REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Lege adoptată în Parlament: toate trecerile de pietoni vor fi iluminate și semnalizate

Lege adoptată în Parlament: toate trecerile de pietoni vor fi iluminate și semnalizate

Replica API 7 septembrie 2022 | 00:00 979

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul stabilirii obligaţiei autorităţilor administraţiei publice locale de a asigura iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate, informează News.ro.

„Administratorul drumului are obligaţia să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate şi semnalizate corespunzător, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni şi suprafaţa carosabilului, de pe sectoarele de drumuri internaţionale, drumuri naţionale şi drumuri de interes judeţean situate în intravilanul localităţilor”, arată iniţiativa legislativă.

Neîndeplinirea obligaţiei de către administratorul drumului public de a asigura iluminarea corespunzătoare a trecerilor pentru pietoni constituie contravenţie şi este sancţionată cu amenda prevăzută în clasa a cincea de sancţiuni, mai indică sursa citată.

De asemenea, „administratorii de drumuri au obligaţia de a se supune acestor prevederi la un an de la intrarea în vigoare a acestei legi în Monitorul Oficial, iar articolul cu privire la nerespectare intră în vigoare la doi ani de la publicarea legii”.

Camera a adoptat proiectul în calitate de for decizional şi prin urmare legea merge la promulgare, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luminate dar cu 15% mai putine , conform directivei !
1
0
Iluminatul p***t este doar una din cauzele nenumaratelor accidente rutiere care se petrec pe trecerea pentru pietoni , ce facem insa cu restul : soferi bauti sau drogati , vitezomani care ignora limita de viteza din dreptul trecerilor pentru pietoni , conducatori auto iresponsabili care stau cu nasul in telefon sau pietonii kamikaze care traverseaza in fuga ?!?
3
0
La fel facea si PSD cand erau protestele din 10 august, cand l-au arestat pe Dragnea si alte episoade care defaimau partidul PSD. Am primit informatii si am fost curios sa aflu cat mai multe detalii despre acele episoade. Oamenii de la sate unde au primari PSD spun ca le-a fost oprit curentul electric in perioadele acelea in care era PSD-ul defaimat, in special cand a fost Dragnea arestat. De ce, oameni buni? De ce? Nu va spune nimic asta? Asta este manipulare in masa. Normal ca oamenii aia nici nu aveau habar ce s-a intamplat cat ei nu au avut curent electric.Simulau avarii electrice.Malefici
9
0
Uneori ai senzatia ca astia din AUR le pun mana la ochii alegatorilor, ca sa nu vada ce fac rusii. De-aia ii scot in strada fix cand se intampla ceva, ca sa fiarba sangele in votantii AUR impotriva actualei conduceri, cat sa treaca cu vederea nenorocirile savarsite de rusi. M-am infiltrat in grupurile AURolacilor, ei vorbesc despre apropierea Romaniei de Rusia, se imprastie propaganda ruseasca si se minte impotriva europenilor si americanilor, punand accent pe faptul ca noi romanii suntem slugi si ca ne vor elibera rusii, daca devenim neutri, fara NATO. E aproape ter0rism ce fac AURolacii.
9
0
George Simion organizase proteste in februarie pe 27 fix la 3 zile dupa invazia rusilor in Ucraina? Informatiile erau secrete, le cunoasteau doar generalii rusi in frunte cu Satana Putin. Dar americanii au reusit sa obtina informatii prin spioni americani infiltrati in FSB si nu numai. Ideea este ca AUR si George Simion stia deja. La fel cu FALSA nunta organizata de el a avut ca scop nu numai strangerea de fonduri pentru urmatoarele proteste agresive din iarna asta. Rusi anunta azi pe 4 octombrie referendum pentru anexarea sudului Ucrainei.AUR anuntase acum 3 zile proteste pe 2 octombrie.Deci?
9
0
As fi fost de acord cu un trompetist d-asta, cu o "portavoce politica" precum George Simion asta care sara la gat la ei, sa se ia la tranta cu ei, doar ca el are in spate extrem de multi nenorociti care vor cu orice pret ROEXIT si nu ar fi asta chiar o problema atat de mare, ca si britanicii au iesit, dar problema este ca ei vor si neutralitatea Romaniei. Fratilor romani, asta este cea mai mare problema, vor sa ne scoata din NATO, ca iesirea din UE nu ma afecteaza prea tare. Putem sa ne incalzim iar cu carbuni si lemne, sa mancam ce producem. Dar neutralitate inseamna fix razboi ca in Ucraina.
2
0
De ce v-am insirat carnatul asta de text? Pentru ca fix asta vor AURolacii sa faca daca ajung la conducerea Romaniei. Vor sa transforme Romania intr-o copie a celei din perioada lui Ceausescu, vor sa fim in relatii bune cu rusii militar-economice. Si vor sa ne intoarcem la stilul de viata de pana in 1989, cu lucrat pamantul etc. Nu ai cum sa faci asa, ramanem in UE si NATO, altfel devenim slugi ale Rusiei pe vecie si de acolo nu pleci cu referendum sau revolutie. Acolo esti catalogat "nazist sau ter0rist" daca iti ceri drepturile sau daca nu esti de acord cu ce iti ordona.
