REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Leguma care calmează tusea la copii și adulți. Funcționează mai bine ca un sirop de tuse

Leguma care calmează tusea la copii și adulți. Funcționează mai bine ca un sirop de tuse

Replica API 29 aprilie 2022 | 00:00 586

O legumă folosită poate cel mai des în bucătărie, deloc scumpă şi de sezon, poate fi folos ca să calmăm tusea la cei mici, dar şi la adulţi, în această perioadă în care temperaturile au scăzut şi putem spune că suntem în plin sezon al virozelor.

Termometrele arată vreme rece, de toamnă, chiar dacă în calendar este primăvară. Așa se face că, în această perioadă, au apărut tot mai multe cazuri de viroze respiratorii și gripă, în afara celor de COVID, scrie antena3.ro.

Cele mai multe dintre ele au ca efect secundar tusea, un simptom supărător și care deseori nu ne lasă nici să dormim. Nici pe noi, nici chiar pe cei de lângă noi.

Pe lângă cunoscutele siropuri de tuse sau bomboanele din farmacii care ne promit calmarea tusei, există un remediu natural folosit cu succes de mulți dintre noi.

Ce conţine leguma care calmează tusea

Leguma din bucătărie cu un miros specific și care este folosită poate cel mai des de gospodine se arată a fi un leac eficient pentru calmarea tusei și desfundarea nasului, atât în cazul copiilor, cât și al adulților.

Potrivit studiilor care există în acest sens, proprietățile terapeutice ale cepei provin de la substanțele puternice pe care această legumă le conține.

Ea conține compuși sulfurici precum sulfoxizii și thiosulfinații care îi dau mirosul puternic și ne fac să lăcrimam atunci când o tăiem sau o avem în preajmă.

Principalele substanţe cunoscute care se găsesc în ceapă sunt: vitaminele A, B şi C, săruri minerale (sodiu, potasiu, fosfat și nitrați calcaroși, fier, sulf, iod, siliciu), acizi, ulei volatil şi principii antibiotice.

De asemenea, are o acțiune antimicrobiană, reglează metabolismul, stimulează sistemul imunitar şi ajută, astfel, la combaterea răcelii, susține Asociația Națională a Cepei din SUA (National Onion Association).

Ceapa, leacul pentru tuse

De asemenea, se spune că putem preveni răceala dacă punem în cameră, pe timpul nopții, cât mai aproape de pat, o ceapă tăiată în patru. Ceapa crudă absoarbe germenii din aer, prevenind infiltrarea lor în organism și îmbolnăvirea.

În trecut, eficiența acestui remediu popular era dată de proprietățile curative ale cepei, prin prezența compușilor sulfurici mirositori.

Ceapa are efecte expectorante și, totodată, emoliente. Ajută de asemenea la stimularea imunității și combaterea bacteriilor.

Un alt remediu pentru stoparea tusei și a durerilor de gât este sucul de ceapă. Se recomandă sucul din această legumă stors din 100 g de ceapă, din care se iau câte 2-3 linguri. Sucul de ceapă poate fi amestecat în cantități egale cu miere naturală.

Dacă se ştie că ceapa este cunoscută pentru utilizarea sa în plan extern, în principal pentru combaterea răcelilor, studii întreprinse recent arată că această legumă face minuni şi în ce priveşte sănătatea tenului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272