REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Lacul Techirghiol, pe cale de dispariție. Video

Lacul Techirghiol, pe cale de dispariție. Video

C.B. 8 octombrie 2022 | 00:00 2023

De la an la an, tot mai multe lacuri, culturi, sunt afectate de secetă. Însă, anul acesta seceta a fost mai profundă ca până acum. Numeroase culturi au avut de suferit, ceea cea dus la crize în rândul agricultorilor. Totodată, lacurile încep să sece din pricina căldurii excesive și a multor zile la rând fără ploaie. Același fenomen este întâlnit și în stațiunea balneo-climaterică Techirghiol, unde lacul dă semne că începe să sece.

Lacul Techirghiol, puternic afectat de încălzirea globală

Acest lac salin este cel mai întins din țara noastră. Anual, mai ales în sezonul estival, Stațiunea Techirghiol, și, implicit, lacul, atrag anual mii de turiști pentru că aici pot beneficia de tratamente pentru diferite maladii, datorită apei mineralizate și a nămolului.

Așadar, apa este folosită pentru cura externă, pentru băi, atât reci, cât și calde la bazin sau la cadă. Însă, dacă lacul va seca de tot, stațiunea va avea de suferit.

Primarul din Techirghiol dă asigurări că nămolul nu va avea de suferit din pricina secetei

Primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, a declarat pentru Replica: „În momentul acesta nu este niciun pericol. În acest moment, calitatea apei a crescut foarte mult și sunt condițiile propice pentru dezvoltarea celor după organisme care trăiesc în apă – mă refer la Cladophora și la Artemia, crustaceul și alga care formează nămolul din Lacul Techirghiol.” Se înțelege de aici că, deși lacul dă semne că seacă, calitatea nămolului este mai bună ca oricând.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O baltoaca!
0
0
O mizerie de lac
0
0
Cei de la SBRT exploatează excesiv lacul și nămolul!!!! Întrebați-l pe Edi!
1
0
Dobitocul/dobitoaca care a scris acest material, ca nu-l pot numi articol, face umbra degeaba pamantului!!!
1
0
Acest lac era mult mai mic decat acum
1
1
ba puturosilor,aveti marea la 2 pasi
4
1
Pai cine sa se implice? Primarul, vicele și consilierii locali PNL sunt plecați la băut în Republica Moldova. Ei fac bâlci saptamanal și banii le inta toți în buzunar și pentru lacul asta nu fac nimic. Orașul nostru, stațiunea lor. Mai prinde Soceanu primaria cand o zbura porcu
6
0
Pana când și lacului Techirghiol nu ii place administrația locala a PNL locala. A secat!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272