REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Lady Gaga, apariţie - surpriză la festivităţile care marchează cea de-a 50-a aniversare a revoltelor de la Stonewall

Lady Gaga, apariţie - surpriză la festivităţile care marchează cea de-a 50-a aniversare a revoltelor de la Stonewall

Replica API 1 iulie 2019 | 00:00 389

Lady Gaga

Lady Gaga şi-a făcut vineri la New York o apariţie-surpriză la festivităţile care marchează cea de-a 50-a aniversare a revoltelor de la Stonewall, un punct de cotitură în lupta pentru drepturile comunităţii LGBTQ, informează AFP.

"Sper cu adevărat că sărbătoriţi pe deplin azi cine sunteţi", a declarat artista, extrem de apreciată de comunitatea LGBTQ, din Greenwich Village, un cartier din Manhattan care a fost, timp de şase zile, în 1969, scena confruntărilor dintre poliţie şi comunitatea gay, care s-a revoltat după ani de represiune.

"V-aţi născut astfel şi sunteţi superstaruri", a continuat ea, în aplauzele clor prezenţi, făcând aluzie la hitul său "Born This Way", devenit un imn al comunităţii gay.

Vedeta americană, îmbrăcată într-o geacă în culorile curcubeului, cu cizme asortate, a salutat progresele uriaşe făcute în ultima jumătate de secol pentru drepturile LGBTQ, reamintind în acelaşi timp provocările cu care se confruntă încă această comunitate.

"Atacurile asupra comunităţii transsexuale devin tot mai frecvente", a avertizat ea. "Nu voi tolera acest lucru şi ştiu că nici voi", a subliniat artista.

Lady Gaga a adus în discuţie şi administraţia "extrem de represivă" a preşedintelui Donald Trump şi i-a încurajat pe americani să se "iubească unii pe alţii şi să-şi facă auzită vocea".

Festivităţile vor continua în acest weekend cu concerte susţinute de Madonna şi Grace Jones, înainte de o gigantică paradă, care va avea loc duminică pe faimoasa 5th Avenue.

Chiar dacă World Pride din New York este în mod tradiţional una dintre cele mai mari parade gay din lume, autorităţile aşteaptă în acest cu 2-3 milioane de persoane mai mult decât de obicei.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Degenerarea Occidentului, ridicarea rasei galbene, acesta va fi rezultatul final.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272