REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Lavinia Șandru: Piedone nu va candida la Președinția României

Lavinia Șandru: Piedone nu va candida la Președinția României

Virgil STOIAN 9 decembrie 2023 | 00:00 2942

Alegerile se apropie cu repeziciune și multe partide și-au dezvăluit candidații la diverse funcții dar și planurile viitoare. PUSL (Partidul Umanist Social Liberal) este unul dintre aceste partide iar reporterii Replica de Constanța au vorbit cu Lavinia Șandru, președintele Institutului de Studii Social Liberale al PUSL, despre planurile de viitor ale partidului, alegeri dar și despre o eventuală candidatură a lui Cristian Popescu Piedone, la Președinția României.

Lavinia sandru: Piedone nu va candida la Presedintia RomanieiLavinia Șandru, Cristian Popescu Piedone

Lavinia Șandru este o jurnalistă, politiciană și actriță română. A debutat ca realizator programe radio în 1994 la Radio UNIPLUS și în televiziune, în 1996, la Antena 1. Ca politician, a fost aleasă deputat pe listele PNL - PD în legislatura 2004 - 2008 în județul Mureș.

Lavinia sandru: Piedone nu va candida la Presedintia RomanieiLavinia Șandru

Din februarie 2005 a fost deputat independent și a devenit membră a Partidului Inițiativa Națională, al cărui președinte a fost din 2009 și până la fuziunea acestuia cu UNPR. În acest moment este președintele Institutului de Studii Social Liberale al PUSL.

Umaniștii își propun să obțină rezultate mai bune decât în 2020

Lavinia Șandru a declarat că ținta partidului pentru viitoarele alegeri parlamentare este să obțină 7% din voturile românilor: „Partidul Umanist Social Liberal nu este un partid chiar atât de nou, iar umanismul pragmatic, doctrina partidului, fondată de profesorul Dan Voiculescu, este un concept care a apărut în România în urmă cu trei decenii. În ceea ce privește țintele pe care PUSL și le-a fixat pentru 2024, acestea au fost stabilite recent, iar decizia unanimă a fost că PUSL va participa la alegerile de anul viitor «prin propriile forțe». În primul rând, umaniștii își propun să obțină rezultate mai bune decât în 2020, iar ținta pentru alegerile parlamentare este de 7%. Oricum, viitorul poate să fie doar al social liberalismului, am văzut și vedem cu toții neajunsurile politicilor publice din 1990 încoace.

PUSL  a devenit o variantă atractivă

În privința unor politicieni cu nume care să se alăture partidului, Lavinia Șandru a declarat că ușile partidului sunt deschide pentru oricine: „În mod cert vor veni alături de noi și alți politicieni importanți, așa cum destul de recent a fost cazul lui Liviu Negoiță, fostul primar al Sectorului 3, unul dintre cei mai apreciați edili bucureșteni. Însă notorietatea nu este un criteriu obligatoriu, ușile noastre sunt deschise pentru toți cei care cred că România are nevoie de «fapte, nu vorbe» și care doresc să se implice pentru a schimba în bine comunitățile în care trăiesc. PUSL a devenit o variantă atractivă, fiind un partid cu un potențial de creștere deosebit, dincolo de modul diferit de a face politică al umaniștilor, unul axat nu pe scandal și zgomot, ci pe dezbateri constructive și soluții concrete. E adevărat, în PUSL există oameni deja consacrați pe scena politică, așa cum este Cristian Popescu Piedone, președintele nostru executiv, iar alături de domnia sa sunt deputații umaniști Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu și Vlad Popescu Piedone, dar și avocatul Daniel Ionașcu, un nume familiar românilor. De altfel, reputația parlamentarilor PUSL este dată inclusiv de activitatea din actualul mandat, în care au propus, printre altele, două proiecte extrem de importante și benefice pentru România, cele privind înființarea unui Fond de solidaritate «Locuințe pentru tineri», precum și un proiect pentru modificarea legislației antidrog, un răspuns la una dintre problemele presante cu care se confruntă România de astăzi.”

