REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Lentilele de contact, vă pot lăsa fără vedere. Ponturile specialiștilor pentru a le folosi în siguranţă

Lentilele de contact, vă pot lăsa fără vedere. Ponturile specialiștilor pentru a le folosi în siguranţă

A.F. 26 august 2023 | 00:00 317

Medicii oftalmologi atrag atenţia că persoanele care poartă anumite lentile de contact achiziţionate din surse neautorizate sunt expuse riscului de afecţiuni oculare grave. 

Lentilele de contact, va pot lasa fara vedere. Ponturile specialistilor pentru a le folosi in siguranta

După ce mai multe persoane au ajuns în cabinetele lor având corneea bolnavă, medicii revin cu sfaturi de utilizare a lentilelor şi mai ales ne recomandă să nu le achiziționăm pe cele cu un termen de valabilitate – de la deschidere – mai mare de o lună.

Lentile trimestriale sau chiar anuale pot fi găsite cu ușurință pe internet, doar că nu sunt recunoscute de specialişti și pot avea efecte grave asupra sănătății ochilor, ducând chiar la orbire.

Comerţul online, nesigur

Pe internet, pe site-urile unor cunoscuți furnizori de produse oftalmologice se găsesc și lentilele anuale, cu nu mai puțin de 365 de purtări. Oficial, acestea nu ar mai trebui să fie pe piaţă de cel puțin doi ani, dar unii importatori preferă să epuizeze stocurile existente pentru a nu rămâne cu marfa nevândută.

O astfel de pereche de lentile anuale costa peste 600 de lei, dar în ultimele luni au avut preţuri cu mult reduse, iar acum se vând cu 250 de lei perechea.

Medicii spun că atât cele medicale, cât și cele cosmetice, cu perioada îndelungate de folosire, pot fi periculoase. Cine le foloseşte mai mult de 8-10 ore pe zi şi-ar putea pierde vederea pentru că, în timp, ochii se usucă şi pe cornee apar vase de sânge anormale, atenţionează specialiştii.

Vederea scade treptat, însă cel mai mare pericol e dezvoltarea acelei reţele pe centrul corneei, pentru că fenomenul se asociază şi cu infecţii, poate apărea orbirea.

În plus, purtătorii de lentile trebuie să evite locurile cu mult fum sau praf pentru ca ochii să nu li se irite. Mulţi dintre români renunță la ochelari în favoarea esteticii și se las ademeniți de ofertele avantajoase postate pe internet, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108