nici lacuri NIMIC. ORASUL ASTA A FOST DISTRUS DE NEMERNICII CARE L AU CONDUS. UN ORAS CU UN POTRNTIAL ENORM DISTRUS DE PRIMARI INCOMPETENTI SI HOTI SI DE GASTILE LOR.
17
0
Se urmareste sa intre in reabilitare, dar pe banii constantenilor si vor institui o taxa pe lac, aveti incredere, hai siktir !
10
4
vedeti ca toate cotetzele machidonesti varsa cacatul in lac!pofta buna!
15
3
Ar putea intra, dar nu va intra. O stire despre nimic scrisa de nimeni. Muie Chitac!
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218