REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis se încadrează perfect la abuz în serviciu; am început redactarea unei plângeri penale

Lia Olguţa Vasilescu: Iohannis se încadrează perfect la abuz în serviciu; am început redactarea unei plângeri penale

Replica API 8 februarie 2019 | 02:13 413

Lia Olguţa Vasilescu

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că pregăteşte o plângere penală împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru infracţiunea de abuz în serviciu, după ce acesta a respins numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării.

"Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider că domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 şi 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens", a scris Vasilescu pe Facebook.

Ea a precizat că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea sa în ce priveşte funcţia de ministru al Dezvoltării, "aşa cum a statuat CCR".

"Sunt cetăţean român, cu domiciliul în România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaşte şi Klaus Iohannis şi, deci, singura modalitate legală admisă de Constituţie ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf. (...) Scrie despre faptul că nu am experienţă administrativă, omiţând, în text, un amănunt semnificativ din CV-ul meu, transmis şi la dosar, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari oraşe din România şi, judecând după scorul electoral obţinut pentru al doilea mandat, cetăţenii au apreciat performanţa mea", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Ea a adăugat că, "faţă de preşedintele României, care a fost doar profesor şi primar", are trei mandate de parlamentar, al patrulea în curs, inclusiv funcţii de preşedinte de comisii parlamentare, a fost primar cinci ani, iar doi ani - ministru. "Aşadar, experienţa mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Iohannis până a ajunge preşedinte", a conchis deputatul.

În opinia sa, "motivul real" pentru care preşedintele a respins-o sunt declaraţiile politice făcute de-a lungul anilor.

"Motivul real pentru care mă respinge Klaus Iohannis se referă la declaraţiile politice făcute în decursul anilor, drept garantat de Constituţie, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil. La lecţia de democraţie şi Constituţie Klaus Iohannis a lipsit mereu, dar acum ţine să ne arate şi sub propria semnătură. A invoca un comunicat CSM care se referea tot la declaraţii ale mele, în condiţiile în care nu mai puţin de şase instanţe judecătoreşti mi-au dat ulterior dreptate, mi se pare de-a dreptul stupid pentru argumentaţia respingerii pentru funcţia de ministru, mai ales ca vine din partea unei persoane dovedită de instanţele de judecată că a obţinut prin fals imobile şi a cărei soţie refuză să se prezinte la organele de anchetă pentru a da explicaţii. Comunicarea preşedintelui se referă şi la reputaţia şi imoralitatea mea. Mi se pare mai mult decât penibil şi înjositor pentru un preşedinte să opereze cu instrumente specifice postacilor care aruncă găleţi de mizerie în oameni politici pe care nu îi agreează", a susţinut Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunţă respingerea numirii Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se arată în scrisoare.

Şeful statului îi solicită premierului să facă o altă propunere pentru funcţia respectivă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parasuta PSD-ului
9
0
De cate ori sa va mai spun ca eu sunt o curva proasta?! Muie psd!!!!!
10
0
Un penal si hot de case. Anterior sofer pt traficanti de copii.
0
11
@08:58 ai ajuns la munca lepra ordinara ? Ia linge tu cacatul oltencei olputza ! Si pe al meu ! Muie dragnea maledivu, muie pesede !!!
11
0
Adica daca nu te numeste se incadreaza la abuz in setviciu.cat de proasta esti olteanco.
13
0
Totul este contrafacut la noi. Respectul se mimeaza,o mare majoritate de fapt nici nu merita respect. societatea se face din ce in ce mai toxica pentru ea insasi,tineretul se educa dupa modele improprii civilizatiei moderne. Vom fi medievali posesori de telefoane inteligente,nespalati si inculti rupti in cur natiune sinucigasa. Deja ne alegem presedinti cu dorinte dictatoriale,cantam in coruri de batausi cu bale la gura slava criminalilor din justitie,scuipam valorile reale. Nu exista respect decat in cartile necitite azi de nimeni.
13
0
DRAGA OLGUTA ....PLANGEREA PENALA NU ARE NICIUN EFECT ASUPRA LUI JOHANIS ATATA TIMP CAT ESTE PRESEDINTE ....SI DACA MAI STA UN MANDAT ...."MOARE MAGARU SE DUCE SAMARUL".....!!!
13
1
Eu vreau sa fiu secretar de stat intr-un minister. Ce ma recomanda? Pai pot sa stau toata ziua fara sa fac nimic. In campania electorala lipeam si dezlipeam afise electorale, dupa care stateam pana la late alegeri.
10
0
Olguta, gura bate curu. Te-a mancat veverita tare de tot cand l-ai facut pe d-l.Iohannis nAZIST,.pai nici chear asa!
13
1
imputita e ma-ta care n-a avut bani de avort si a fatat un redus mintal . Sper sa faca numai muie acum , sa nu mai existe riscul unui alt bou !
1
11
Pleaca mai, parasuto! Ne-am saturat de arogantele, minciunile si pomisiunile tale! Cine te crezi parvenito, olteaca mahalagioaica?! Vezi ca dai cu subsemnatul la DNA, ai conturile blocate.... si tu sti si DE CE: ai furat, ai mintit madam, amanta de profesie.
12
1
A vazut presedintele cat este de incompetenta aceasta parvenita .
12
3
Fa curca draq ce te recomanda pe tn pt functia respectiva
10
3
De zici ca i s-a prezis la nastere ca va fi ministrul dezvoltarii! Cine stie o fi un inger protector acolo sus si trebuie sa-si duca la indeplinire misiunea.Mai ceva ca- n biblie!
10
2
Esti sanatoasa
1
1
Gestul lui Ciolannis este specific unui FRUSTRAT. Ce creatura jalnica!...
5
11
Tu poti Olguto. Alege un alt minister ca poate de data asta nu te mai respinge.
7
6
Ai supt pula lui Vadim ,ai supt lui Draknea esti in stare sa sugi pula si la statui pt o functie
13
5
imputito, cum iti permiti asa ceva- ai impresia ca puscariasul draknea- si aici am dubii legate de nr tau de amanti- tot ce ai obtinut numai lor li se datoreaza- ai facut zob legea salarizarii si apensiei- dipari jigodie in cocioaba ta proaspat achizitionata din sangele bebelusilor morti
17
8
Imi aduc aminte cum trambita unul la tv ca este discriminat....intr-un final si-a luat jucariile si a plecat acasa. Toate fufele contopiste se vad ministri. Multi prosti, Doamne, prosti multi!
17
7
dulapul nu va mai avea buget
12
6
Dispari mahalagioaico, olteanca parvenita ce esti! Cine te crezi? Esti o tradatoare peremisto, o traseista.... Unde-i bine apari si tu. Nu ai furat destul? Ai conturile blocate, dai cu subsemnatul, daa...asa ca..... ai adunat cartonase galbene, rosii.....
19
7
O vaca cu pretentii
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212