REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Legea amnistierii, retrasă de pe ordinea de zi, după ce PNL a anunţat că nu o susţine

Legea amnistierii, retrasă de pe ordinea de zi, după ce PNL a anunţat că nu o susţine

Replica API 11 decembrie 2013 | 00:00 79

Zi grea la Parlament

Zi grea la Parlament

Discuţii aprinse marţi după-amiază în plenul Parlamentului României, unde reprezentanţii Camerei Deputaţilor s-au reunit pe tema legii amnistierii. Mărul discordiei între parlamentari: o serie de legi controversate, între care şi legea amnistierii care prevede eliberarea condamnaţilor cu pedepse de până la şapte ani. Până la urmă, proiectul a fost retras înainte de votul final.

Proiectul depus deputatului din partea minorităţilor naţionale Nicolae Păun şi deputatului PSD Mădălin Voicu şi a fost amendat luni noapte, la secret, de către deputaţii jurişti, iar marţi a fost scoasă de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputaţilor. Din plenul Parlamentului, deputatul Forţei Civice, Dănuţ Culeţu, a declarat în exclusivitate pentru "Replica" de Constanţa, înainte de vot: "Legea amnistierii este o modalitate prin care PSD încearcă să-şi salveze oamenii de braţul legii şi să repună pe poziţii mai ales oameni politici care au fost grav afectaţi de pedepsele pe care le-au primit şi Adrian Năstase este cel mai elocvent exemplu în acest sens. Este proiectul de lege care va fi probabil cel mai disputat în privinţa votului. Nu vreau să fac previziuni, dar nu ştiu dacă PSD va reuşi. Şi repet: PSD! Cei din PNL s-au abţinut în comisie şi, din câte văd eu, sigur că nu pot să emit judecăţi la nivelul întregului grup, se pare că au anunţat de la tribună că nu vor sprijini", a punctat Culeţu. După anunţul de retragere a proiectului de pe ordinea de zi, Culeţu a comentat, răsuflând uşurat: "Legea nu a fost supusă la vot pentru că, probabil, este mult prea greu din punct de vedere politic, chiar şi pentru PSD". Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare amnistierea infracţiunilor pentru care Codul Penal sau legile speciale prevăd o pedeapsă privativă de libertate de până la 4 ani inclusiv amendă, precum şi graţierea în întregime a pedepselor cu închisoare de până la şase ani inclusiv şi a pedepselor cu amendă aplicate de instanţa de judecată, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei dispusă de instanţă. Facem precizarea că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii sunt categoric împotriva proiectului.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212