REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Le-a sunat ceasul… ceasurilor electronice din Constanţa! Vor fi dezafectate; cine achită maşina distrusă de ele?!

Le-a sunat ceasul… ceasurilor electronice din Constanţa! Vor fi dezafectate; cine achită maşina distrusă de ele?!

Replica API 24 octombrie 2017 | 00:00 293

Cunoscutele ceasuri din municipiul Constanța, care afișau data, ora și temperatura au fost de multe ori în atenția cetățenilor care se amuzau că unele erau stricate și în plin ger arătau 88 de grade sau erau un decor urban de înaltă calitate căci nu funcționau. Recent, un astfel de stâlp a căzut peste un autoturism în zona Abator. Totuși, Primăria municipiului Constanța anunță că acestea vor fi dezafectate și casate… căci nimeni nu mai are grijă de ele.

Municipalitatea a decis ca în acest an toți stâlpii cu ceas și termometru care se află în mai multe zone din oraș să fie dezafectate și casate, căci nu mai există contract pentru întreținerea lor, iar durata de viață a lor s-a terminat, după cum au punctat reprezentanții Primăriei. Mai exact, după niște calcule făcute de angajații instituției, costurile pentru recondiționare și reparație ar fi fost mai mari decât valoarea lor, astfel s-a ajuns la concluzia că acestea trebuie să dispară din peisajul orașului.

În prezent, majoritatea nu mai funcționează, s-au stricat sau au fost distruse. Iar faptul că în acest weekend un astfel de dispozitiv s-a prăbușit peste un autoturism, asta și pentru că, din câte se putea observa, la bază era ruginit, iar recent orașul a fost lovit de o furtună, starea lor pot pune în pericol populația și bunurile acesteia. Încă nu s-a stabilit când vor începe demontarea lor.

Reparațiile mașinii cine le suportă? Până nu este determinat „vinovatul” căderii stâlpului, nu se știe. Totul depinde de proprietar dacă va da sau nu în judecată municipalitatea, care ea este responsabilă pentru ceasuri, dar trebuie să demonstreze că nu a fost pus la pământ de niște persoane rău famate și a căzut din lipsa întreținerii și a degradării.

Contractul cu firma Apel Industries SRL a expirat. La momentul achiziționării, în toamna anului 2008, Primăria Constanța a cheltuit 1.3 milioane de lei pentru ceasurile stradale, fiind amplasate 46 de bucăți pe străzile din municipiului. Contractul de mentenanță, în schimb, a fost valabil doar 6 luni de zile. Firma din Arad, care s-a ocupat de amplasarea ceasurilor, este condusă de Florița Revencu și Cornel Revencu, având o vechime în piață de peste 20 de ani.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce greu este sa conduci un orasel. ma depaseste
4
0
...urmeaza cladirile,retelele de apa ,energie electrica etc si ne intoarcem in pesteri,cu fagaboul in frunte...
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108