REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Lege votată: Americanii îi obligă pe chinezi să vândă TikTok

Lege votată: Americanii îi obligă pe chinezi să vândă TikTok

A.F. 13 martie 2024 | 18:35 630

Proiectul de lege bipartizan care obligă compania chineză ByteDance să vândă TikTok dacă vrea ca reţeaua sa socială să mai funcţioneze în Statele Unite a a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor.

Lege votata: Americanii ii obliga pe chinezi sa vanda TikTok

Legea, numită Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act, a fost introdusă pe 5 martie. Două zile mai târziu, aceasta era deja votată în unanimitate de Comisia pentru Energie şi Comerţ.

Pentru că este controlată de un adversar străin, legea se referă la TikTok ca la o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite.

Susținută de Biden, lege are viitor incert în Senat

Proiectul de lege se îndreaptă acum spre Senat, unde se confruntă cu un viitor incert, deoarece senatorii par împărţiţi între a vota pentru sau împotrivă.

Legea are şi suportul preşedintelui Joe Biden, chiar dacă acesta a început să-şi facă campanie pe TikTok în luna februarie.

Proiectul obligă ByteDance să renunţe la TikTok în cel mult şase luni de la adoptare, dacă doreşte ca aceasta să mai funcţioneze în Statele Unite. Asta înseamnă că gigantul chinez nu va avea de ales decât să vândă divizia locală.


Singura voce puternică ce s-a exprimat recent împotriva blocării TikTok, a fost cea a fostului preşedinte Donald Trump, care crede că aceasta va ajuta Facebook, pe care-l consideră „duşmanul poporului”, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce democratie, te obliga sa vinzi firma ta ca sa aiba ei castiguri.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272