REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

LIBER la construcţia unui bloc între case, în cartierul PALAS

LIBER la construcţia unui bloc între case, în cartierul PALAS

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 893

Proiectul ce vizează construcţia unui bloc între case, în carterul Palas, a trecut de votul consilierilor PSD şi PMP din şedinţa CLM ce a avut loc la ora 12.00, miercuri, 29 aprilie. PNL a votat împotrivă.

Grupul PNL a venit cu propunerea ca proiectul să se amâne, în contextul unei decizii CCR din 4 februarie, prin intermediul căreia Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 32 alin. (1) teza întâi din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, în forma modificată prin art. I pct. 6 din Legea nr. 289/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul. Acest text avea următorul conţinut: ” În cazul în care prin documentaţia înaintată se solicită o derogare de la prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate pentru zona respectivă, prin certificatul de urbanism se poate solicita elaborarea unei alte documentaţii de urbanism prin care să se justifice şi să se demonstreze posibilitatea intervenţiei urbanistice solicitate. După aprobarea noii documentaţii de urbanism – Plan urbanistic zonal sau Plan urbanistic de detaliu – se poate întocmi documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.” Principalele critici de neconstituționalitate priveau lipsa de previzibilitate a normei legale care nu prevede criterii obiective de derogare de la prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate. Or, în lipsa unor astfel de criterii autoritățile locale și investitorii aveau la dispoziție puterea de a decide în ce situații să modifice sau nu documentațiile de urbanism deja aprobate. Fără a avea criterii clare și obiective stabilite prin lege, instanțele investite cu acțiuni prin care se solicita anularea unor acte administrative prin care s-au aprobat astfel de derogări, erau în imposibilitatea de a stabili dacă derogarea aprobată de autoritățile locale era într-adevăr justificată.

Membrii PNL au cerut completarea documentaţiei aferentă proiectului cu o adresă de la Direcţia de Urbanism, potrivit căreia proiectul respectă sau nu decizia CCR din 4 februarie a.c.

De precizat faptul că locuitorii din zonă şi-au exprimat dezacordul cu privire la construcţie, însă, se pare, opinia lor nu a contactat, şi nici împotrivirea consilierilor PNL.

Investitorul este Dacor Plast.

Citeşte aici:

REVOLTĂ! Bloc cu 5 etaje în cartierul de case Palas. Locuitorii sunt ÎMPOTRIVA proiectului

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212