REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Leicester - Chelsea 2-0! "Vulpile", pe primul loc în Premier League! Lampard, ca și demis

Leicester - Chelsea 2-0! "Vulpile", pe primul loc în Premier League! Lampard, ca și demis

Replica API 21 ianuarie 2021 | 08:39 1296

Leicester a reușit o victorie fără emoții în fața lui Chelsea, iar Frank Lampard e ca și demis de la cârma londonezilor. De partea cealaltă, băieții lui Brendan Rodgers visează la un nou titlu, după sezonul istoric din 2015-2016.

Seria teribilă a lui Chelsea a continuat și pe King Power Stadium. După ce s-a chinuit cu Fulham, în deplasare (a învins, pe final, 1-0), nou promovata evoluând în "10" timp de mai bine de o repriză, formația de pe Stamford Bridge spera să lege două succese la rând pentru prima oară în ultima lună și jumătate. Nu a fost cazul, Leicester nedându-i vreo șansă lui Pulisic&Co. Frank Lampard nu are vreo soluție să scoată echipa din criză, iar demiterea lui va veni, în proporție de 99%, după acest eșec.

Meciul în sine nu a avut istoric, gazdele reușind o partidă mare. I-a ajutat și faptul că au marcat repede, Ndidi reușind probabil cel mai frumos gol al carierei încă din minutul 6.

La avantajul scorului de pe tabelă, Leicester a cedat posesia, dar a căutat să dea lovitura pe contra-atac. Chiar dacă Vardy nu a fost în cea mai bună formă, acuzând mica accidentare din partida precedentă, cu Southampton, ceilalți băieți ai lui Rodgers au făcut un meci mare.

Leicester - Chelsea, decis înainte de pauză

Problema învingătoarei s-a rezolvat încă dinainte de pauză, după ce Maddison a marcat din pasa lui Albrighton. Mijlocașul a marcat în al treilea meci la rând în Premier League, bifând o premieră în cariera sa. El a punctat de 5 ori în ultimele 7 partide jucate de Leicester.

În a doua repriză, Chelsea a avut aceeași posesie sterilă, fără să își creeze mari ocazii la poarta lui Schmeichel. Werner a devenit rezervă de lux și intră doar pe final, în timp ce Havertz, celălalt jucător adus în vară pe bani grei din Bundesliga, e doar o umbră a jucătorului care strălucea pentru Leverkusen.

Cu acest succes, Leicester ajunge pe primul loc în Premier League, având, e adevărat, meciuri în plus față de United și City, dar pe King Power Stadium începe să se viseze frumos. Nici în urmă cu 5 ani nimeni nu îi dădea vreo șansă echipei lui Ranieri să se impună în cel mai puternic campionat din lume și, în cele din urmă, Vardy&Co au produs una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului.

De partea cealaltă, Chelsea e într-o situație teribilă, alunecând până pe locul 8. Chiar dacă diferențele sunt mici, londonezii par în acest moment incapabili să emită pretenți și pentru un loc de Champions League.

De la începutul sezonului trecut, o singură formație a primit mai multe goluri în deplasare decât Chelsea, în Premier League (Newcastle, 52). Formația lui Lampard a încasat în această seară golul cu numărul 50 în ultima stagiune și jumătate, pe teren străin.

Clasamentul în Premier League

1. Leicester - 38 puncte (19 meciuri)

2. Manchester United - 37 puncte (18 meciuri)

3. Manchester City - 35 puncte (17 meciuri)

4. Liverpool - 34 puncte (18 meciuri)

5. Tottenham - 33 puncte (18 meciuri)

6. Everton - 32 puncte (17 meciuri)

7. West Ham - 32 puncte (19 meciuri)

8. Chelsea - 29 puncte (19 meciuri)

Lampard, ca și demis de la Chelsea

Roman Abramovich și-a pierdut răbdarea cu Frank Lampard și înfrângerea din această seară l-a convins mai mult ca sigur că englezul nu este antrenorul potrivit pentru a face din Chelsea din nou o forță a Europei. Șansele ca tânărul tehnician să continue pe Stamford Bridge sunt destul de reduse, lucru semnalat de presa engleză încă de după înfrângerea cu City, de la începutul anului.

