REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Lia Olguța Vasilescu uimește: 'Avem peste 6,3 milioane de angajați. În Revisal nu sunt prinși bugetarii, polițiștii, militarii'

Lia Olguța Vasilescu uimește: 'Avem peste 6,3 milioane de angajați. În Revisal nu sunt prinși bugetarii, polițiștii, militarii'

Replica API 2 mai 2018 | 00:00 393

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a anunțat, marți seara, la Antena 3, într-un interviu acordat lui Radu Tudor, că numărul angajaților din România nu e cel din Revisal, ci mult mai mare. Dacă în Revisal sunt înregistrate peste 6,3 milioane de contracte de muncă, Vasilescu spune că acolo nu sunt prinși bugetarii, cei din poliție și din armată, stiripesurse.ro.

Ministrul Muncii spune că România se confruntă cu o mare lipsă a forței de muncă, iar în țară vor ajunge angajați din Vietnam și Sri Lanka.

”Numărul din Revisal nu e cel real. Acolo nu sunt prinși bugetarii, cei din poliție, din armată. România are mult mai mult decât 6,3 milioane de angajași. Avem o problemă uriașă în construcții. Avem nevoie mare de forță de muncă. România e în criză de oameni care să muncească. Problema noastră cea mare e deficitul de forță de muncă. Șantierele sunt goale în construcții. Pleacă în străinătate.

De aia avem șantierele pentru autostrăzi goale. Pe județele de graniță e o cerere disperată de forță de muncă, acolo șomajul e zero. Eu nu vreau străini în România, vreau să muncească românii, dar e o presiune foarte mare. Ni se cer oameni din străinătate, din afara UE. La modă e acum Vietnam, Sri Lanka, asta cer patronii, muncitori de acolo. Ei trebuie să le dea acelor străini salariul mediu pe economie, iar eu le-am spus să le dea românilor salariul mediu.”, a spus Vasilescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai astia de care spune ministresa,bugetarii aia care se pensioneaza la 45 ani cu pensii speciale,aia sunt tinuti tot pe spinarea celor ce muncesc si platesc 45% dintr-o mizerie de salariu de1500 lei.
1
0
In Germania la 8h de munca primesc 1500 E, in RO.pe 10 ore zilnic primesc 2000 lei d-stra ce ati alege?
1
0
Cu mecla asta de centurista proasta n-ai ce cauta la minister!!!
5
1
daca ea nu a avut nici o grija cu revisalul si cu cine este trecut in el dece mai este platita di bani publici dati doamna demisia si pleaca acasa la mata
3
1
vietnamezii sunt muncitori si priceputi ceeace nu se poate spune si despre cei din sri lanka,care dorm pe ei si au doua maini stangi
1
1
Bugetarii nu sunt cuprinsi in calculul angajatilor pentru ca statul nu bugeteaza asigurarile sociale. Adica un privat este obligat sa dubleze cheltuielile cu salariile din cauza statului in timp ce statul nu.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272