REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Lacul din Techirghiol a devenit roz! ”Nu este periculos”! Video

Lacul din Techirghiol a devenit roz! ”Nu este periculos”! Video

Replica API 24 iunie 2022 | 21:28 6349

Mai multe persoane au rămas uimite de aspectul lacului Techirghiol din ultimele zile. Acesta a fost acoperit de o pătură rozalie, care emană un miros urât. Specialiștii au ținut să liniștească turiștii dar și localnicii, culoarea lacului fiind dată de o explozie de alge, care este chiar benefică refacerii stratului de nămol cu efect terapeutic, nefiind vorba de poluare sau ceva dăunător. În privința mirosului, acesta provine de bacteriile sulfuroase care se depun pe alge.

Turiștii dar și localnicii au rămas surprinși de culoare capătată de lacul Techirghiol în ultima perioadă. Cu toate acestea, se pare că culoarea rozalie nu este nimic de speriat fiind chiar un lucru benefic pentru nămolul din lac. Experții au declarat că bacteriile sulfuroase se depun pe părțile lacului aflate în lumina soarelui sub formă asemănătoare unui praf roz. Depunerile cresc în biomasă, iar apa capătă o culoarea roz-violacee. Oricine poate să intre în continuare în apa lacului, nefiind vorba despre poluare.

Știu de această problemă. Atât timp cât acest fenomen există, lacul trăiește. Atâta timp cât alga cladophora vagabunda și artemia salină, acel crustaceu există, lacul trăiește. Acel miros provine intrarea în putrefacție a algei, și când sunt călduri foarte mari, acel miros persistă. Acesta este motivul pentru care lumea vine la Techirgiol, lacul și nămolul, prin descompunerea celor două microorganisme se produce nămolul. Vara, sunt anumite perioade în care persistă acest miros, însă pe perioadă determinată.„ a declarat Iulian Soceanu, primarul din Techirghiol, pentru Replica.

Cu alte cuvinte, nu este nimic periculos, turiștii putând sta liniștiți în această privință, și pot veni în continuare să se bucure de nămolul sapropelic.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vin anual la Techirghiol si constat cu tristete mizeria de la malul lacului! Se pare ca primarul nu este prea gospodar! Cat va ia sa curatati macar de doua ori pe saptamana algele si mizeriile? Pacat!
1
0
Culoarea roz din anumite zone este data probabil de prezenta unor arhebacterii carora le place salinitatea ridicata-ex Halobacterium. Nu exista nici un pericol pentru sanatatea umana.
0
0
Este trist ca avem o astfel de bijuterie iar autoritatile sunt total dezinteresate! Tot timpul lacul a fost imputit! Domnul primar se ingrijeste doar de piscina sa, de afacerile sale . An de an lacul nostru balteste in mizerie. Ne-am dori cu totii sa avem un lac curat in care sa ne lasam copii sa intre cu incredere.
1
0
de la ultimu ciclu al consilierei
0
0
de la camasile roz ale primarului
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212