2
0
In perioada lui Ceausescu era o oligarhie precum este astazi in Rusia, unde vreo 2 milioane de moscoviti, de oligarhi si familile lor cu multiple casatorii si recasatorii, o duc extrem de bine, datorita averilor insusite abuziv, iar restul de pana la vreo 145 de milioane de rusi duc un trai mizer, de lumea a 3-a si traiesc de pe o zi pe alta, aproape de nivelul Moldovei. Nu exagerez cu nimic, cautati vlogguri din Rusia, o imagine face cat milioane de cuvinte. In Romania existau securistii cu familile lor care o duceau extrem de bine, restul milioanelor de romani traiau ca in Coreea de Nord.
2
0
Nu stiu daca intelegeti unde bat, dar daca reusesc AURolacii sa convinga destui romani sa-i voteze neconditionat, apoi fac alianta cu PSD-ul, pai nu-i mai da nimic jos de la carma tarii. Vom avea o conducere complet rusofila, care doreste urgent ROEXIT si neutralitate. Adica ne vor da pe mana rusilor, exact ca Belarusul si vom avea armata rusilor care vine se numere si fure gainile, ca o gluma. Va vor minte frumos, vor redeschide fabrici romanesti si alte artificii. Va fi ca in perioada lui Ceausescu cand tara statea bine, matematic,dar nivelul de trai era oribil. Romanii nu contau, ci Romania
2
0
Ideea este extrem de simpla. PSD si-a dezvoltat timp de 30 de ani mecanismul de alegatori neconditionati. Oamenii aia daca intri cu mascatii peste ei de dimineata, le arunci cu apa rece peste fata si le pui o stampila in mana, o pun direct pe "trandafiri". Sper ca intelegeti ironia. Deci, mare lucru AUR nu putea face daca se alia cu PSD acuma si se pisa pandemia pe ei, deoarece nu sunt deloc pregatiti AURolacii pentru politica si ar fi esuat lamentabil in gestionarea situatiei. Pierdeau increderea si procentele. AUR acum fura din votantii altor partide, dar NU de la PSD. Apoi se aliaza.
2
0
Si e bine de inteles de ce nu s-au aliat cu PSD, pentru ca era IMENSA PROBLEMA cu pandemia, deci scuza perfecta pentru a arunca cu noroi in actuala conducere si a ridica partidul AUR in procente. Si inca o chestie foarte importanta. Coronavirusul a fost produs intentionat in laboratoarele din China si imprastiat pentru ca era exact scenariul perfect de "divide et impera", de dezbinare a europenilor si pregatirea unui razboi rece. Cel mai mult au suferit americanii si europenii. Ce coincidenta, nu-i asa? Dupa 1 saptamana China raporta 0 noi cazuri. Aveau deja vaccinul sau doar ascundeau date?
0
0
Iar astia care puneti botul la propaganda ruseasca imprastiata de AURolaci, vreau sa va reamintesc ca tradatorii aia de tara si de neam votau si pe ei pe cineva in trecut, cat era PSD-ul la putere 30 ani. Pe cine votau AURolacii, ma? Votau PSD sau votau PNL? Asta este intrebarea zilei. Ganditi-va bine! Votau PSD, va spun eu, pentru ca PSD este fostul FSN al lui Iliescu, a fost creat de rusi, la fel cum dupa ce noi, romanii, am reusit sa dam jos PSD, rusii au creat AUR. AURolacii erau in dubii daca sa se alieze cu PSD sau nu, pana la urma au acceptat sa n-o faca, sfatuiti de ambasada Rusiei.
0
0
Banii nu inseamna totul pe lumea asta. Daca iti calca pe trecerea de pietoni copilul cand se intoarce de la scoala, deoarece era s**b luminata trecerea de pietoni, ei bine atunci banii aia si economia asta nu mai au nicio valoare pentru tine. Restul vietii nu va mai fi la fel si poti face cata economie vrei, sa-ti iei 10 locuri de munca, nu mai poti cumpara alt copil. Mai nou ati inceput sa vreti ca Romania sa iasa din UE si din NATO, fix cum vor tradatorii de tara si de neam din AUR. Apoi aveti gaze rusesti si curent ieftin, aveti ce baga in burta, dar copiii vostri vor avea AK-47 in ceafa.
5
0
ba desteptilor,toata lumea face economie energie si voi iluminati strazi in cimp,gen lumina navodari,mangalia olimp,acum mangalia vama veche,extra sezon!ati innebunit,n.aveti bani de spart si furat?
0
0
Si cine era mai bun, ba? Fagadau sau Mazare in locul lui? Da-ne alt nume, ba! Pe cine vrei tu ca primar in Constanta? Candideaza tu, ba! Nu va place, nu-l mai votati. Nu vedeti ca toti sunt jegosi, dar nici voi nu sunteti mai buni. Ce vrei sa spui, ca au fraudat alegerile? Pe asta l-au votat constantenii, cu asta defilati. Normal ca daca iesea primar favoritul tau, asa aruncau si ceilalti cu noroi in el. Voi trageti fiecare pentru el, nu impreuna. De-aia facem doi pasi inainte si doi inapoi. Faceti voi pe activistii si duceti-va peste ei, sa-i luati de urechi! Dar nici asa nu vreti. Penibili!
10
0
Imi vine sa rad. Pai lache asta de Chitac nu este in stare de nimic, cred ca o sa se laude cu trecerile iluminate led de la City ca el mai are doar jumatate de mandat si tinand cont de faptul ca in prima jumatate a realizat . . .doar faptul ca a ajuns primar ce asteptari sa ai.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212