REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Le-a trecut glonțul pe la ureche! Complexul rezidențial de lângă Vivo, cât pe ce să dispară!

Le-a trecut glonțul pe la ureche! Complexul rezidențial de lângă Vivo, cât pe ce să dispară!

Replica API 16 martie 2019 | 00:00 2115

Legături cu dosarul 'Retrocedărilor'

Legături cu dosarul 'Retrocedărilor'

Imagine din timpul lucrărilor care au afectat, acum câteva luni, traficul pe bulevardul Aurel Vlaicu

Le-a trecut glonțul pe la ureche! Atât o parte din terenul pe care a fost construit centrul comercial Vivo, cât și o bucată de teren pe care va răsări ansamblul rezidențial din imediata vecinătate au fost în pericol de a intra pe lista demersurilor demarate de Primăria Constanța în vederea recuperării. Menționăm că totul are legătură cu dosarul retrocedărilor, în urma căruia fostul edil Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani cu executare.

Odată cu sentința din dosarul retrocedărilor în care Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare a fost întocmită o listă cu terenurile care au făcut obiectul acțiunii penale, astfel încât printre ele se aflau și parcele din terenul pe care a fost construit centrul comercial Vivo, dar și o bucată din suprafața pe care va răsări în scurt timp ansamblul rezidențial de lângă Euromaterna, Gran Via Marina (de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Ștefăniță Vodă). Înalta Curte de Casație și Justiție a mai decis, prin hotărârea de condamnare a lui Radu Mazăre și a altor foști angajați din primărie, ca Statul Român, respectiv municipiul Constanța, să recupereze terenurile retrocedate și să le aducă în stadiul inițial. Imediat după decizia ÎCCJ, având în vedere Hotărârea nr. 32/2019, Primăria Constanța a publicat dispoziţiile emise de primarul municipiului Constanţa în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005. Dispoziții desfiinţate în parte prin hotărârea Înaltei Curți. Astfel, referitor la dispoziţiile desfiinţate în parte, terenurile menționate mai sus, situate în zona fostului târg săptămânal, nu sunt marcate, fapt pentru care nu sunt incluse în demersurile administrația locale de a le recupera.

Prin Dispoziția 835/18.04.2003, primarul Constanței de la acea vreme, Radu Mazăre, a admis cererea lui Gheorghe Nijloveanu și a lui Sterian Nijloveanu de atribuire a mai multor terenuri date prin compensare din Constanța, printre care și un lot din zona târgul săptămânal, în schimbul altuI teren din parcul Tăbăcărie, în suprafață de 48176 m.p. Nu mai puțin de 27 de terenuri au primit cei doi în Constanța. Terenul de la târg săptămânal are o suprafață de 66.000 m.p. /18.04.2003.

Un alt teren din zona târg a fost atribuit în baza dispoziției 3414/21.12.2004, la solicitarea numiților: Elena Ștefănescu, Ioana Antohi, Nicolae Constantinescu, Vasilica Tibrea și Sofia Banciu. Inițial, aceștia au solicitat restituirea în natură a terenului în suprafață de 4 hectare situat în Anadalchioi. Întrucât terenul nu a putut fi restituit, deoarece existau blocuri de locuințe și o unitate militară, li s-a propus acordarea de măsuri compensatorii constând în bunuri de aceeași natură. Drepturile au fost cesionate la Biroul notarului public Luminița Darie către un apropiat al lui Mazăre, Marius Pușcași și soției sale, Carmen Pușcași. Soții Pușcași, în baza contractului de cesiune, au primit 9 terenuri din Constanța, dintre care două pe Aurel Vlaicu, zona târg săptămânal, în suprafață de 17486 mp, și lot 5, în suprafață de 30608 mp. Dintre cele 9 terenuri, doar trei revin la municipalitate, nu și cele de pe Aurel Vlaicu.

Reamintim că Gran Via Marina (investitori spanioli) va avea în total 800-850 de unităţi locative distribuite în opt blocuri, înalte de 11 etaje. Primul bloc la care se vor începe lucrările de construcţie va veni pe piaţă cu 192 de apartamente, iar investiţia se ridică la 10 milioane de euro.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt cel mai jmeker investitor imobiliar cipanez din C ta ! Armanlu nu chiari !
0
4
Terenul pe care se construieste kaufland este al granviA ... asa ca gura bate coorool ...
0
1
Sa asfalteze strada cum era. Au lasat ditamai groapa acolo. Jegurile
5
0
Ceva care sa produca , mai construim si noi ?
3
0
Esti prost de bubui. KAUFLAND a mutat o teava de apa pe carosabil nu Granvia.
0
1
sa nu cumparati de la gran via marina. sa nu uitam cine ne a facut sa suferim 6 luni mergand pe o banda de sens ca sa se imbogateasca. Jumatate de oras a suferit din cauza unui cimpanezu lacom dupa bani!daca nu era lacom si era civilizat facea in afara orasului!nu uitam!
6
5
acum sa vezi istorie pr nadoleanu ghe vrea monument pentru deportati care au venit in palazu ne chemati de autoritatile vremi studiaza istoria mai intii altfel rusine oportunistule
1
1
Primaria Constanta este o agentie imobiliara makidoneasca. Acesti oieri au intrat in societatea romaneasca prin viclesug si minciuna. Constanta e sufocata de escrocheriile makidonilor
14
1
Sunt in Bucuresti acum.Asa cum este blamat acest oras este muuult peste CT din toate punctele de vedere.
11
1
A lasat banditu ala de Mazare Radu o caracatita in urma lui na nici daca vine Corado Catani nu ii da de cap.Mazare 200 de ani trebuia sa iei sa mori dracului in inchisoare.
11
0
Nejloveanu nu cumva a luat o gramada da bani de la Bancorex pe care nu i-a mai dat inapoi?
10
0
hai sa batem apa-n piua ca sa iasa untul,la asa titlu m-a dus gandul la hc ,au autorizatie isu fiind facute din plastice recuperate si hotie tigano-jidaneasca
3
0
Nejloveanu asociat cu Zelca ospatarul sau de la Balada cu mafia Radu Mazare
12
1
Nascut si crescut in Tomis Nord, prin natura jobului am ajuns in 2016 in Cluj si am ramas acolo! Din pacate Cta e un oras terninat din toate punctele de vedere!
25
2
De ce se dau avize pentru constructii imobiliare in oras? Ar trebui cartiere in afara Constantei. Nu mai avem locuri de parcare, nu mai avem unde sa mergem cu copii, traficul este aglomerat, totul este facut numai pentru bani. Chiar nu se poate gandi nimeni si la noi? Nu se investeste deloc in cultura. Uitati-ca la orasele din tara care au investit in cultura. Ele au avut cel mai mult de castigat pe termen lung. Constanta a devenit cel mai trist oras din tara.
31
0
Prefer un apartament comunist constructie 84 - 90 oricand in detrimentul cartoanelor facute de albanezi
36
2
Ce nu stiu si nu se spune e ca in acele blocuri for fi cazati magrabieni care invadeaza spania. Finantarea pentru terenuri si constructii vin de la m ue.
15
1
De unde au mostenit astia frate, atatea hectare de teren intravilan? Cand o sa dispara hotii astia de la primarie, o sa aflam si adevarul. Pana atunci..rabdare si multe blocuri pentru taranusii care se muta la oras.
44
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614