REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Las Fierbinţi există în judeţul Constanţa. Este la Seimeni, unde consilierii locali se plâng de dictatura primarului

Las Fierbinţi există în judeţul Constanţa. Este la Seimeni, unde consilierii locali se plâng de dictatura primarului

Replica API 13 octombrie 2017 | 00:00 861

Nu este o glumă! Consilierii locali rup tăcerea pentru localitatea constănțeană Seimeni, unde primarul este acuzat de către aceștia că face ce vrea și cum vrea. Mai precis, există proiecte în derulare... inexistente! Nu există aprobarea consilierilor, nu există firmă care să se ocupă, iar angajații care trag conducte, care implementează proiecte care necesită atenție și precizie... sunt luați de la ajutorul social.

Cotidianul „Replica de Constanța” a prezentat zilele trecute un subiect prin care oamenii erau nemulțumiți de modul în care Primăria schimbă conducta de apă din Seimenii Mici. Consilierii locali s-au arătat indignați de felul în care s-a scuzat edilul și au întors cărțile pe față, prezentând detalii despre ce se întâmplă în instituție.

„Nu știu dacă există proiect. Nu există firmă care să se ocupe. Ei au început lucrarea de capul lor, fără contracte de muncă la oameni, au lucrat cu oamenii care primesc ajutor social. Ce ne-a deranjat pe noi cel mai tare: nu s-a respectat tehnologia, s-au făcut străzile praf. Sunt mai multe abuzuri acolo. A început de la oamenii pe care i-a forțat să muncească, până la faptul că nu există firmă, nu există proiect. Una e firma de la care se aprovizionează, alta e firma care ar fi trebuit să existe acum. Lucrarea a început de capul lui, apoi a forțat Consiliul Local să voteze o gospodărie comunală înființată ilegal. A făcut presiuni cu oamenii din localitate, a făcut ședințe comunale că nu vor consilierii să voteze, că nu vor aceștia să voteze. Unii au înțeles, alții nu. Atâta timp cât e ilegal, nu respectă absolut nicio lege... nu interesează pe nimeni”, a precizat o sursă din Consiliul Local.

Bazinele de apă s-au renovat cu asistați social, lucru care poate pune în pericol orice proiect, dacă există lipsă de profesionalism în cauză. „Au renovat și au construit la bazinele de apă potabilă fără absolut niciun proiect. Cine a făcut? Cine răspunde? A adus câțiva oameni, nu știu cum i-a plătit și au făcut lucrarea. Asistaților sociali nu le dai astfel de lucrări... țeava aia e îngropată aiurea. S-a pus gropiș, piatră peste. Și-au bătut joc de materiale. E corect că e de mult timp conducta aia, că e veche, dar la iarnă... sunt zone unde este îngropată la 30 de centimetri. La iarnă o să fie prăpăd”, a adăugat aceeași sursă.

Secretară incompatibilă, pusă consilier personal

Secretara care a fost pusă în funcție în momentul în care primarul a câștigat alegerile a fost demisă din funcție pentru că avea dosare pe rolul instanțelor, iar Prefectura a sesizat acest aspect. Desigur, și-a pierdut funcția de secretar și a ajuns... consiliera personală a primarului, după cum precizează aceleași surse din Consiliul Local. Ce este grav este faptul că aceasta continua să scrie procesele verbale și să facă documentația după ce nu mai avea funcția publică.

„Cineva i-a făcut reclamație că l-a amenințat că dacă nu îi votează proiectele, urmează să îl dea afară din Consiliu Local. I-a mai făcut cineva reclamație că fosta secretară, care a fost pusă când a fost el ales, aceasta având câteva dosare pe rol, iar Prefectura a atenționat Primăria, și ca să nu o dea afară, și-a făcut milă de dânsa și a luat-o consilierul lui personal. Ne întocmea nouă documentația pentru că a venit un secretar delegat străin de cauză și semna ca fraierul și acum au modificat un proces verbal după bunul lor plac, cu știința primarului... Unul din consilieri i-a făcut astfel reclamație”, a conchis sursa.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cumstai cu motorina tot de la vapoare cubuldo primariei noaptea ca hotii dar cu teava furata de la chemal ai angajat toti analfabetii laprimarie asa cum esti si tu asta este inceputul sa vezi ce urmeaza
12
0
Baba ce salariu are ?
14
0
Nu stiu ce sa zic....dar ,nu am vazut nimic sa se fi facut ceva in Seimeni,poate la Dunarea.. Vinovati..cred ca la fel de mult sint:Primarul,vicele cit si consilierii..toti la un loc...Faptul ca este reclamat de consilieri ca lucreaza cu asistati, nu este un lucru rau, acestia trebuie sa faca ceva pentru bani primiti..multi dintre ei ,refuza sa se angajeze ,pentru ca primesc bani de la stat...Totodata nu as spune ca, acesti asistati sint toti nepregati-ti rofessional,probabil ca unii au fost angajati...Referitor ca nu s-au facut licitatii,acestea sint pierderi de timp..Cistiga cine trebuie..
5
1
La alegeri l-ati votat toti, era cel mai bun atunci. Va meritati soarta, v-ati facut-o cu mana voastra
18
2
Comuna Seimeni, formata din trei sate Seimenii Mici, Seimenii Mari, Dunarea. M-am nascut acum 60 ani in Seimenii Mari, de care m-am despartit, dar inima mi-a ramas tot acolo, cu aproape 40 de ani in urma.Ce sat frumos, cu oameni harnici si buni, cu Dunarea curgand la poalele lui. Imi aduc aminte de vechii primari Maria Gheorghe, Parcalab, ce oameni deosebiti si gospodari. S-a trecut la comuna si au venit sa conduca prin rotatie ba unul de la Seimenii Mici, ba unul de la Dunarea si dupa cum se vede toti au un singur tel, cum sa ajunga mai repede la DNA. Codruta fa ceva, ca oamenii acestia vor .
6
4
Veniti la Cogealac sa vedeti ce se intampla?idem Seimeni!
4
0
Fotografiat tonele de gunoi care stau langa tomberoanele arhipline. Gunoiul zace de vre o cateva luni. Si au luat duster sa se plimbe prin judet primarul si vicele .
19
2
TOT CE SCRIE IN ARTICOL ESTEFFFFFFF ADEVARAT . IN CEEACE PRIVESTE ACTIVITATEA DIN PRIMARIE E DEZASTRU,PRIMARUL SI VICELE NU DAU CU ZILELE PE ACOLO SI CAND VIN AU INTERESE ASCUNSE.AU CUMPARAT MASINA LA PRIMARIE SA SE PLIMBE PE UNDE VOR EI RASOVA, CUMPARATURI PERSONALE,PE CAMP IN INTERES PERSONAL. DNA POATE VEZITOATE ILEGALITATILE CELOR DOI.
29
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218