REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Lică Neagu: Dacă vine Uber în Constanța, va fi JALE!

Lică Neagu: Dacă vine Uber în Constanța, va fi JALE!

Replica API 24 februarie 2020 | 23:07 1806

Încă din prima clipă a apariției companiilor de ridesharing, taximetriștii au purtat un adevărat război cu acestea, motivele invocate fiind nerespectarea de către acestea a prevederilor legale, dar și evaziunea fiscală pe care o produc.

Aplicația Uber

Aceste alternative la taximetria clasică au ajuns în România încă din anul 2015, deocamdată acționând în București, Cluj, Brașov, Timișoara și Iași. Mulți constănțeni se întreabă când oare ridesharingul o să spargă monopolul deținut de companiile de taximetrie și în orașul lor?

Contactat de cotidianul Replica, iată ce ne-a declarat Lică Neagu, președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța: ”nu se opune nimeni aducerii companiilor de ridesharing, dar cred ca ar fi utile mai mult vara, pentru că atunci este nevoie de mai multe mașini, dat fiind afluența mare de turiști”. Acesta a mai declarat că totuși taximetriștii din Constanța ar fi dezavantajați de faptul că, șoferii de ridesharing pot să facă curse și în afara județului, pe cand ceilalți doar în oraș.

Lică Neagu

Tot Lică Neagu a reamintit și situația creată în timpul festivalului Never Sea, atunci când foarte mulți taximetriști refuzau pur și simplu cursele scurte, la sesizarea lui fiind amendați acești șoferi de către poliția locală.

Dacă vine Uber o să fie jale

Taximetriștii din Constanța sunt total împotrivă acestor aplicații de ridesharing, motivațiile fiind asemănătoare. ”Dacă vine Uberul în Constanța, o să fie jale. O să se lase cu scandal, cu bătăi. Ei nu plătesc taxe, fură clienți, eu nu sunt de acord să vină în orașul meu ” a declarat un taximetrist cu ștate vechi pentru Replica de Constanța. ” Nu sunt de acord să vină ăștia să ne ia pâinea de la gură, dacă vor să facă taximetrie, să dea 2000 de euro pe licență cum am făcut eu” este declarația altui taximetrist nemulțumit.

