REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Liber la circulaţia autocarelor de transport persoane pe Podul Agigea!

Liber la circulaţia autocarelor de transport persoane pe Podul Agigea!

Replica API 21 decembrie 2013 | 00:00 75

Pe 22 ianuarie va începe o nouă etapă de reabilitare a podului

Pe 22 ianuarie va începe o nouă etapă de reabilitare a podului

În cadrul unei conferinţe organizată vineri la Instituţia Prefectului, prefectul Eugen Bola a explicat ce se va întâmpla cu Podul Agigea în 2014. "Pot să vă spun despre Podul Agigea că a ieşit avizul de la IGPR, iar miercuri a fost înaintat ordinul către domnul ministru Dan Şova. Se afla în mapa lui Şova, astăzi (vineri - n.r.). Cu certitudine, restricţia va fi ridicată de la 3,5 tone la 5 tone. Ceea ce pot să anunţ este că s-a solicitat ridicarea restricţiei, cu excepţia mijloacelor de transport în comun. Adică, vor putea să traverseze podul şi mijloacele de transport în comun cu tonajul mai mare de 5 tone. Nota bene, solicitarea va fi 101% acceptată de la 3,5 tone la 5 tone", a anunţat Bola.

"Podul a fost întărit în urma acestei perioade de reparaţii, în care s-au făcut nişte schimbări semnificative. Avem 5 tone. Problema este că noi am cerut acest lucru prima dată public până acum, pentru că nu aveam certitudinea asta. Am cerut ca această restricţie să nu se aplice şi mijloacelor de transport în comun. Deci, credem că domnul ministru Şova va aproba ca podul să fie traversat şi de mijloacele de transport în comun mai mari de 5 tone. Teoretic, la data de 22 ianuarie va începe o nouă etapă de reabilitare a podului. Această etapă care va începe, teoretic, pe data de 22 ianuarie, o să se întindă în timp undeva la sfârşitul lunii mai, început de iunie. Constructorul a terminat în urmă cu zece zile lucrările de reabilitare a podului. Se acordă atenţie deosebită punerii în siguranţă a acestui pod, proiectantul a cerut nişte operaţiuni în plus. Vom avea o întâlnire de lucru la mijlocul lunii ianuarie cu factorii responsabili, constructor, proiectant, consultant, Drumuri Naţionale, evident şi cu Poliţia Rutieră, să analizăm cum îi dăm drumul din ianuarie la noua etapă. Dacă vremea nu o permite, vom prelungi această perioadă de traversare de către mijloacele de transport în comun până la reluarea lucrărilor", a declarat Bola. Referitor la perioada în care mijloacele de transport în comun au liber la circulaţie pe Podul Agigea, Bola a confirmat pentru "Replica" de Constanţa termenul avizat. "Se circulă cu cinci tone şi fără restricţii pentru transportul de persoane. Repet: numai pentru transportul de persoane, adică autobuzele. În rest, fiecare de peste 5 tone îşi vede de treabă, pe rutele ocolitoare. În acest moment, este semnalizată zona de Poliţia Rutieră. Măsura este valabilă până pe data de 20 mai, când mai vorbim despre autobuze. Deci, cu cinci tone circulăm până în luna mai. Din 20 mai, vedem problema autobuzelor, va fi reanalizat, în funcţie de începerea lucrărilor sau alte probleme", a declarat Bola.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272