REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Legea anti-speculă: Cum vrea Guvernul să oprească creșterile nejustificate de prețuri

Legea anti-speculă: Cum vrea Guvernul să oprească creșterile nejustificate de prețuri

Replica API 5 mai 2022 | 20:54 604

Guvernul pregătește un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind combaterea acțiunilor speculative ale magazinelor. Guvernul va identifica produsele considerate în situații de risc speculativ sau categorii de produse ce pot afecta buna funcționarea a economiei sau bunăstarea consumatorului.

„În scopul asigurării unui nivel ridicat de protecție a consumatorilor și o bună funcționare a pieței interne, prin prezenta ordonanță de urgență sunt reglementate aspecte referitoare la protejarea directă sau indirectă a consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de prețuri și activități ce derivă din acestea în perioadele de stare de: mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, starea de alertă sau alte situații de criză identificate explicit printr-un act normativ”, se arată în proiect, scrie stiripesurse.ro.

Guvernul va identifica produsele considerate în situații de risc speculativ sau categorii de produse ce pot afecta buna funcționarea a economiei sau bunăstarea consumatorului, se mai arată în proiect.

Pentru listele de produse astfel identificate sunt interzise: practicarea unor prețuri nejustificat de mari, limitarea producției sau a vânzărilor, acumularea de mărfuri de pe piața internă în scopul creării unui deficit pe piață și revânzării lor ulterioare la un preț crescut în mod artificial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212