Lavinia sandru: Piedone nu va candida la Presedintia RomanieiCristian Popescu Piedone

Piedone nu va candida la președinție

Așa cum a spus-o și domnia sa cu fiecare ocazie, o astfel de candidatură este exclusă. Cristian Popescu Piedone, apreciat nu doar de către bucureșteni, consideră că are o datorie morală către locuitorii Sectorului 5, alături de care a promis că va face imposibilul... posibil. Iar misiunea sa acolo nu s-a încheiat, transformarea spectaculoasă a Sectorului 5 continuă”, a mai declarat aceasta.

Lavinia sandru: Piedone nu va candida la Presedintia RomanieiMaria Grapini

Numărul umaniștilor crește constant

Lucrurile în teritoriu arată din ce în ce mai bine, colegii noștri au făcut eforturi mari în acest an pentru ca PUSL să ajungă în cât mai multe zone din întreaga țară. Numărul filialelor din teritoriu a crescut semnificativ, iar acest proces este unul continuu. Există județe unde PUSL va avea cu certitudine filiale în toate unitățile teritorial-administrative. În plus numărul umaniștilor crește constant, fiind filiale în țară care astăzi numără câteva mii de membri.

În privința alegerilor europarlamentare, Lavinia Șandru a transmis că Maria Grapini va fi unul dintre candidați: „În mod cert Maria Grapini va fi candidat al PUSL pentru alegerile europarlamentare. Absența domniei sale ar fi o pierdere pentru România și pentru Europa. Și nu este nicio exagerare, dacă ținem cont de activitatea sa din Parlamentul European, inclusiv succesele pe care le-a avut în calitate de raportor și negociator pe diverse domenii, acolo unde a reușit să impună la nivel european amendamente favorabile pentru toți cetățenii UE. Fără niciun dubiu, Maria Grapini este unul dintre europarlamentarii care s-au luptat cel mai mult pentru România și pentru români.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ca castiga BORFASUL de barbatatu.Nutie rusine sa mai esi din casa PANARAMO.?
4
0
Ne doare fix in .ula de acest borfas libidinos de Piedone si de adunatura de securisti incompetenti de la PUSl , toți sageti ale Marelui Securist Voculescu zis și Felix!
9
0
Articolul cu fiica familiei Salim nu are comentarii? Este plătit articolul desigur. Au vrut să-și laude odorul.
5
0
Dar cine a pus problema aceasta? Cine este interesat daca va candida sau nu? Ca fost condamnat penal, avand cazier judiciar, are voie sa candideze? Dar din punct de vedere moral, este eligibil?
9
0
piedone, caruia ii e rusine cu numele lui as=devarat e un puscarias analfabet care va prosteste pe fata.tanti asta sandru jurnlista?unde cum cand?actrita unde cum cand?amanta?da...gusa inca unu care organiza festivalu de ma mangalia, furaciosu ala de primar de la slatina.are pedigrii fata
7
0
Piemone crede ca totzi romani sunt proshti ca aia care l-au ales pe el care era condamnat sau ca maramuresheni care tot asha l-au reales primar pe Cherechesh primar in Baia Mare care ca si Piedone era condambat si ala.
11
2
Doamna Șandru folosește una din tehnicile banale de manipulare a publicului. Aș întreba-o așa: dar cine v-a întrebat dacă o să candideze acest piedone? Rușinică, doamna Șandru!
16
0
care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri daca candida tabarau ceilalti pe el si il acuzau ca are mainile manjite de sangele celor de la colectiv si justitia a dat cea mai infecta si nedreapta decizie postdecembrista in cazul lui eliberandu-l si socand o tara intreaga ambele adevarate
13
0
Toții au aceeași mamă indiferent de culoare tenului
16
0
Ăsta mai lipsea din gașca de papagali la Cotroceni !
17
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436