REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lângă MĂNĂSTIREA construită ILEGAL într-o REZERVAȚIE naturală se va RIDICA… un HOTEL

Lângă MĂNĂSTIREA construită ILEGAL într-o REZERVAȚIE naturală se va RIDICA… un HOTEL

Replica API 30 octombrie 2020 | 08:39 7436

Schitul „Sf. Gherman” a fost înființat în toamna lui 2011, la marginea rezervației naturale Canaraua Fetei. Ridicat într-un loc feeric, schitul nu a fost ferit, de-a lungul timpului, de diverse acuzații privind modul în care a ajuns să fie înălțat în zona respectivă. Potrivit informaţiilor noastre, stareţul Nicolae Gherman a construit fără autorizaţie mănăstirea Sf. Gherman si chiliile, apoi a început să construiască în faţa bisericii un hotel tot fără autorizaţie. În urma unei somaţii a parchetului, lucrările au fost oprite însă anul acesta preotul a ridicat un hotel, în spatele bisericii.

Nici una dintre clădiri nu a avut autorizaţie de construcţie

Lucrările pentru ridicarea mănăstirii au început încă din anul 2011 fără nici o autorizaţie de construcţie, timp în care aici au fost ridicate o biserică, chilii şi chiar s-a turnat fundaţia din beton pentru construirea unei biserici mai mari. Potrivit informaţiilor noastre, stareţul ar dori chiar construirea unui hotel, cu toate că nu deţine autorizaţie de construcţie.

Primăria Băneasa, în litigiu cu Mănăstirea Sfântul Gherman

Primăria Băneasa a chemat în judecată Mănăstirea Sfântul Gherman şi Arhiepiscopia Tomisului pentru desfiinţarea lucrărilor, însă până la soluţionarea acestui litigiu, potrivit informaţiilor noastre, construcţia continuă să avanseze.

Grădină zoologică improvizată

Potrivit informaţiilor noastre, pe lângă clădirile care se ridică ilegal, pe terenul din jurul mănăstirii ar creşte şi o adevărată rezervaţie naturală, lucru interzis de lege. Astfel, animale ca fazanul, căprioara, cerbul şi altele sunt crescute pe terenul mănăstirii, lucrul acesta fiind ilegal conform reprezentanţilor ocolului silvic.

Reporterii Replica de Constanţa au încercat să obţină un punct de vedere atât de la primarul din Băneasa, Paul Coliş, cât şi de la stareţul mănăstirii, Neculai Gherman, însă ambii nu au putut fi contactaţi.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vorbiti de un mare om care habar nu avetice face ...doar barfe si comentarii pe net, altceva nu mai stiti??
1
1
este tastica BOR ului. Fortezi legea, in numele credintei. Astia sunt stat in stat!
3
1
Nenorocitul de Teodosie face ce vrea el. A luat clopotul de la Biserica din Almalau si la dus la aseasta manastire. Cum este podibil asa ceva.
3
2
Biserica este doar o institutie. Dar isi aroga faptul ca il reprezinta pe Dumnezeu. Si de aici problemele. Nu exista decat ei, ei trebuie sa aiba numai drepturi dar nu si indatoriri. Ca mai exista preoti care au un suflet mare si fac pentru cei napastuiti lucruri, nu contest, foarte frumos. Dar biserica ar trebui sa propage efectiv morala in noi ceilalti. Prin exemplul din acest articol, vi se pare ca este asa?
3
0
Zona este de o rara frumusete. Noi dorim un acces - sosea asfaltata. Cred ca nu este greu.
5
2
De cand este Teodosie la Arh.Tomisului a aparut atatea biserici si manastiri in Dobrogea.Toate acestw constructii nu au aurorizatie,ca si Constanta.De ce ii cheama in judecata daramarea lor.Au construit si hotel.Unde a ajuns credinta?
7
1
Demolat tot , staretzu poolii bagat la puscarie si dat cu sapun duru. Neam de zdrente si secaturi
8
2
Astea cu constructile ilegale sunt metehne ale mafiotilor pedelisti,acum redenumiti penelisti. Clica lui Basau a devenit azi lingatoarea lui Iohannis.
4
8
Mai intai construieste ilegal si apoi il cheama in judecata.Uite de ce trebuie scos PSD-ul in afara legii.
18
5
daramata manastirea si hotelul..ce se asteapta invitatie speciala? sau le e frica de prea fericitul denny the virgin?
17
5
in primaria Baneasa este o hotarire jedecatoreasca de demolare a respectivei manastiri dar sa ne spuna domnul primar Colis cum a fost construit drumul prin padure si cu ce bani avind in vedere ca zona respectiva este in situl Natura 2000 inclusiv manastirea si gradina zoologica ce o au acolo. Avrea sa vedem reactia autoritatilor
16
1
Jegurile de popi sunt stat in stat fac ce vor in tara asta si incaseaza bani cu sacii find scutiti de impozite acesti trantori, iar altii muncesc de mor si li se ia pielea de pe ei
17
6
Sa taca. Pai altfel braconau smecherii, asa s-au aciuat la manastire.
8
0
manastirile si hotelurile sau inmultit in ultimi treizeci de ani in locuri impropii uneori! Spre deosebire de hoteluri manastirile vor fi populate vor devenii lacasuri de adapost al celor defavorizati ,lipsiti de adapost, distrusi de sistemul de bancilor si politica!Hotelurile vor contribuii si ele la popularea manastirilor!
8
7
vedeti strada barbu lautaru intre case s a costruit ditamai blocul si se mai inalta stradasufocata de masini
12
2
Lacasurile de cult nu au nevoie de autorizatie de constructie. Nici hotelurile. Ambele , fac acelasi lucru, aduna prostii. Asa ca nu mai macaniti si joc de glezne!
8
12
Constructiile ilegale au devenit sport national .Autoritatile isi fac treaba doar la cite un maruntel..Cind unul construieste ilegal pagubeste pe vecinul sau si intreaga comunitate .Nerespectand regimul de inaltime, cotele de ocupare ale terenurilor faci viata de nesuferit pentru o multime de oameni.Din pacate cei mai bine pregatiti aleg sa plece decat sa locuiasca in astfel de conditii.
18
2
teodosie este diavolul in persoana, isi permite sa faca ce vrea el in judetul si orasul Constanta.
20
7
Amendati, facute dosar penale si demolati. Asta s-ar intampla in orice tara civilizata din vest. Numai ca in vest n-ar cuteza nimeni sa faca o asemenea tampenie. Noi nu avem respect pentru natura la fel cum nu avem nici pentru noi insine. Distrugem tot ce-i mai frumos in tara asta. Dreptate se face numai unde se doreste... Oare satanele astea in sutane afurisesc asa de tare de nu le demoleaza nimeni!!!???
24
4
Il lasa pan' la terminarea lucrarilor facute frumos apoi vine don Nita cu otilajele ca la Istria lui Bosanceanu si face un teren arabil bun de cultivat!
11
3
Neam de hoti si curve
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614