REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Lege promulgată: Oprirea apei calde și a căldurii în sezonul rece, interzisă

Lege promulgată: Oprirea apei calde și a căldurii în sezonul rece, interzisă

Replica API 13 iulie 2021 | 23:40 1633

Oprirea furnizării de agent termic în perioada sezonului rece va fi interzisă, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni, 12 iulie, legea care conține această prevedere.

Producătorii/furnizorii agentului termic vor avea de acum obligația să asigure furnizarea agentului termic conform contractelor încheiate cu autorităţile administraţiei publice locale, scrie antena3.ro.

„Se interzice sistarea furnizării de agent termic primar în perioada sezonului rece, definită conform prevederilor legale, de către producătorii şi/sau furnizorii de agent termic primar, precum şi sistarea alimentării cu energie primară a acestora de către producătorii/furnizorii de energie primară", se arată în textul legii.

Legea reglementează desfăşurarea activităţilor specifice serviciilor publice de alimentare cu energie termică în sistem centralizat şi prepararea apei calde de consum, respectiv producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice în sistem centralizat, în condiţii de eficienţă şi la standarde de calitate, în vederea utilizării optime a resurselor de energie şi cu respectarea normelor de protecţie a mediului, sănătăţii populaţiei şi dezvoltării durabile.

„Serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice şi cuprinde totalitatea activităţilor privind producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, desfăşurate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale sub conducerea, coordonarea, controlul şi responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale sau asociaţiilor de dezvoltare comunitară, după caz, în scopul asigurării energiei termice necesare încălzirii şi preparării apei calde de consum pentru populaţie, instituţii publice, obiective social-culturale şi operatori economici", prevede legea.

Documentul mai stabileşte, între altele, că serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat poate fi efectuat, în totalitate sau parţial, şi de către operatori privaţi, prin concesionare, parteneriat public-privat sau în oricare altă formă prevăzută de lege.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Negoita primarul si Radulescu,tevarul,sunt doua jigodii penale...niste scarbe de oameni...
2
0
Negoita ,face aceasta lege cum vrea el si Radulescu canta si danseaza dupa dedicatiile primite de la acest incult de primar. Le doresc la amandoi sa aiba parte de o celula la Poarta Alba.Asa sa le ajute cel de sus.
4
0
muzicant de manele ajuns director la sact cernavoda opresc cand mi se scoala piticu si caldura si apa calda am spate la necoita primarul orasului.
5
0
si daca se sparge o teava, il da afara pe director, este?
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108