REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Laura Codruţa Kovesi, desfiinţată în 'The Telegraph': 'Procuror stalinist. Cel mai nepotrivit candidat. UE şi-a încălcat propriile reguli privind etica'

Laura Codruţa Kovesi, desfiinţată în 'The Telegraph': 'Procuror stalinist. Cel mai nepotrivit candidat. UE şi-a încălcat propriile reguli privind etica'

Replica API 20 octombrie 2019 | 00:00 454

Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru rolul de procuror-șef european, Uniunea Europeană s-a asigurat că acesta este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli privind etica, scrie cotidianul The Telegraph, făcând referire la alegerea Laurei Codruța Kovesi, potrivit Mediafax.

"Cea mai controversată alegere este confirmarea Laurei Codruței Kovesi în funcția de nou procuror șef al Uniunii Europene. Determinată să aibă cel mai nepotrivit candidat pentru acest rol, UE s-a asigurat că procurorul nerespectat este ales printr-un proces rapid, încălcându-și propriile reguli care prevăd că cel care deține o astfel de funcție trebuie să aibă valori ridicate de etică și integritate și ignorând cererile făcute de Guvernul României, care a demis-o de la șefia Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu", scrie The Telegraph.

Autorul articolului, Damien Phillips, amintește că, în acest caz, CV-ul Laurei Codruța Kovesi conține "monitorizarea celui mai mare scandal de corupție de la căderea Uniunii Sovietice, prin colaborarea cu serviciul de informații din România în vederea folosirii sistemului judiciar, subminând statul de drept prin reținerile ilegale susținute de false dovezi și o rată suspectă de 92% de condamnări".

"Numirea ei în funcție reprezintă un cadou pentru Johnson, dar un coșmar pentru fiecare membru al Parlamentului European și pentru fiecare stat care face parte din UE", mai scrie acesta.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în ședința Conferinței președinților de miercuri, numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parlamentului European. În luna iulie, Parlamentul European a reiterat faptul că susține candidatura fostei șefe DNA pentru funcția de procuror-șef european.

Biroul Procurorului Public European, care va avea sediul la Luxembourg, va fi o instituție independentă a Uniunii Europene care va fi responsabilă cu anchetarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene (fraude, corupție, fraude transfrontaliere cu TVA de peste 10 milioane de euro).

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne fereste de drumul lung si de omul pezedist -adica prost, daca mai era vreun ametit de pzd-ist care nu intelege! Au cheltuit o gramada din banii nostri doar de dragul de a lua MU!A cu Giulianni. Ma intreb ptr MU!A cu Telegraph cat au mai cheltuit din banii amaratilor de romani? Disperarea turbata ce ia cuprins pe pesedeii infractori, ii face sa-si piarda mintile si groaza de puscarie ii inebuneste. Lustruiti-va rozetele imputitilor!
2
0
Si din cauza astora putini este urata de politicieni corupti sau mari hoti.Au cautat penali tot felul de motive stupide sa scape de parnaie,5 judecatori in loc de 3 sau ca au fost ascultati ilegal adica trebuiau anuntati ca sunt protocoale si la urma au incercat dezincriminarea abuzilui in serviciu asta nu le-a iesit pt.ca au iesit romani in strada,mai pune si motive S.F aduse de avocati pe care judecatori le-au luat de bune eliberand hoti si judecatori nu au facut asta de prosti ce sunt ci pentru ca aveau si ei un interes.
2
0
pe suptul de maciuci a la Coldea,Maior,Ghita,Base,Klaus si alti se...curisti.Doctorat a la copy paste si ciocane fara numar
2
9
O sa bage la parnaie fix cati a bagat in Romania. Adica putini fata de multimea de corupti care colcaie. Ea a fost ridicata la nivel de simbol dar nu chiar prin mari rezultate. Coruptii se zbenguie inca multi prin Romania. Daca face asa si in Europa...nasol. Vom vedea. N-ar strica sa bage la parnaie mai ales pe unii de afara care ne dau lectii, zic ei.
7
3
pezedei iesiti din gaurile de sobolan unde v-ati ascuns, d-na Kovesi vrea sa va faca o verificare a prostatei si sa se asigure ca nu aveti rozetele tzandari!
14
5
Lobby facut de PSD si bani cheltuiti aiurea. Banii nostrii, daca stam sa ne gandim mai bine. Disperarea borfasilor comunisti are niste motive serioase. Asteptam sa vedem de ce sunt atat de disperati rahatii astia. Tic tac! Timpul trece, mizeriile raman.
15
7
Pitigoii puscariasi din psd si zdrentele penale din restul partidelor au ghiara-n gat de oftica ca Kovesi a fost numita procuror sef. Peste toata Europa! Adica un continent intreg spune ca K este ok, ca merita postul si niste muisti de englezoi, platiti de Adamescu si Voiculescu zic ca-i umbra lui Stalin!? Mai dava dracu de puscariasi,crapati de oftica in frunte cu Dragnea si restul javrelor Constantinescu, Mazare si actuali si viitori puscariasi.... Sigur , f sigur numai dormiti noaptea de frica, zegheaaaaaa...
21
8
CRED CA STIU BINE DRUMUL PE CARE L AU DE URMAT JEGURILE MINCINOASE, HOATE SI DEMOLATOARE DE TARA!PUSCARIA PE VIATA !DE CE SA PLECE ROMANII ONESTI SI SA NU FUGA DE RUP PAMINTUL, ZDRENTELE PENALE?!
15
3
INTERNATIONALA O MUISTA DE TOP O ZDREANTA DE ULTIMA SPETA.MUIE EI SI SUSTINATORILOR EI.
11
23
N-ai dusmani, n-ai valoare! Cand trei iti spun ca esti beat, te duci si te culci. Daca si dha telegraful asta o fi ca si replica, se explica!
15
7
la cat cacat uu mancat curvele ciumate de spaima puscariei- chiar cred ca au convins- o sa va convingeti atunci cand demersurile dnei procuror european se vor opri asupra fraudelor voastre si ce nu ati reusit voi cu toate parasutele plantate la CSM, SSIJ, va reusi dna Kovesi. Puscaria va v-a manca si am inteles ca se solicita introducerea pedepselor cu moartea, nu ar strica sa fiti primii beneficiari
18
8
cat a costat articolul platit de golanimea PSD?
27
16
La Chilia'n port cu cucuveaua.
19
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367