REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Liberalii vor să introducă o nouă materie școlară: istoria comunismului românesc

Liberalii vor să introducă o nouă materie școlară: istoria comunismului românesc

Replica API 6 august 2022 | 00:00 931

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că istoria comunismului românesc ar trebui introdusă ca disciplină obligatorie în liceu, el precizând că acest lucru ar reprezenta ”cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”.

Alexandru Muraru a afirmat sâmbătă, în cadrul unei dezbateri la Iaşi despre noile legi ale Educaţiei, în prezenţa ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, că istoria comunismului românesc ar trebui să devină materie obligatorie pentru elevii de liceu.

”Această disciplină trebuie să se regăsească în noua lege a Educaţiei. Azi mai mult ca niciodată, în contextul invaziei ruse, a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă în ţările NATO, în contextul în care avem nevoie de o naraţiune puternică care să întărească România de mâine, studierea de către elevii de liceu a istoriei comunismului, o disciplină separată de ceea ce se întîmplă la ora de istorie, este o chestiune obligatorie. După 32 de ani de la prăbuşirea comunismului, generaţiile de mâine trebuie educate în spiritul democraţiei, a valorilor, libertăţii şi a combaterii formelor de falsificare a istoriei”, a afirmat liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

El consideră că propaganda, distorsiunea, manipularea şi falsul au fost fundamentele de bază a sistemului comunist. Potrivit lui Muraru, România trebuie să înceapă un proces amplu de a-i educa pe cei născuţi după perioada comunistă despre istoria regimului totalitar. ”Această educaţie va contribui masiv în respingerea formelor de autoritarism şi a nostalgiilor, transformate în proiecte politice toxice. Istoria comunismului românesc ar fi ca disciplină obligatorie cea mai adevărată şi profundă condamnare a comunismului, a crimelor şi abuzurilor sale”, a adăugat liberalul Alexandru Muraru, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Libearalii astia cu idei nastrusnice,mai bine ar lasa limba romana ca materie pt.bacalaureat,caci totusi suntemROMANI!
0
0
Mai scoateti din programa scolara si asa foarte incarcata. Nu rezolvati ceva cu modulele. Eliminati din programa ca ati cocosat copiii si la propriu si la figurat.
0
0
Care-i rostul in educatie?ce s-a schimbat?Am inlocuit comunistii cu alti comunisti dar mai hoti!!!
2
0
si asazis liberalii actuali trebuie sa fie in manual pentru ca s-au aliat cu comunistii.
0
0
Mai util ar fi sa fie studiata istoria hotiei la romani si cum se impute totul dela varf
1
0
citez ultimul paragraf: el considera ca propaganda , distorsiunea, manipularea si falsul bla bla bla! va este oare ceva cunoscut? e cumva altfel azi?
0
0
De ce nu si istoria securitatii sereiste,ca doar crimele au fost savirsite de securitate.Comunistii au fost cu vrajeala imputita.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920