REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lăutarul Bădăruţă din Hârşova şi-a mobilizat rudele să protesteze în faţa instanţei!

Lăutarul Bădăruţă din Hârşova şi-a mobilizat rudele să protesteze în faţa instanţei!

Replica API 19 iunie 2018 | 00:00 568

Două dosare, nu unul! Într-un dosar Bădăruţă e victimă, în celălalt a fost trimis în judecată pentru “răzbunare împotriva rivalilor”

Două dosare, nu unul! Într-un dosar Bădăruţă e victimă, în celălalt a fost trimis în judecată pentru “răzbunare împotriva rivalilor”

Zilele trecute, la un post de televiziune, rudele unui lăutar condamnat la ani grei de puşcărie au înfierat justiţia din România, susţinând că sunt victimele unor nedreptăţi! Ulterior, aceleaşi rude ale lăutarului Zinel Bădăruţă au protestat în faţa instanţei! În cursul zilei de azi, 19 iunie, la Curtea de Apel Constanţa este fixat un nou termen în acest dosar.

Zinel Bădăruţă, un lăutar din Hârşova, a fost condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 7 ani şi 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor. Este vorba despre un dosar întocmit în 2015, după un scandal de proporţii izbucnit la Hârşova. Conform oamenilor legii, răfuiala a avut loc între mai multe persoane, unele rude între ele. O persoană a ajuns la spital, iar părţile vătămate susţin că au fost atacaţi de mai multe persoane în curte, înarmate cu bâte şi săbii, care au început să le agreseze. După ce au fost audiate părţile vătămate, martorii şi agresorii, procurorii au dispus reţinerea a şase persoane, respectiv George Georgescu, Ionuţ Emanuel Bădăruţă, Marian Georgescu, Alexandru Auraş Munteanu, Mihai Munteanu şi Zinel Bădăruţă. Ulterior, procesul şi-a continuat “mersul”, ajungându-se la condamnări, însă inculpaţii susţin în continuare că sunt nevinovaţi, acuzând că procurorul de caz i-a transformat din victime în agresori!

Relatările despre acest caz, care a culminat zilele acestea cu un protest al susţinătorilor lui Bădăruţă, omit însă un aspect: există două dosare distincte! Într-un dosar familia lui Bădăruţă este, într-adevăr, victimă, în timp ce în al doilea dosar, aflat la Curtea de Apel Constanţa, Bădăruţă este inculpat!

Potrivit oamenilor legii, conflictul între două familii de romi de la Hârşova a degenerat, peste familia Bădăruţă năvălind în urmă cu câţiva ani familia Mercan. a ieşit un scandal monstru în urma căruia a fost întocmit un dosar penal (1143/P/2015), Victor Mercan, Marian Mercan, Ion Gelu Mercan şi alţii fiind trimişi în judecată pentru violare de domiciliu. Pe data de 15 mai 2018, Judecătoria Hârşova a amânat cauza pentru ca inculpaţii să-şi angajeze avocat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 26 iunie 2018.

Însă, aceeaşi familie Bădăruţă (victimă în dosarul mai sus menţionat), a decis, spun oamenii legii, să nu treacă cu vederea gestul familiei Mercan. Prin urmare, a existat un episod doi al conflictului, cel în care familia Bădăruţă a decis să se răzbune, intrând, la rândul său, peste „rivalii” Mercan, cu săbii şi topoare. Urmare a acestui episod doi al conflictului Bădăruţă-Mercan, a rezultat dosarul 440/36/2017 aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Termen în acest dosar: 19 iunie 2018.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma du te n ...pesedeu !
0
0
lasa ca a votat azi noapte ca otii pesedeuu legile justitiei si o sa il scape si pe asta
6
4
Acolo le este locul la ciorile astea spurcate si nevinovate
8
3
cunosc personal ciorile si sunt niste oameni de cacat,camatari bulangii si nespalati.au crezut ca au putere dar sunt fix 0
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218