REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Laura Kovesi îşi poate prelua mandatul de procuror şef european de luna viitoare

Laura Kovesi îşi poate prelua mandatul de procuror şef european de luna viitoare

Replica API 26 septembrie 2019 | 01:37 407

Laura Codruţa Kovesi

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, aleasă drept viitorul procuror şef al Parchetului European îşi poate prelua atribuţiile funcţiei de luna viitoare, anunţă DIGI24.

Echipele de negociere ale Parlamentului și Consiliului au ajuns la un acord în privința numirii Laurei Codruța Kövesi în fruntea noului Parchet European, o etapă care consfințește practic numirea fostei șefe a DNA în importanta funcție la nivel european.

Acum urmează mai mulți pași procedurali, urmând ca Parchetul European să-și intre în atribuții la sfârșitul anului 2020.

A fost vorba, practic, de o formalitate. Săptămâna trecută, s-a constatat că există o majoritate în Consiliu pentru Laura Codruța Kovesi, iar acum s-a confirmat acordul pentru această candidatură și cu reprezentanții PE.

Acordul asupra numirii Laurei Codruța Kovesi ca procuror-șef trebuie formalizat acum de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene (la nivel de miniștri). Săptămâna trecută, Consiliul Uniunii Europene a votat la nivel de ambasadori (COREPER) pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european. Au fost 17 voturi pentru și numai 5 împotrivă.

Laura Codruța Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, de procuror-șef european, o funcție apărute o dată cu înființarea Parchetului European.

Negocierile între Parlamentul European și Consiliu asupra noului procuror-șef al Parchetului European au avut loc începând din această primăvară.

Echipa de negociere a Parlamentului a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi pe toată durata negocierilor, în ciuda opoziției - până de curând - a miniștrilor UE.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Borfasii astia de-acum, dracnea, tariceanu, radulescu, codrin stefanescu, olguta...ca ei sunt actorii principali care s-au opus si s-au dat cu kurul de pamant numai s-o opreasca pe LCK din parcursul european, sa-si aduca aminte ca nici macar Voiculescu, Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei carea-au jecmanit tara asta,si pe noi toti, nu vor scapa! Asta e LEGE. Kovesi cu HOTII s-a luptat si se lupta. Romanii stiu si apreciaza. HOTII NU.
6
0
sa fim uniti ca altfel ne inghite ue ,ajungem in sclavagism .Capul sus nu luati exemplul unui neamt ,.tine cu ai lui . Pacat de Romania nu are un presedinte care sa o apere
2
7
si klaus va fi o unealta a marilor puteri . I se va dicta pe cine sa atace , evidente tarile estice . Se pisa ungaria si Polonia pe ue si pe toti ce o sustin . Traiasca Viktor Orban , un om cu coloana care nu poate fi sclavul marilor puteri .
3
7
corect era '' Cetatean ciuma rosie''
10
1
Nu ar fi prima persoana complet toxica din conducerea forurilor europene.
5
4
Atentie la cirtitele din DNa! Jos tudorel toader! Dosarele belina,eads,microsoft in lucru! ss desfiintata.Adina cercetata ptr nerespectarea secretului de serviciu.
10
1
la vot psd o sa dispara si sa vezi atunci mandate europene pentru coruptie la greu
9
1
Vine furtuna psd-eilor si va ia pe sus ca pe niste gunoaie ce sunteti! Asa v-ati si ridicat! Furtuna din 2016 care v-a adus la putere, a ridicat toiate gunoaiele pe sus, oameni asezati, chibzuiti si muncitori au ramas jos. O sa veti voi acum cand o sa ajungeti cu picioarele pe pamant, cazand de la asa inaltime ce suturi in kur o sa va luati!
10
1
sa-i ia la rand pe hoti. Si sa nu-l uite pe satana de spagoveanu.
9
1
...nu vrem bani, nu vrem valauta vrem Codruta sa va ..
7
2
PSD pazea!; se vor lua la scarmanat toate investitiile cu fonduri europen, inclusiv BELINA.Comunistilor va aseapta zile grele.
10
1
Felicitari d-na Kovesi! Mult succes! Sunteti un monument de CINSTE, DEMNITATE si ONOARE. Sunteti VERTICALA ! VA MULTUMIM!
10
2
Ptr prostimea chioara, astia o sa o foleasca impotriva tarilor din est. Totul este aranjat, doar polonia, ungaria, romania, bulgaria, grecia o sa aiba probleme, restul nu au probleme au rezultate
3
12
Le da mult de gandit la penalii de la noi din tara..Au aflat tarziu de candidatura ei.. Apoi au incercat in fal si chip sa o impedice.. Acum se tot gandesc cum sa scape..
16
2
E coada de topor ideala pentru interesele statelor care conduc UE impotriva tupeistilor din est care vor coeziune si dezvoltare la fel ca in vest, coada de topor confirmata de "performantele" din experimentul Romania
4
15
Pe romaneste, a cam facut pipi pe toti ! Sa ajungi procuror sef european pe fortele tale, e ceva. In timp ce pentru noi nu este buna, prostii de europeni o aleg procuror sef. Nu da nimanui de gandit ?
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212