De la 1 februarie 2020 a intrat în vigoare noua legislație privind activitățile de ridesharing, astfel că ” toate veniturile obținute în urma efectuării de transport cu autoturism și șofer alternativ inclusiv veniturile operatorilor platformelor digitale provenite din activitatea efectuată pe teritoriul României sunt impozitate în conformitate cu legislația fiscală în România”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In orice domeniu exista competitie. E alegerea clientului ce serviciu foloseste. Nu inteleg de unde frustratea asta de taximetrist care pana mai ieri fura de la straini si plimba clientul 10 km in plus. Cu ocazia asta domnilor,poate va ma cizelati si voi,mai invatati sa conduceti si poate mai aveti sanse. Sincer as vrea sa va vad la lopata ca intr un oras nu stiu daca aveti ce cauta.
0
0
Sa mancati poola la tata!
0
0
Cu ocazia asta poate dispar ciorile cu taxiuri jegoase
8
1
Cine face taximetrie in Constanta, ma sa e curva
4
2
sper sa vina uberu mai repede in constanta.o sa ma fac uberist o perioada doar ca sa dau la muie la cati mai multi taximeTRISTI
9
4
Muie la toti tiganii taximetristi!Si muie si la machidoni!
16
4
Muie uber si muie la clienti uber.....niste cacati cu ochi care nu au o chifla in burta si vor sa merga cu masina pe 5 ron....sa va dau la muie
8
23
Folosesc Uber si in Bucuresti si in Strainatate si sunt super multumit,masini noi,soferi tineri,civilizatie,numai vreau sa aud de firmele de taxi care sunt pline de soferi batrani care candesc in masina,plus ca se merge cu maimuta....si apropo sa siti ca eu am mers super ieftin cu uber in bucuresti,sub 15 lei pe cursa
14
6
Interesant, macacul stie deja ca vor fi scandaluri, batai... Pai intr o bataie poti si sa primesti nu numai sa dai, bre, nea Lica!
14
4
sincer nu mai pot sa citesc atatea comentarii pro uber ..de la asa zisii clientii care folosesc taxi..care stau cu 8 lei in mana pregatiti ...si acum vor uber..pai uber are 17 lei cursa minima si la ore de varf dimineata de la 7-9..si dupa amiaza de la 16-18 intra tariful dinamic care inseamna de 3 sau 4 ori pretul cursei normale...adica daca cursa era normal 10 lei pe tarif dinamic la ore de varf o sa coste 40 de lei...ma clientii lu peste prajit care comentati aiurea..voi nu a ti dat in viata voastra 40 de lei la taxi pe o cursa ..si vreti uber?..
8
20
Sper sa vina toti operatorii ridesharing.
24
6
in 6 luni nu o sa mai fie picior de taximetrist!!!! goooo uber!!!!!!
25
4
Exista alternativa taximetrelor, acum in Constanta exista Black Cab! Cu aplicatie pe smartphone, ai parte de servicii si autovehicule premium, iar pretul il cunosti dinainte de a lansa comanda! Niciodata dezamagit de servicii!
20
6
La Uber cand ai dat comanda din start iti calculeaza ruta optima si iti spune cat costa dinainte de a accepta cursa. Iti convine faci plata si vine masina la adresa. Nu te plimba prin oras ca nu sti sa ajungi la adresa,nu pune maimuta,dupa cursa ii poti da calificativ si poti lasa si un comentariu despre cursa efectuata.
21
5
Folosesc de mai multi ani, in diferite tari. Cand comenzi, aprobi masina propusa. Cand vei vedea Saban Bantustan, dai eject. Daca esti tembel si totusi te urci, dai o stea la final. Conteaza!
25
5
Le e frica de concurenta....le ia painea de la gura....dar felul in care transoorta oamenii,cum vorbesc,cum injura pe altii in trafic,cum simti ca sr dezmembreaza taxiul cu tine,soferi care abia mai vad sau tigani...asta e corect? Uber,blackcab sau alta "concurenta" nu angajeaza pe oricine,nu troncane masina,nu injura soferul in tranfic,e foarte respectos,nu e imbracat in izmene si slapi in picioare si nu te intreaba te duc undeva "donsoara" si nici maimute pe masina n.au !!. Ai conditii mult mai bune in concurenta asta a voastra taximetristilor si doar pt 2-3lei in plus !!.Eu sunt de acord!!
21
4
Poate sa-mi arate si mie cineva o cursa cu Uber-ul de 7 lei? Nici nu i-a asemenea clienti pt ca la ei cursa minima este 10 lei! Asa ca taximetristii nu au de ce sa-si fsca griji!
11
23
Pt cel de mai jos care zice ca vine uberul cu masini bune soferi educati . Ha ha ha pai uber in primu rand nu au masinile lor iar soferi educati in Constanta de unde . Si cui ii convine sa isi bage masina buna la uber sa faca taxi . Care vroia sa se faca taximetrist pana acum se facea . Taximetria nu mai este o meserie ca sa nu mai zic o afacere profitabila in ct . Uberul ceea ce face si nu o spun eu uitativa ce iau pus autoritatile din alte tari sa faca anglia Elvetia franta germania italia i au pus sa angajeze soferii deoarece prin ceea ce faceau si cat plateau se numea sclavie moderna
7
20
la uber soferul nu pune mana pe bani, cu cardul, si se fiscalizeaza din start. vine cioara cu uber, ii scri o recenzie naspa si la mai multe naspa il cheama uber si ii ridica licenta. sau daca nu are rating il recuzezi si soliciti altul. sunt multe posibilitati pe care lumea nu le stie
