REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Leguma care alungă ridurile. Stimulează producţia de acid hialuronic în mod natural

Leguma care alungă ridurile. Stimulează producţia de acid hialuronic în mod natural

Replica API 12 august 2022 | 00:00 634

Acidul hialuronic nu se găseşte doar în creme și tratamentele de înfrumusețare, ci este unul dintre cele mai importante componente prezente în țesuturile pielii și nu numai. Mai mult decât atât, producţia sa de către organism poate fi stimulată cu ajutorul alimentaţiei. Dietă antiriduri? De ce nu?

Prin structura sa, acidul hialuronic este capabil să capteze și să rețină moleculele de apă asigurând hidratarea celulelor şi, prin urmare, încetinind îmbătrânirea, scrie antena3.ro.

Odată cu trecerea anilor, devine necesară creșterea concentrației de acid hialuronic prin ingerarea de alimentel care îl conțin, precum cele bogate în vitamine (în special acid ascorbic) și minerale (zinc).

Producția de acid hialuronic este limitată și de poluarea mediului sau expunerea excesivă la radiații ultraviolete. Astfel, epiderma tinde să se deshidrateze, pierzându-și strălucirea și elasticitatea.

Care sunt alimentele ce sporesc producţia de acid hialuronic

Toate alimentele care conțin antioxidanți, care acționează prin eliminarea radicalilor liberi, stimulează sinteza acidului hialuronic. Dintre acestea, acidul ascorbic (vitamina C), prezent în special în citrice, se confirmă ca un aliat excelent pentru piele, deoarece stimulează și sinteza colagenului.

Zincul este, de asemenea, un mineral a cărui acțiune este fundamentală în sinteza fibroblastelor care sunt unele dintre celulele constitutive ale epidermei.

Multe legume verzi, cum ar fi spanacul, conopida și broccoli măresc sinteza compusului, la fel ca și soia care, datorită concentrației mari de izoflavone, stimulează producerea acestei molecule.

Pe lângă citrice, cireșele, căpșunile și fructele de pădure, fiind bogate în vitamina C, ridică și concentrația de acid hialuronic.

Unele condimente, precum ardeiul iute, sau ierburile aromatice precum coriandru și pătrunjelul, ajută organismul să sintetizeze compusul, întotdeauna prin prezența vitaminei C.

Kiwi este o sursă excelentă de vitamina C și magneziu, care stimulează producția de acid hialuronic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272