Abramovich a cheltuit 220 de milioane de lire în vară, iar transferurile făcute au fost dezamăgitoare. Olivier Giroud, spre exemplu, a înscris mai multe goluri în acest sezon (9) decât Werner, Ziyech și Havertz la un loc.

Acum o lună și jumătate, Chelsea visa frumos, vorbindu-se chiar de titlu, dar a venit o serie incredibilă: 5 înfrângeri în ultimele 8 partide de Premier League. În duelurile cu Arsenal, City, și azi, cu Leicester, formația lui Lampard a arătat ca o formație de copii împotriva unor adevărați profesioniști, iar acest lucru e intolerabil pentru Abramovich. "Nu dacă va fi schimbat Lampard e întrebarea, ci când", scria The Athletic, după meciul cu City. Acum, jurnaliștii englezi sunt convinși că rusul a ajuns la capătul răbdării. Asta pentru că nu vede nici măcar atitudine, iar antrenorul e direct responsabil pentru acest lucru.

La începutul lui decembrie, Chelsea era pe cai mari, venind după o serie de 17 meciuri fără înfrângere. Nimic nu anticipa o asemenea perioadă complicată, dar Lampard e direct responsabil de ea. Presa engleză susține că managerul englez nu a avut tact în relația cu jucătorii care au evoluat mai puțin. În general, tehnicienii cu experiență știu cum să le vorbească fotbaliștilor astfel încât să se simtă importanți chiar dacă evoluează mai puțin. Lampard nu a considerat că e necesar să dea explicații și, treptat, relația sa cu jucătorii care au prins rar echipa s-a stricat. În decembrie, programul fiind foarte aglomerat, stafful tehnic al "albaștrilor" a dat șanse și acestor jucători, dar rezultatele nu au fost scontate. Ușor-ușor, neîncrederea a început să guverneze tot lotul, asta și în condițiile în care Ziyech și Pulisic au fost accidentați, iar Werner și Havertz sunt complet ieșiți din formă.

S-a ajuns la o pierdere a vestiarului, iar înfrângerile s-au succedat cu repeziciune. Frank Lampard a devenit cel mai slab manager din istoria lui Chelsea, de când Ambramovich a preluat clubul, în 2003. El are un procentaj de victorii de 46%, ceva de neconceput, mai ales după investițiile uriașe din vară.

Tuchel și Allegri, principalii favoriți să vină la Chelsea, în locul lui Lampard

Conform independent.co.uk, Tuchel e o variantă pentru banca lui Chelsea, dar italienii de la Quotidiano Sportivo vin cu o altă variantă. Abramovich l-a vrut încă din septembrie pe Allegri, dar Lampard a redresat atunci echipa și mutarea a căzut. Acum, după parcursul dezamăgitor al londonezilor, formația de pe Stamford Bridge e gata să reia pista "Allegri".

"Mi-ar plăcea să experimentez Premier League. În Italia, am fost la Milan timp de patru ani. Apoi cinci ani la Juventus. Acum aș putea lucra din nou în Italia, dar este greu. Sau în Anglia.

Pentru mine, fotbalul englez este din ce în ce mai bun, ajung mulți jucători străini acolo. Și totul este mai tacticizat decât acum zece ani. Anglia este acum mai sofisticată și tacticizată, dar respectând în același timp tradiția fotbalului englez. Este un echilibru bun”, a declarat Allegri pentru The Times.

Allegri a câștigat cinci titluri la rând cu Juventus. De asemenea, este ultimul antrenor care a adus titlul pe San Siro pentru AC Milan în 2011. De la despărțirea de Juve, celebrul tehnician italian nu a mai antrenat, dar acum e gata să vină în cel mai puternic campionat din lume.

De notat că în ultimul timp presa britanică a vorbit și de posibilitatea ca Avram Grant să revină la Chelsea, acesta fiind bun prieten cu Abramovich. Totuși, o astfel de variantă pare mai puțin probabilă, chiar dacă tehnicianul israelian are cel mai bun procentaj din istoria clubului (2,31 puncte/meci, asta în condițiile în care a stat la cârma lui Chelsea destul de puțin), potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920