REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Legea achizițiilor publice, trimisă spre adoptare: Să nu ne mai blocăm în ceea ce s-a dovedit groaznic, preţul cel mai mic

Legea achizițiilor publice, trimisă spre adoptare: Să nu ne mai blocăm în ceea ce s-a dovedit groaznic, preţul cel mai mic

Replica API 22 august 2015 | 21:14 215

La 1 septembrie

La 1 septembrie

Nu o să avem investiții publice în România până nu schimbăm legea, susține premierul Victor Ponta, care a fost prezent vineri în stațiunea Mamaia, la o întâlnire cu operatorii din turismul de pe litoral. Acesta a precizat că, la 1 septembrie a.c., legea achizițiilor publice va pleca la Parlament, spre adoptare.

„În următoarele patru luni mai avem câte ceva: legea achizițiilor publice! Nu o să avem investiții publice în România până nu schimbăm legea. Orice procedură ține doi ani, trei ani, șapte ani, zece ani. Legea achizițiilor publice la 1 septembrie este gata, pleacă în Parlament. Mai avem legea salarizării în sectorul bugetar, care nu înseamnă că de la 1 ianuarie toată lumea o să primească salarii uriașe, ci înseamnă că în următorii patru ani facem o regulă și o așezare în acest sector. Eu zic că sunt reforme esențiale. Problema este noastră este că nu mai facem cheltuieli pentru că durează procedurile un an, dup-aia se contestă la CNSC, dup-aia se contestă la Curtea de Apel și stăm câte trei ani de zile până să dăm drumul! Deci, prin noua lege a achizițiilor publice, făcută în baza directivelor europene, scurtăm termene, scoatem acea chestie cu cel mai mic preț care ne-a distrus peste tot. Întotdeauna câștiga cineva cu un preț mic, dup-aia intra în insolvență și rămâneam cu lucrarea nefăcută. Legea stabilește criterii de transparență, în așa fel încât toată lumea să vadă imediat cine, care sunt condițiile. Ideea principală este să fie mult mai rapide procedurile și să nu ne mai blocăm în ceea ce s-a dovedit groaznic, prețul cel mai mic, dup-aia nu s-a mai făcut lucrarea! Contează și prețul, dar sunt și alte condiții”, a spus Ponta.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272