REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Laura Pricop are 55 de kilograme şi ridică ridică 100 deasupra capului - video

Laura Pricop are 55 de kilograme şi ridică ridică 100 deasupra capului - video

Replica API 26 noiembrie 2012 | 00:00 157

Halterofila născută la Nisipari,

Halterofila născută la Nisipari,

Ridicatul halterelor este de obicei un sport pe care îl preferă bărbaţii. Cu ani în urmă femeile nici nu visau că ar putea fi acceptate în acest domeniu. La nivel internaţional acceptul fetelor la această disciplină a fost introdus în 1987, iar în România abia în 1993. Între timp lucrurile au evoluat şi azi ne putem mândri şi noi cu sportive care fac performanţă.

Laura Pricop este elevă a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanţa. S-a născut în localitatea Nisipari, într-o familie cu trei copii. Lenuţa, mama ei, este casnică, iar tatăl - mecanic agricol. Veniturile au fost întotdeauna mici, cu toate că părinţii au muncit din răsputeri pentru a asigura măcar strictul necesar copiilor. Aflat la Nisipari într-o vizită, Angheluş Beşleagă, originar din această localitate, a văzut-o pe Laura, care pe atunci avea zece ani şi jumătate, în cadrul şcolii în care învăţa şi făcea parte din echipa de handbal. Fostul sportiv la Farul Constanţa şi-a dat seama pe loc de potenţialul fetei şi a început să o antreneze întâi la Nisipari, în sala de sport. Apoi fata s-a mutat la Constanţa şi a devenit elevă a LPS. Cu toate că nu-şi permitea să mănânce mai mult decât îi oferea şcoala, Laura s-a antrenat zi de zi, fără să se plângă. Performanţele n-au întârziat să apară şi în 2008 Laura a obţinut locul al 8-lea la Campionatele Naţionale de Junioare şi locul al II-lea la cele de la Bistriţa din 2009. În 2010 a devenit campioană europeană de două ori şi a obţinut şi un binemeritat loc III, la Campionatele europene de la Valencia. În acelaşi an a stabilit un nou record naţional la aruncat, ridicând deasupra capului 75 de kg, ea cântărind numai 44 de kg. Anul următor a fost de asemenea încununat de succese, sportiva devenind din nou campioană europeană de două ori şi câştigând şi un loc al III-lea, la Campionatele Europene ce au avut loc în Polonia. Anul acesta a obţinut două medalii de argint şi una de aur la Europenele ce au avut loc la Izvorani, în august. În septembrie a plecat la Campionatele Mondiale din Slovacia, care au avut loc în oraşul Kosice. Nici de data aceasta nu ne-a făcut de ruşine, venind acasă cu două medalii de bronz. În prezent primeşte o indemnizaţie de 400 de lei pe lună de la Farul Constanţa, de care e destul de mulţumită, iar baremul la masă i s-a mărit cu 5 lei. Poate că doar atâta merită o sportivă care a făcut cinste ţării noastre peste hotare... Acum a ajuns la performanţa de a ridica 100 de kg deasupra capului, la greutatea de 55 de kg, lucru cu care nu se pot lăuda mulţi bărbaţi. E foarte ambiţioasă şi se pregăteşte non-stop pentru că vrea să devină o sportivă şi mai bună. Înaintea competiţiilor uită pur şi simplu de timp, antrenându-se atât cât consideră că este necesar, atât ea, cât şi antrenorul ei. Abia aşteaptă să participe la campionatele europene şi mondiale de la anul, unde speră să obţină locuri la fel de bune, sau chiar mai bune.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108