REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, promulgată

Legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, promulgată

Replica API 5 ianuarie 2021 | 21:37 1497

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului.

Conform legii, prin "antiţigănism" se înţelege atât percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/ONG-urilor, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor lor de cult, tradiţiilor şi limbii romani. O organizaţie cu caracter antiţigănist se defineşte ca orice grup format din trei sau mai multe persoane care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor antiţigăniste.

Potrivit actului normativ, simbolurile antiţigăniste sunt drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul. Materiale antiţigăniste sunt imaginile, mesajele text, conţinutul audio-video, precum şi orice alte asemenea reprezentări care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul, stipulează proiectul, scrie Agerpres.

Actul normativ prevede pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 luni şi 3 ani pentru cei care promovează, în public, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste, confecţionează, vând sau răspândesc astfel de simboluri şi între 1 şi 5 ani pentru cei care distribuie sau pun la dispoziţia publicului materiale din aceeaşi categorie. De asemenea, iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, la un astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Nu constituie infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public, prevede proiectul.

Totodată, nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele menţionate dacă denunţă autorităţilor existenţa organizaţiei, înainte ca aceasta să fi fost descoperită şi să fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E clar ca omul de rand, cu respect , integritate, devine insusi o minoritate, fara drepturi, fara protectie! Inca odata se dovedeste ca in Rromania doar hotii si impostorii au drepturi!Prin aceasta lege se vor amplifica si mai mult agresiunile asazisei clase contra celorlalti, rezultatul se va vedea in cativa ani!
3
0
da da-le si buletin si cetatenie de tigan sa stim si noi pe cine injuram sau nu ca sa nu incalcam legea asta ca asa toti putem sa spunem ca suntem tigani doar traim in Rromania!!!
4
0
Tigan cioara. Cioara tigan. Lege antitiganism le trebuia la astia...huoo sau cra cra cra
5
0
Dar legea anti romanilor cand apare ? Toata tiganarimea este discriminata si poate sa faca orice,numai sa munceasca cinstit nu.
6
0
Asta-i discriminare pozitiva, halal tara!!!!
11
0
Lege aberanta !----mai bine respecta actualele legi care face ca RO sa fie tara de mina a 2 -a cu oameni saraci dar nucu legi ptr puturosi criminali violatori infractori ----lasati aparentele si oculati-va de lucruri serioase
8
0
tu nu pricepi ca asta e ordinul de UE, ce crezi asta face ceva de capul lui?
4
5
FOARTE BINE ! vinzi etnobotanice si omori tineri - 2 ANI MAXIM PUSCARIE ! esti anti tigan !? 10 ZECE ANI PUSCARIE !
11
0
Tiganul sa te fure , arabul sa te arunce in aer , cainii sa ne manance copii pe strada ...etc ! Albii sa le respecte drepturile , sa i hraneasca si sa le creeze conditii de inmultire . Proasta specie , tace si inghite !
14
0
Adica se promoveaza si protejeaza tiganismul prin lege.
15
1
Trebuia o lege pentru orice tip de discriminare. Poti fi discriminat chiar ca nu esti tigan, ca esti batran, ca esti infirm, ca nu ai scoala, ca apartii unor grupuri religioase etc etc. Usor usor o sa ajungem sa ne cerem scuze ca traim pur si simplu. Incepe sa apara discriminarea pozitiva contra populatiei care intre timp nu are locuri asigurate la scoal ca altii suporta hotiile si furaciunile, care nu are gratuitati diverse etc. Nu era mai bine o lege in care orice om are aceleasi drepturi!? E g a l e.
11
0
Da nu mai bine dadeai o lege pentru protectia populatiei muritoare de foame,sarcita..Nu mai bine dadeai o lege pentru oprirea cresterii preturilor la utilitati,apa ,gaze,lumina ca murim de frig in case? Mai bine dadeai o lege pentru oamenii fara venituri,fara locuri de munca care nu pot lua un ajutor social daca au televizor color.Da nu mai bine dadeai o lege pentru protectia populatiei si a economiei in situatia pandemica existenta? Da nu mai bine va dati toti demisia si plecati?
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108