34
4
Jumatate din taximetristii constanteni stau la Containerele lui Mazare
21
3
Bai Neagule,poti sa te iei de mana cu Teodosie si popi lui care spuneau despre cardul de sanatate ca este lucrarea diavolului,dar excroci dracului iubeau cardul bancar si transferurile de bani cu cardu,ala nu era drac.Te stii cat esti de excroc si iti este frica sa nu iti cada cascavalul din mana,asta este tot ma nu ca numai poti tu de grija taximetristilor cinstiti.
25
4
oricui ii este frica de concurenta, si concurenta chiar este benefica, creste calitatea serviciilor, soferii de taxi poate ca fortati de concurenta or sa devina mai civilizati si mult mai corecti, caci daca continua sa te fure nu or sa se mai urce lumea la ei si or sa se urce la UBER
26
3
Sa nu vina uber ca ne strica imaginea,noi vrem sa fim toti slinosi jegosi si cu pantalonii rupti in cur ca dom profesor nea Lica si sa aiba munopol pe taximetrie doar ciorile
22
6
De ce se plange Neagu, are ce face, doar e profesor universitar. Uberul e bine venit, le trebuie ceva concurenta smecherilor din oras
31
6
auzi la ei evaziune fiscala haha pai de unde sa stie nea taximetrie asta ca platile se fac cu cardul si se inregistreaza fiscal automat deci nu poti face ca magraonii taximetristi si sa nu dai drumul la aparatul de taxat .evaziunea o fac taximetristii si cu "maimutele montate cu care te fura .au cerut unui amic din tara 35 lei de la gara pina la poarta1 si ei vorbesc de evaziune .cind te-ai urcat in uber stii cit ai de dat .le e frica sa nu se mai urce lumea la ei in hirburi si nu mai au de unde fura asta e tot
33
5
Cam ce credeti voi ca va schimba UBER in Constanta? Soferii vor fi tot din Romania. Nu meseria este de vina, ci omul. Va fi la fel ca pe taxiuri. E vorba de educatie. Sunt curios cum o sa reactionati cand o sa vedeti o cioara borata venind cu UBER-ul. O sa ziceti ca este strain??? Nu mai puneti botu la toate prostiile ca ati fost manipulati destul. Intrebati-va de ce nu ridica Primaria licentele celor cu probleme. Pentru ca sunt soferii angajatilor de la Primarie care au taxiuri ...
20
16
Nesimtitul dracului, ii este frica ca pierde o vaca de muls de pe spinarea taximetristilor, fiindca numai din porcarii traieste. Daca il pui sa faca ceva, va garantez ca nu stie!
29
4
Mai Lica puta mica oi fi vrind sa declari doliu national sa pui drapelele in berna.
24
4
Sa vina uber la greu
26
6
Va face jale pentru tine... Taximetrstii de astazi pot deveni "Uber-isti" si nu vor fi afectati cu nimic. Ba, dimpotriva!
22
7
Ba Lica, pe tine nu te-a intrebat nimeni nimic, in primul rand. Apoi, poata ca ar fi bine sa vina si Uberi si Bolt, alaturi de Black Cab, poate asa va revizuti si voi comportamentul si de ce nu, masinile...
25
6
Hai odata cu Uberrrr!!!
36
7
Lasa vrajeala asta.Au trecut anii cand aveai de zis ceva.Numai infractori pe taxiurile tale!
32
5
. Tokio. Melboro . Asta e in Australia
7
4
Daca Neagu nu este ales de ce foloseste cuvintele in numele taximetristilor, de ce nu il contestatie, cine il voteaza, se autopropune? Are de unde ciuguli si asta
16
3
Poate asa scapam de negriciosii de pe taxiuri care ti zic :abe sa moara scroafa mai vrei si bon mananca si gura mea ceva
33
4
Tu vorbesti mai infectule care inlocuiai farurile la Dacii cand lucrai la Taximetre pe vremea lui Ceausescu ? Tu care erai sifon platit de Militie !? I-ai prostit pe aia de la General Taxi si te erijezi in lider sindical ... Doctor Manivela cu doctorat cumparat la Chisinau ... infectule ! De abia asteptam sa vina UBER la Cta sa circulam civilizat ca in Londra , Mulano , Paris , Munchen !
35
6
Ce taximetristilor, va e frica de concurenta? Sa vina Uber, masini bune, soferi educati si civilizati, tinuta, ecuson, aparat de taxat.Tot ce ar trebui sa aveti si voi, dar lipseste cu desavarsire.
49
4
Sa le tragem.m uie tuturor taximetristi t igani si m akedoni care jegmanesc pasagerii! Pot si ei sa fie batuti futu i in gura de taximetristi jegosi!
49
6
De cand vb dobitocul asta de Neagu in numele unor societati care au ca obiect de activitate transpotul cu taxiuri? De cand poate vb in numele meu si al societatii administrate de mine? Cine l-a votat pe el sa reprezinte societatea mea,mai bine se duce langa prietenii lui Fagadu si Babu si ne lasa sa ne vedem de activitatea noastra! Hai ca deja imi provocati scatba cu toti retardatii astia care-si atribuiescniste posturi academice in cadrul unor organizatii si culmea uroniei fara sa-i aleaga cineva! Vreau sa vad si eu un taximetrist sau un administrator al unei societati de taxi care l-a votat!
30
8
Si restu de bani pleaca la export . Ce deranjeaza este ei nu au nico investitie decat o aplicatie care pune romanu pe resursele si bani lor si ei uber ea comision degeaba fara sa fac nimic economia romaneasca pierde
13
38

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367